Japans snoep en waar je het kunt kopen

De supermarkten en snoepwinkels liggen hier vol met RedBand, Haribo, ChupaChups, Milka, Klene en nog vele anderen soorten en merken. In Japan zul je deze niet zo snel terug vinden maar wel kom je daar merken zoals Glico, Lotte en Meiji tegen in de schappen.

Gelukkig hoef je niet naar Japan af te reizen om aan Japans snoep te kopen aangezien je het bijvoorbeeld op conventies kunt vinden, in sommige toko’s en natuurlijk online. En om jullie hierbij een handje te helpen deze post met welke soorten Japanse snoep er zijn en waar je het kunt kopen!

 

Glico

En laten we dan maar meteen beginnen met een snoepmerk wat bijna iedereen wel kent: Glico! Misschien dat deze naam je niks zegt maar het product wat ze (o.a.) maken kennen jullie vastwel 😉 Glico is namelijk de producent van Pocky! Yep! Deze iconische Japanse snack is altijd een groot favoriet zowel binnen als buiten Japan en is te verkrijgen in tientallen uitvoeringen.

Deze producent maakt geen dozen bonbons of winegums maar richt zich meer op koek-achtige soorten snoep. Naast Pocky maakt Glico namelijk ook Pretz, IJs (Giant Cone, Papico, Ico no Mi en meer), Caplico, BiscoKarajuga (かるじゃが), Hello Kitty chocolade lolly’s, en Matcha Biscuitjes. Het is een erg bekend merk en Pocky al helemaal dus het is gelukkig niet moeilijk om aan deze snacks te komen! Aan het einde van de post staat waar je het Japanse snoep van het merk Glico kunt vinden.

 

Lotte

Lotte is een enorme groot Koreaans/Japans bedrijf dat niet alleen in snoepgoed doet maar ook pretparken, winkels, appartementen, hotels, ‘gewoon’ voedsel en op nog veel meer gebieden actief is. Maar daarvoor zijn we hier niet. Wij gaan het hebben over het snoepgoed wat ze maken!

Waar Glico Pocky heeft staat Lotte vooral bekend om hun kauwgom, en dan in het bijzonder de ‘vreemdere’ smaken die ze maken. Ook hebben ze Pepero, de Lotte versie van Pocky, een ‘reverse pocky’ (chocolade aan de binnenkant met de naam Toppo, maken ze verschillende soorten chocolade en ook mogen de beroemde Koala March biscuits uit hun assortiment niet vergeten! Aan het einde van de post staat waar je het Japanse snoep van het merk Lotte kunt vinden.

 

Meiji

Meiji en Chocolade gaan hand in hand en ze zijn er dan ook erg goed in om met de lekkerste chocolade producten op de proppen te komen. Maar ook hun ijs mag er zeker zijn! Het is een enorm bekend merk wat je in elke hoek en winkel in Japan kunt vinden. Ook in het buitenland zijn ze met een opmars bezig en zijn ze langzaam maar zeker ook de markt in de Verenigde Staten aan het veroveren.

Hun meest bekende producten zijn de Hello Panda en Yan Yan snoep ‘series’ maar ook de vele kleine chocolaatjes in bijvoorbeeld paddestoel of smartie vorm zijn erg geliefd. Verder hebben ze verschillende soorten chocolade repen, zijn ze gek op amandelen bedekt met chocolade en hebben ze ook winegum=achtige snoepjes zoals hun ‘create-a-gummy sushi bar‘ en ‘hard candy’ ofwel, zuurtjes (waaronder Pokemon zuurtjes). Aan het einde van de post staat waar je het Japanse snoep van het merk Meiji kunt vinden.

 

Morinaga

Morinaga is nog zo’n grote speler op de Japanse snoepmarkt. Maar wat ik zelf vooral interessant is aan dit bedrijf is dat zij de marketing drijfveer zijn geweest achter het ontstaan van de huidige White Day, een soort Japanse Valentijnsdag waarop mannen chocolade uitdelen.

Niet zo gek dus dat zij vooral veel chocolade producten hebben zoals de vele chocolade repen van Dars, Chocoball, en diverse verschillende cadeau sets. Maar ook zuurtjes, fudge, cake en ijs behoren tot hun assortiment. Aan het einde van de post staat waar je het Japanse snoep van het merk Morinaga kunt vinden.

 

Sakuma Drops

Sakuma drops is voor mij een persoonlijke favoriet, niet omdat ik het snoep zelf nou zo bijzonder vind, maar wel vanwege de verpakking. Sakuma Drops zijn een soort zuurtjes die op smaak worden gebracht met echt vruchtensap en verpakt worden in kleine tinnen blikjes met aan de bovenkant een opening waar je ‘drops’ uit moet schudden.

Het is een iconisch soort snoep welke sommige van jullie misschien wel kennen uit de Ghibli film ‘Grave of the Fireflies. Het zijn ook echte collectors items omdat de blikjes veel verschillende afbeeldingen dragen.

 

Overig

Buiten deze grote namen heb je ook nog andere merken zoals Tohato die meer richting de chips gaat of hun popcorn-achtige snack die je in vele verschillende soorten kunt krijgen. Nog meer chips snacks zijn o.a. Kara Mucho, Imo-Kenpi en Kappa Ebisen.

Maar ook bekende frisdranken zoals Calpis en Ramune hebben hun eigen snoepjes, die je natuurlijk kunt vinden in de smaken van deze Japanse frisdranken. De Ramune snoepjes worden gemaakt door Kasugai Snack Foods. Zij maken ook nog verschillende groene thee snoepjes, keelsnoepjes, zuurtjes en wasabi nootjes.

Pinky Candy is misschien nog niet eens zo zeer geliefd om het soort snoep, een soort mintjes met verschillende smaken, maar vooral vanwege de super schattige mascotte: een knal roze aapje. Het is dan ook niet geheel vreemd dat er bijna meer merchandise van dit aapje te vinden dan van het snoep zelf!

Ook Puccho is een populair snoepje en is te vergelijken met bijvoorbeeld fruitella. Alleen heb je Puccho in ontzettend veel verschillende smaken en zitten er in sommige soorten gummy-achtige balletjes voor extra smaak en ‘chewyness’, een zelfde soort snoep is Hi-Chew maar deze heeft geen gummy balletjes.

Er zijn nog veel meer soorten snoep te vinden in Japan (denk bijvoorbeeld aan de bizarre KitKat smaken of Konpeito) en het is haast onmogelijk om ze allemaal in één post te krijgen maar hopelijk hebben jullie op deze manier toch al een goed beeld gekregen van het enorme aanbod 😉 Onderstaand vind je een paar (web)winkels waar je Japans snoep kunt kopen. Je vind er het snoepgoed waar ik het hierboven over heb gehad maar vergeet ook zeker niet de rest van hun assortiment te kijken aangezien er vaak nog veel meer moois (en lekkers) te halen valt.

 

Waar kun je Japans snoep kopen?

 

MostCutest

De naam MostCutest kennen jullie ondertussen misschien al wat deze überkawaii webshop stroomt over van de schattigste Japanse hebbedingetjes! In het assortiment vind je o.a. Fuwa Fuwa klei, stationary, D.I.Y. candy kits, plushies en sinds kort ook nog eens diverse soorten Pocky en Japanse koekjes!

 

Seikatsu

Een Nederlandse webshop met heel veel Aziatische, en vooral Japanse snacks, snoepgoed, en andere lekkernijen! Niet alleen vind je er Pocky, KitKat en het beroemde Ramune maar vind je er ook de lekkerste groene thee koekjes en nog veel meer.

 

Roppongi

Roppongi is ook een Nederlandse webshop met daarnaast een fysieke winkel in Amsterdam. De online shopt heeft geen Japans snoepgoed in stock staan maar sowieso staan ze op conventies waar je ook bij ze terecht kunt voor een selectie Japans snoep en frisdranken zoals Pocky, Ramune, Lotte- en Meiji producten.

 

Jamin

Sinds een paar maandjes vind je Japans snoep nu ook gewoon in de schappen van de Jamin! Op het moment is assortiment nog beperkt tot YanYan, Pocky, Meji Panda Koekjes, Groene thee kitkat en Poppin Cookin’ maar wellicht komt hier in de toekomst nog verandering in!

 

TofuCute

Tofucute heeft een ruim assortiment aan Japans snoep zoals Pocky, Caplico, Hello Kitty chocolade lolly’s, Matcha Biscuitjes, Koala March, Pepero, Meiji Chocolade, Meiji’s ‘create-a-gummy’, Pepero, Pretz, YanYan, Hello Panda, Puccho, Hi-Chew, Meiji Chocolade en ga zo maar door!

Ik heb persoonlijke ervaringen met deze webshop en ben er altijd erg blij mee! Let wel even op de verzendkosten; deze zijn soms aan de hoge kant. Maar ook daar hebben ze een oplossing voor want ondanks dat TofuCute van oorsprong een Engelse webshop is staan ze ook hier in Nederland op een groot aantal conventies. Meer informatie daarover vind je hier.

 

JBox

Eén van de grootste webshops bomvol met Japanse producten waaronder tientallen soorten Japans snoep zoals: PockyLotte kauwgomMeiji Chocolade en Gummy’sMorinaga ChocoladeHi-ChewPucchoSakuma Drops. Het is een veel gebruikte en populaire webshop maar zelf heb ik er nog nooit wat besteld vanwege (de in mijn ogen) bizar hoge verzendkosten. Dat neemt niet weg dat ze erg veel te bieden hebben.

 

NapaJapan

Eén van de grotere online shops op het gebied van Japans snoepgoed. Ze hebben er vrijwel alles en dan ook tientallen verschillende soorten snoep waaronder kauwgom, Pocky, Koala MarchCrunky ChocoladeCollon, Meiji Chcolade, . Ook hier is shipping niet goedkoop maar in elk geval niet zo bizar duur als JBox, zelf heb ik hier nog nooit besteld maar Teskuh heeft positieve ervaringen met deze site.

 

Amazing Oriental

Na een tip van bloglezer Bonita kan ik nu ook Amazing Oriental toevoegen aan de lijst! In de Aziatische supermarkt vind je producten uit heel Azië waaronder Ramune en Meiji snoepgoed! Dus op zoek naar Yan Yan of Hello Panda snacks? Dan kun je terecht in hun webshop! Jammer genoeg is hun online assortiment minder uitgebreid als de producten in de fysieke winkel maar het begin is er 😉

 

Japan Candy Box

Japan candy

Kun je nou echt niet kiezen of wil je gewoon graag van allerlei Japans snoep wat proberen? Probeer dan eens de Japan Candy Box! Deze super leuke webshop stuurt je elke maand (of eenmalig, net wat je wilt) een doos vol Japans snoep! Elke keer weer wat anders en elke keer een verrassing.  Zo kun je dus hartstikke makkelijk heel veel verschillende soorten proberen ^^

Tot zover zijn dit alle shops waarvan ik weet dat ze Japans Snoep verkopen maar ik zal er vast nog wel een paar overgeslagen hebben! Vergeet vooral niet bij je lokale toko te kijken want ook daar kom je nog wel eens Pocky en ander Japans snoep tegen! Ebay is ook een goede plek om eens rond te kijken en zelfs Amazon heeft Japans snoep. Maar bij beide sites is het even goed opletten bij welke seller je het koopt en zijn de verzendkosten ook lang niet altijd voordelig. Weet jij nog andere plekken waar je Japans snoep kunt kopen? Laat het ons weten! ^^

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

6 Comments

 1. Lisa

  juli 15, 2015 at 11:53 pm

  Kan ook bij de Jamin 🙂

  • TheSushiTimes

   juli 16, 2015 at 8:40 am

   Staat er ook al bij ^^ Tussen Roppongi en TofuCute staat die op de lijst. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het niet bij Jamin zou halen, ze zijn over het algemeen een stuk duurder dan andere (online) shops 🙂

 2. Maxus

  juli 22, 2015 at 5:29 pm

  “Maar wat ik zelf vooral interessant is in die bedrijf is dat zij de marketing drijfveer zijn geweest achter het ontstaan van White Day, een soort Japanse Valentijnsdag waarop vrouwen chocolade uitdelen”

  Het is toch dat mannen chocolade uitdelen aan vrouwen op White day? Want vrouwen geven toch juist chocola op Valentijnsdag? En dan horen de mannen chocola terug te geven op White day

 3. Sylke Louwers

  augustus 25, 2015 at 1:30 pm

  kan ook bij japans-snoep.nl maar daar zijn de verzendkosten ook erg hoog! En bovendien hebben ze eigenlijk alleen maar DIY kitjes, echt een heel klein assortiment voor de ‘gewone’ snacks/snoep. Maar als je echt op zoek bent naar DIY kitjes en bereid bent om wat meer verzendkosten te betalen is het wel een goede site. de verzendkosten bedragen 5,75 Nederland en 15,30 voor naar belgië en duitsland.

  Groetjes! Sylke Louwers

  • Joyce

   augustus 25, 2015 at 2:24 pm

   Klopt! Naast het feit dat ze, zoals je zegt een wat kleiner aanbod hebben qua normaal snoepgoed, hebben we zelf geen ervaring met deze site dus vandaar dat we hem er niet bij hebben staan ^^

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X