Halloween bento van Roppongi.

Japans Recept: Halloween bentō (ハロウィーン弁当)

Zoals je al hebt kunnen lezen op de site is Halloween big in Japan, very big! Als Japanners eenmaal iets uit het buitenland omarmen, dan gaan ze he-le-maal los. Dus ook met dit van oorsprong Keltische feest. Je kunt er vanaf begin oktober de meest waanzinnige kostuums kopen voor de optochten die her en der in het land georganiseerd worden. Ook puilen de winkels uit van allerhande leuke Halloween goodies en bijzondere Halloween snacks.

Passende lunch

Ook in ons kikkerlandje kun je helemaal in Halloween sferen. Want hoewel het hier nog niet zo massaal gevierd wordt zie je het wel steeds vaker terug. Maar wat is er nou nog leuker dan letter je tanden in de Halloween sfeer te kunnen zetten? En met deze Halloween-bento is dat zo gepiept! En het leuke van deze bento ingrediënten is dat je ze ook heel makkelijk in grotere hoeveelheden kunt maken als je nog naar een Halloween feestje moet.

halloween-bento-roppongi-2

Hotdog mummies:

 • een pakje bladerdeeg (per worst heb je een half plakje nodig),
 • een blik hotdog worsten,
 • een geklutst ei,
 • medama-prikkers (oogjes).

Verwarm een oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en snij een plakje in reepjes. Neem een hotdog en wikkel het bladerdeeg eromheen. Leg de mummies op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei. Bak ze 15 minuten mooi goudbruin in de oven. Steek pas na het bakken, als ze iets zijn afgekoeld, de oogjes in de mummies.

Grote zombie-ogen:

 • een ei,
 • rode kleurstof (van dr. Oetker, in het schap met bakproducten),
 • schijfjes zwarte olijf,
 • ketchup.

Kook het ei in 10  minuten hard, tik voorzichtig met een lepel tegen de schaal, zodat er barstjes inkomen. Meng de rode kleurstof met wat water en leg het ei hierin, het ei moet volledig onderstaan. Zet het een paar uur, het liefst een nacht, in de koelkast. Nu komt het: pel het ei heel voorzichtig, het velletje moet erom blijven want daar zit de kleurstof op. Het is een monnikenwerk, maar het resultaat is verbluffend! Snij het gepelde ei doormidden en leg de twee helften met de snijkant naar beneden in je bento. Leg op elke helft een schijfje olijf en vul het midden op met een dotje ketchup.

Kleine zombie-ogen:

 • tuinbonen,
 • mozarella,
 • nori.

Kook de tuinbonen gaar, snij dunne plakjes mozarella en steek er met een vormpje rondjes uit. Met een perforator haal je rondjes uit een velletje nori. Plak de nori op de mozarella en de mozarella op de boontjes.

Blauwe/groene spaghetti:

 • een handvol spaghetti,
 • blauwe kleurstof (van dr. Oetker, in het schap met bakproducten),
 • ketchup.

Meng voldoende kleurstof in het water waarin je de pasta gaat koken. Breng het water aan de kook en kook de pasta gaar zoals staat aangegeven op de verpakking. Spuit eerst wat ketchup in je bento en leg de spaghetti daar bovenop.

Tot slot vul je de bento op met kerstomaatjes waar je een medama-prikkertje in steekt, en klaar! Lekker griezelen met je volgende lunch! En wil je nog meer variatie en inspiratie voor je Bento Halloween lunch? Bekijk dan ook deze versie eens:


Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Dit artikel – Japans Recept: Halloween bentō (ハロウィーン弁当)- verscheen voor het eerst op 18 oktober 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 18 oktober 2018.

Roppongi (Ingrid en Jet)
info@roppongi.nl

De dames van Roppongi (Ingrid en Jet) zijn dol op de Japanse cultuur en met name de Japanse keuken. Hun artikelen gaan dan ook voornamelijk over de lekkerste Japanse recepten en de leukste bento tips! Vergeet ook niet op hun webshop www.roppongi.nl te kijken voor allerhandige Japanse keukentools en bento accessoires.

4 Reactie's
 • WizardOfOss
  Geplaatst op 19:24h, 18 oktober Beantwoorden

  Euh, Halloween is in Japan toch ook gewoon op de 31e?

  Vorig jaar min of meer toevallig Halloween meegemaakt in Kagoshima, geen parade maar wel een enorme verklede mensenmassa in een van de grote winkelgalerijen. Waar ik met mijn simpele Kumamon-shirt toch zeker zoveel aandacht wist te trekken als de vele Minions, Super Mario’s en sexy verpleegsters en politieagentes in diverse stadia van ontbinding…

  Het was in ieder geval leuk genoeg om er ook komende reis rekening mee te houden, over twee weken zit ik in Nagoya…

  Maar leuke recepten, vooral die ei-ogen zijn echt geweldig!

 • Joyce
  Geplaatst op 20:21h, 18 oktober Beantwoorden

  Aangezien de 31ste dit jaar op maandag valt vinden veel activiteiten op de 30ste of 29ste plaats 🙂

 • WizardOfOss
  Geplaatst op 23:10h, 18 oktober Beantwoorden

  Aha, dat is goed om te weten. En eigenlijk wel een tikje jammer. Ik arriveer weliswaar de 30e in Japan, maar heb eerst een lange transfer op Narita en vlieg pas ’s avonds door naar Nagoya. En nog even gegoogled, de meeste activiteiten lijken inderdaad de 29e al te zijn 🙁

  • Joyce
   Geplaatst op 08:36h, 19 oktober Beantwoorden

   Van wat we online hebben gevonden, en wat Japanse vrienden zeggen, zul je op de 31ste nog wel goed terecht kunnen op Shibuya. Daar schijnt het nog wel flink los te barsten 🙂 Maar leuk dat je weer bijna gaat! Ik zelf arriveer de 28ste in Japan maar reis daarna meteen door dus zal alle gekkigheid in Tokyo (jammer genoeg) moeten missen.

Geef een reactie