J-Fashion: Natural Kei

Natural Kei en Mori-girl worden vaak met elkaar verward terwijl de twee toch echt verschillend zijn! De makkelijkste manier om de verschillen aan te tonen is te kijken naar het uitgangspunt dat Natural Kei draait om het idee van een meisje dat aan de rand van een bos woont, tegenover de Mori Girl die in het bos zelf woont.

Door de grote populariteit van Mori Girl is Natural Kei de laatste tijd echter wat in de verdrukking gekomen en lijken de twee stijlen steeds meer te fuseren tot één, en allemaal onder de noemer Mori Girl te vallen.

 

Waar komt Natural Kei vandaan?

De traditionele Natural Kei stijl ontstond al in de jaren ’70 toen Japanse meiden op zoek gingen naar een wat natuurlijkere look als tegenbeweging voor andere trends op dat moment.

In tegenstelling tot Mori Girl is Natural kei echter uitbundiger en voornamelijk geïnspireerd door de immens populaire jaren ’70 serie ‘Little House on the Prairie’. De landelijke look in deze films inspireerde de Japanse streetfashion tot het creëren van de Natural Kei stijl.

 

Wat is Natural Kei?

Zoals hierboven gezegd draait het hier om het idee van een meisje dat aan de rand van het bos woont, gecombineerd met een ‘Little Hous on the Prairie’ stijl.

Hierdoor zie je, net als bij Mori Girl, ook hier een hoop natuurlijk stoffen zoals katoen, wol, en linnen. Je zult hier echter ook wat luxere materialen tegenkomen zoals leer, of hogere kwaliteit wol. Ook het gebruik van kleuren en patronen is luxer en uitbundiger en je ziet dan ook een hoop bloemetjes patronen!

31db5ea0

Afbeelding via Zeruda.

Binnen natural kei heb je eigenlijk twee stijlen: een wat “normaler” ogende stijl zoals linksonder in het plaatje hierboven is te zien, of juist een uitbundigere stijl met lange rokken en opvallende prints (rechtsboven).

Daarnaast is het bij Natural Kei veel minder gebruikelijk om veel lagen te dragen, zul je maar weinig kant zien, en worden er vaak unieke en aparte vintage items gebruikt voor een extra touch.

 

Waar kun je Natural Kei kleding kopen?

Natural Kei kleding kun je op allerlei plekken tegenkomen, vooral tweedehands kledingzaken zijn een goede plek om te kijken voor geschikte items! Daarnaast kun je ook sites zoals Ebay, Etsy, AliExpress, en StoreEnvy, super goed gebruiken om de juiste items te vinden. Vergeet vooral niet te zoeken op termen zoals “Natural”, of “Shabby Chique” clothes, hiermee zul je vaak ook veel goede items kunnen vinden. Enkele handige sites (of sellers) om te kijken zijn:

 

Kleding:

Absolutely Abigal – Kleding en Accessoires

Clock Monster (Esty) – Kleding en Accessoires

Nimi Natto (Etsy) – Kleding

Tattered Delicates (Etsy) – Kleding

 

Sieraden en Accessoires:

My Fairy Jewelry (Etsy) – Sieraden en haar accessoires

Resting Petal Shop (Etsy) – Haar accessoires

 

 

Waar vind je inspiratie?

Het is vooral erg belangrijk om zelf goed op te letten en te kijken naar items die je kunt gebruiken. Zelfs bij kleding winkels zoals H&M, Asos, of, Zalando, kun je maar al te vaak goede items vinden.

Buiten sites zoals Pinterest, LookBook, en Instagram zijn er nog veel meer plekken waar je inspiratie kunt vinden. De beste daarvan zijn natuurlijk dragers van deze stijl!

Jammer genoeg zijn er maar weinig echte Natural Kei idolen, de meeste zijn in de loop der tijd overgestapt naar mori of andere stijlen, of doen het “erbij”.

Eén van de meest bekende is echter nog altijd Moss Märchen. Vooral op haar oude blog staat een hoop over Natural Kei stijlen. Deze is echter sinds 2012 niet meer actief en is ze een nieuwe blog gestart waar ze inmiddels ook niet meer actief is. Beide plekken staan echter nog wel bomvol schitterende co-ords en heel veel inspiratie!

Untitled design (1)

 

Bronnen: 1, 2, 3.

Cover foto via: Heirstoria.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X