J-Fashion: Mori Girl

Mori-girl vertaald zich letterlijk naar forest-girl en het is dus niet zo vreemd dat de natuur centraal staat in deze stijl. Je moet de stijl echter niet verwarren met Natural Kei, want ondanks de vele overeenkomsten zijn de twee behoorlijk verschillend!

De makkelijkste manier om de verschillen aan te tonen is te kijken naar het uitgangspunt dat Natural Kei draait om het idee van een meisje dat aan de rand van een bos woont, tegenover de Mori Girl die in het bos zelf woont.

 

Waar komt Mori Girl vandaan?

Het is niet geheel duidelijk waar Mori Girl vandaan komt maar het lijkt te zijn ontstaan toen een meisje met de naam ‘Choco’ in 2006 een online community startten rondom een kleding en levensstijl die zich baseerde op een natuurlijke, ontspannen stijl.

Zij baseerde die stijl op zo’n 60 “regels” die voor zowel Natural Kei als Mori Girl van toepassing zijn, welke toen der tijd nog één en dezelfde stroming was. Zo rond 2007 werd de stijl voor het eerst gezien in een aantal Japanse magazines. Pas rond 2010 werd het echter gezien en erkend als “officiële” stijl.

 

Wat is Mori Girl?

De betekenis van Mori Girl is “Forest Girl”, ofwel bos meisje. Hierbij gaat het dan ook het creëren van een natural look waarbij je veel natuurlijke en simpele stoffen gebruikt.

Er zijn eigenlijk twee soorte Mori Girls, de wat softere variant die veel gebruik maken van “normale” kleding en waarvan Yui Ao als een echt stijlicoon wordt gezien, en de wat meer “serieuze” mori girls die een veel sterkere link hebben met natural kei en culty party kei stijlen. Aangezien deze tweede categorie de echte intentie, namelijk “forest girl” meer laat zien zullen wij het dan ook vooral over deze categorie hebben.

Wanneer je naar de kleding kijkt zie je dan ook duidelijk de natuurlijke look terug met veel stoffen zoals wol, katoen, en linnen. Lange, zwierige rokken en jurken, veel laagjes, heel veel laagjes, los zittende kleding en licht vallende stofjes zijn erg populair. Kleuren zijn voornamelijk wit, beige, en andere natuurlijk, zachte tinten. Printjes en andere drukke dingen worden minder vaak gebruikt.

tumblr_l1vt5sULId1qzjiplo10_r1_500

Afbeelding via Julbars

Door het gebruik van lichte kleuren, stoffen, en veel laagjes wordt de stijl hierdoor ook nog wel eens verward met Cult Party Kei en Fairy kei.

Mori Girl is over het algemeen vrij simpel en doet denken aan boselfjes en andere natuurlijk wezentjes. Bloemenprintjes, patroontjes, en kleding met wat meer kleur zie je over het algemeen meer terug bij Natural Kei.

Een pony (bangs), krullen en vlechten zijn erg populair qua kapsels maar allemaal niet te extreem. Als haar accessoires zul je veel bloemen tegenkomen als haarband of ergens doorheen gevlochten. En zolang het resultaat maar relaxed en natuurlijk overkomt is het al snel goed.

Let er wel op dat het ook hier de bedoeling  is om een soort poppen look te creëren maar dan met een country feeling 😉

 

Waar kan je Mori Kleding kopen?

Mori Girl kleding kun je op allerlei plekken tegenkomen, vooral tweedehands kledingzaken zijn een goede plek om te kijken voor geschikte items! Daarnaast kun je ook sites zoals Ebay, Etsy, AliExpress, en StoreEnvy, super goed gebruiken om de juiste items te vinden. Vergeet vooral niet te zoeken op termen zoals “Natural”, of “Shabby Chique” clothes, hiermee zul je vaak ook veel goede items kunnen vinden. Enkele handige sites (of sellers) om te kijken zijn:

 

Kleding:

Absolutely Abigal – Kleding en Accessoires

Baba Yaga Fashion (Etsy) – Kleding

Bertha Louise Design (Etsy) – Kleding en Accessoires

Nimi Natto (Etsy) – Kleding

Tattered Delicates (Etsy) – Kleding

Aunt Carrie’s Attic (Etsy) – Kleding en overigen

 

Sieraden en Accessoires:

My Fairy Jewelry (Etsy) – Sieraden en haar accessoires

Resting Petal Shop (Etsy) – Haar accessoires

 

Wees creatief!

Het is vooral erg belangrijk om zelf goed op te letten en te kijken naar items die je kunt gebruiken. Zelfs bij kleding winkels zoals H&M, Forever 21, of Zalando kun je maar al te vaak goede items vinden. Om je op weg te helpen vind je hieronder een Mori Girl outfit gemaakt met kleding en accessoires van “normale” Nederlandse (web)winkels:

Untitled design (12)

Katoenen plooirok (€99,95 Zalando), Grijze blazer (€49,95 Zalando), Top (€14,95 H&M), Grijze Panty (€7,95 Hema), Poncho (€31,95 Zalando), Laarsjes (€21,99 BonPrix).

 

Waar vind je inspiratie?

Buiten sites zoals Pinterest, LookBook, en Instagram zijn er nog veel meer plekken waar je inspiratie kunt vinden. De beste daarvan zijn natuurlijk dragers van deze stijl!

 

Anie

DSC00061

| Blog | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

 

Mrmrais

Butterfly-Tights-Romantic-Fashion-Harajuku-2013-06-06-DSC9495-600x900

Twitter | Tokyo Fashion |

Op zoek naar nog meer inspiratie? We hebben ook een collectie van Lolita Youtubers op een rijtje gezet! Nog niet genoeg? Dan zijn er ook een aantal super interessante boeken met schitterende voorbeelden van lolita en Japanse straatmode.

[bol_product_links block_id=”bol_554f774793240_selected-products” products=”1001004004781980,1001004002845151,9200000021775709″ name=”Lolita” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Vergeet ook vooral niet om onderstaande video’s eens te bewonderen die nog meer vertellen over deze, en andere Japanse stijlen!

 

Bronnen: 1, 2, 3.

Cover foto via: Pinterest.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X