Voorbeelden van de J-Fashion: Larme Kei. Foto via het tijdschrift Larme.

J-Fashion: Larme Kei

Larme Kei is een Japanse modestijl die begin van de jaren 2010 werd opgezet als nieuwste kledingtrend. Ook buiten Japan heeft deze stijl de jaren daarna veel populariteit verkregen. Mede dankzij de lieflijke pastel tinten, meisjesachtige look, en draagbaarheid. Larme Kei is namelijk een stijl waarmee je veel kanten op kunt. Richting 2020 was de stijl echter weer zo goed als verdwenen van het internet, en de straten van Harajuku.

Waar komt Larme Kei vandaan?

Deze kleding- en make-up stijl is ontstaan naar aanleiding van het magazine genaamd Larme, wat in 2012 opgezet is. In tegenstelling tot andere fashion magazines, zie je er geen leuzen op de voorkant staan die populaire looks van het seizoen promoten maar wil Larme een concept presenteren dat op zichzelf staat. Vandaar dat er ook een kleding stijl ontstaan is die er naar vernoemd wordt. Op moment van schrijven bestaat het tijdschrift nog steeds maar is de term Larme als modestijl niet zo populair meer.

Wat is Larme Kei?

Het concept van Larme is een ‘sweet girly look’. Een schattige, lieve, nette uitstraling en mode voor meiden van 18-25 jaar. Daarnaast is de look vooral voor meiden die van wat chique, verfijnde mode en leefstijl houden. Omdat de term niet perse slaat op bepaalde regels, kleuren of stoffen is het soms lastig te bepalen wat ‘Larme’ is.

Twee outfits van Honey Cinnamon
Twee outfits van Honey Cinnamon – afbeelding via universal-doll.com

Het is echter wel wat anders dan gyaru of lolita, maar zoals de editor van het magazine zelf zegt: “een ‘Larme’-meisje kan ook een Dolly, Harajuku-meisje of Guary zijn, zolang ze maar de lieve girly look heeft die Larme uitstraalt.”.

Dit vind je o.a. terug in

  • lichtere/pastel kleuren gecombineerd met rood, grijs of zwart;
  • het gebruik van rokjes/jurkjes;
  • een vrouwelijke hoge taille;
  • zachte warme stoffen zoals (nep)bont en wol;
  • schoenen met een grote chunky of plateau zool;
  • een matte look en niet teveel ‘bling’ of fratsen. 
  • natuurlijke haarkleuren in schattige stijlen

Om toch een iets duidelijk idee te geven van hoe Larme Kei er ongeveer uit ziet, zijn hier wat voorbeelden:

Afbeelding via
Afbeelding uit Larme magazine 8 – via larme-kei.tumblr.com
larme-kei-style
Afbeelding via universal-doll.com
via http://larme-kei.tumblr.com/
Afbeelding via larme-kei.tumblr.com


Waar kun je Larme Kei kleding kopen?

De lieve look vind je al in heel veel Nederlandse winkels, echter zijn er aantal merken bekend om dat ze goed bij Larme passen.

Winkels in Japan:

Swankiss
Bubbles
Honey Cinnamon
Katie
Liz Lisa
Milk
Axes Femme
DreamV

Winkels in Nederland waar je passende kledingstukken en accessoires zou kunnen vinden:

H&M
Bershka
Zalando
Mango

En natuurlijk verschillende vintage/tweedehands shops en webshops op Taobao en Ebay.

Wees creatief!

Omdat de stijl zo breed is, kan je al vrij makkelijk je eigen Larme look samenstellen, zolang het maar een ‘sweet girly’ doch nette uitstraling heeft zoals uit het magazine. Om je een voorbeeld te geven van wat je zo gelijk in Nederlandse winkels zou kunnen vinden:

kledingvoorbeeld

Haarband met bloem (€6 Little Green Bag), haarstrikje (€2,25 Goudhaartje), rok (€15,95 Only via Zalando), blouse (€20 H&M), Jas(€89,95 Miss Selfridge via Zalando), Tasje (€11,48  Even&Odd via Zalando), Sokken met kant (te koop via markt of sokkenwinkel), plateau-sandalen: leuk om zelf te versieren met strik of pom-poms (€23,95 Even & Odd via Zalando)

Waar vind je inspiratie?

Via social media kun je al veel vinden, omdat er ook al niet-Japanners Larme Kei dragen. Verder kun je veel plaatjes en inspiratie terug vinden op de volgende Tumblr blogs:

larme-kei.tumblr.com
fyeahlarmekei.tumblr.com
yaylarmekei.tumblr.com

Hopelijk heb je leuke inspiratie opgedaan om je eigen Larme outfit samen te stellen. Wat vind jij van Larme? Laat het ons weten in de comments!

Bronnen: 1,2,3
Coverfoto via larme-kei.tumblr.com

Dit artikel – J-fashion: Larme Kei – verscheen voor het eerst op 15 januari 2016 en is voor het laatst geupdatet op 15 januari 2020.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie