Voorbeeld van de J-Fashion: Takuya Angel. Foto door Tokyo Fashion.

J-Fashion: Takuya Angel – Harajuku meets Kimono!

Op de straten van harajuku zie je tientallen verschillende soorten J-Fashion stijlen voorbij komen: van lolita tot visual kei, en van mori-girls tot Fairy kei. Maar er is nog een bijzondere stijl die de laatste jaren aan populariteit wint: de Takuya Angel.

Waar komt Takuya Angel vandaan?

Takuya Angel is een Japans merk opgericht door Takuya Sawade in 1995, vlak na de grote Kobe Aardbeving. Deze aardbeving doodde duizenden mensen en vernietigde tientallen historische gebouwen. Mede hierdoor ging Takuya zich meer richten op het verleden en de rijke historie van Japan en besloot de traditionele kleding te gaan combineren met enkele unieke, moderne stijlen met als resultaat het label Takuya Angel.

Afbeelding via Tokyo Fashion.
Afbeelding via Tokyo Fashion.
Afbeelding via Tokyo Fashion.
Afbeelding via Tokyo Fashion.

Het label maakt intensief gebruik van traditionele kleding zoals kimono’s maar ook de diverse samurai stijlen, welke ook weer terug te vinden zijn in de naam van veel producten zoals Hitatare, Hakama, Geta, Haori en Kyahan.

Wat is Takuya Angel?

Zoals gezegd is het een Japans merk dat op een bijzondere manier de extravagante mode van Harajuku combineert met traditionele kimono’s en yukata’s, waardoor er unieke combinaties ontstaan!

Afbeelding via Japanese Streets.
Afbeelding via Japanese Streets.

Daarbij zijn er ook duidelijk invloeden te zien uit de rave scene, cyber goth scene en heeft het ook erg te maken met stijlen zoals visual kei, OTT, en decora-kei. Een behoorlijk mix dus! Een kleurrijke kimono, grote, pluizige beenwarmers, neon kleuren, traditionele Japanse accessoires (in een nieuw jasje) en invloeden uit anime en manga maken het geheel lekker explosief en het is dan onmogelijk deze stijl te missen wanneer je hem tegenkomt op straat 😉

Waar kun je Takuya Angel kleding kopen?

In tegenstelling tot veel van de andere J-Fashion stijlen is deze stijl moeilijker na te bootsen in Nederland. Dit omdat er zoveel gebruik gemaakt wordt kimono en yukata-achtige kleding. Je zult dan ook al snel naar een speciaal zaak moeten, zelf iets maken of het online bestellen.

Gelukkig is er qua online bestellen heel erg goed nieuws want Takuya Angel heeft een online shop, en ja ze bezorgen ook overseas! Verder zou je kunnen kijken naar accessoires uit de rave of cyber-goth scene, waar je ook vaak geschikte items kunt vinden.

Daarnaast kun je voor accessoires bijvoorbeeld wel goed slagen in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de kinderafdeling van de H&M, Claire’s, of Hema. Deze barsten vaak van de schattige knipjes, clipjes, en haarbandjes die je prima kunt gebruiken! Tenslotte, kun je sites zoals Ebay, Etsy, AliExpress, en StoreEnvy, super goed gebruiken om de juiste items te vinden. Enkele handige sites (of sellers) om te kijken zijn:

Kleding:

Takuya Angel (Japanse webshop) – Alles wat je maar nodig hebt.

Attitude Holland – Kleding, beenwarmers en overigen.

Sieraden en Accessoires:

Takuya Angel (Japanse webshop) – Alles wat je maar nodig hebt voor Takuya Angel.

Attitude Holland – Sieraden, schoenen, en overigen.

StarCrossedRaver (Etsy Store) – Goggles en overigen.

Waar vind je inspiratie?

Uiteraard vind je niet alleen ontzettend veel inspiratie op de site van Takuya Angel (kijk vooral eens bij Show) maar kun je op tumblr, pinterest, en vele andere sites heel veel outfits vinden. Maar enkele bekende Takuya Angels in Japan zijn o.a.:

DJ Bazookistan

Twitter | Tokyo Fashion |

Sari (van NECROMONIDOL)

sari

| Twitter | Tokyo Fashion |

Bron: 1, 2, 3.

Dit artikel – J-fashion: Takuya Angel – Harajuku Meets Kimono! – verscheen voor het eerst op 16 november 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 16 november 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie