September, 2018

28Sep01Cool Japan (Tentoonstelling)10:00 AM - 5:00 PM (1) Tropenmuseum

Evenement details

Wegens het enorme succes van de tentoonstelling Cool Japan is deze wederom terug maar ditmaal in een ander museum: het TropenMuseum!

Via het Tropenmuseum:

Cool Japan brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokio. De tentoonstelling trok eerder een recordaantal bezoekers in Museum Volkenkunde te Leiden, en is nu in vernieuwde vorm te zien in Amsterdam.

Tropenmuseum laat met historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Opvallend zijn de overeenkomsten tussen de oude meesters en moderne tekenaars. Zo ontdek je in Cool Japan dat eeuwenoude technieken en visuele trucs in historische prenten, houtsneden en schilderingen nog steeds worden toegepast door moderne mangaka (tekenaars) en animatoren. Een centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin traditionele en hedendaagse elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

De tentoonstelling Cool Japan is tot stand gekomen met steun van de BankGiro Loterij en t/m 1 september 2019 te zien.

 

Tijd

28 (Vrijdag) 10:00 AM - 1 (Zondag) 5:00 PM

Locatie

Tropenmuseum

Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam

Organisator

Close
X