Japan Visit Web (Fast Track) registratie voor reizen naar Japan

Ben jij van plan om begin 2023 een reis naar Japan te maken? Dan kan het handig zijn je van te voren te registeren via Japan Visit Web. Hiermee gaat je binnenkomst een stuk soepeler en kun je via een “Fast Track” procedure sneller en makkelijker het land binnenkomen.

Fast Track

Via Visit Japan Web kun je immigratieregistraties, douaneregistraties én je corona vaccinatiebewijs alvast opgeven en laten goedkeuren. Dit betekent dat je dit niet meer ter plekke bij aankomst in Japan hoeft te doen en daar het gros van de rijen kunt overslaan. Met een simpele QR code kun je dan door de controlepunten op het vliegveld heen lopen.

Covid Vaccinatie

Wellicht het meest belangrijke is de registratie van je vaccinatie certificaat. Door een bewijs te maken via www.coronacheck.nl en deze te uploaden hoef je geen extra controle meer te doorlopen bij aankomst van het vliegveld.

Let op dat je een Engelstalig certificaat laat genereren en downloaden! Een Nederlandstalige wordt niet geaccepteerd. De Engelse variant kun je via de website laten maken door de taal van de website op Engels te zetten (rechtsboven is je taalkeuze).


Heb je het certificaat dan kun je deze uploaden via de Visit Japan website. Net als de overige immigratie- en reisinformatie wordt deze van te voren gecontroleerd en (als het goed is) goedgekeurd, nog voor je in Japan bent aangekomen.

Op moment van schrijven lijkt dit in elk geval tot 8 mei 2023 nog aan de orde te zijn. Vanaf dan zal de voorregistratie rondom covid mogelijk vervallen. De overige stappen kunnen dan alsnog doorlopen worden voor snellere afhandeling bij immigratie en douane.

Hoe werkt het?

Er staat een super uitgebreide omschrijving voor je klaar op de website van Visit Japan Web, maar in het kort komt het op het volgende neer:

  1. Om te beginnen maak je hiervoor een account aan bij Visit Japan Web en registreer je jezelf en eventuele reisgenoten.
  2. Zorg dat je je paspoort (welke nog minstens 6 maanden geldig moet zijn na aankomst in Japan), Engelstalige covid vaccinatie certificaat en een reservering (adres) van je aankomsthotel bij de hand hebt.
  3. Maak een reis aan en geef de gevraagde informatie door (aankomsttijd, verblijfsplaats etc.)
  4. Als de reis is aangemaakt kun je de specifieke immigratie, douane en covid informtie doorgeven
  5. De aanvraag wordt in behandeling genoemen
  6. Bij goedkeur (of afwijzing) krijg je een email en kun je via de website de nodige screenshots maken


Doorlooptijd

Er wordt een maximum van 45 dagen aangehouden voor het beoordelen en compleet maken van je registraties, maar hoe dichterbij je aankomstdatum is, des te meer prio de boordeling krijgt. Er is echter geen garantie dat sneller dan 45 dagen geholpen wordt, dus wees er op tijd bij! In onze ervaring heeft het maar een paar dagen geduurd, maar het is beter het er niet op aan te laten komen. Let dus ook op dat je zelf tijdig alles aanlevert.

Mocht het toch te laat zijn voor de voorregistratie, dan nog geen paniek. Je kunt dan simpelweg het proces terplekke nog doorlopen. Zorg dan wel dat je je papieren op orde hebt en deze fysiek bij je hebt. Of met voldoende screenshots op je telefoon.

Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij Japan Visit Web.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie