Blog header Japanse zomeractiviteiten. screenshot van de anime film "Summer Wars", perfect om deze zomer eens te kijken!

Japanse activiteiten voor in de zomervakantie 2018

Geen idee wat je deze zomervakantie allemaal wilt gaan doen? Of ben je op zoek naar wat creatieve ideetjes om eens wat nieuws te doen deze zomer? Daar helpen we je graag een handje bij door je te wijzen op allerhande leuke activiteiten met een Japans tintje!

Er op uit

Als eerste willen we je natuurlijk wijzen op onze Japanse evenementen kalender. Hier vind je een overzicht van (vrijwel) alle Japanse evenementen in Nederland. Met alles van tentoonstellingen en lezingen, tot workshops en concerten. Zo is er 20 juli bijvoorbeeld een concert van de Japanse band LOUDNESS, kun je op 28 juli overheelijk Japans eten proberen op het Japan Food Festival in Amsterdam, en vindt op 18 augustus Tomoparty plaats; een beach party voor anime en cosplay fans. Hier zie je welke evenementen er nog meer te vinden zijn deze zomer.

Uiteraard hoe je niet perse naar een bepaald evenement te gaan om er op uit te kunnen. Je kunt ook zelf wat leuks organiseren. Ga bijvoorbeeld lekker picknicken. Niet perse Japans maar dat kun je het wel maken door allerhande lekkere Japanse recepten te proberen. Maak lekkere onigiri, een tonkatsu-sando, of matcha cake! Uiteraard gecombineerd met een beetje sake, umeshu, of gewoon wat groene thee!

Ook een dagje strand kun je een leuke Japanse twist geven door bijvoorbeeld Japanse beach spelletjes te spelen en ook hier weer lekkere Japanse snacks mee naar toe te nemen.

Voor de regenachtige dagen

Slecht weer voorspeld? Geen zin om een broek aan te trekken om naar te buiten te gaan? Dat is een perfect moment voor een lekker dagje thuis blijven en er eens een tof bordspel bij te pakken.

Nu kunnen we ons goed voorstellen dat je een beetje uitgekeken op Mikado, Jenga, Monopoly en de Kolonisten van Catan. Maar gelukkig hebben wij al eens onze favoriete bordspellen op een rijtje gezet die geïnspireerd zijn door Japan. Denk hierbij aan het super toffe Tokaido, Machi Koro, of Sushi Go. Stuk voor stuk toffe bordspelletjes waarmee jij je prima kunt vermaken! Bekijk hier welke Japanse bordspellen we nog meer aanraden.

Geen fan van bordspelletjes maar wil je wel lekker binnen blijven? Dan kun je uiteraard anime gaan bingewatchen, manga lezen, of gaan gamen. Maar wat dacht je van wat knutselwerk? Er zijn tal van leuke Japanse hobby’s die je als creatieve outlet kunt gebruiken. Denk aan Amigurumi of Needle Felting, origami, Gunpla bouwen en nog veel meer! Inspiratie nodig? Bekijk hier een overzicht van 10 Japanse hobby’s om uit te proberen.

Plan je reis naar Japan

Een perfect moment om een reis naar Japan te plannen is in de zomer. Je hebt vaak veel vrije tijd en hebt niks anders aan je hoofd dan je volgende vakantie. Daarbij is het, als je student bent, ook hét moment voor lucratieve bijbaantjes om alvast wat extra centen aan je spaarpot toe te voegen. En niks motiveert beter om te sparen dan ook een daadwerkelijk doel te hebben.

Oefen je Japans

Studeren in je vakantie? Het lijkt een verschrikkelijk idee maar het is juist een goed moment! Je hebt namelijk geen huiswerk en/of kunt lastige mailtjes van collega’s gewoon even negeren. Je bent immers op vakantie.

Gebruik je tijd dan ook nuttig en ga aan de slag met het leren van Japans. Dit kan heel gemakkelijk online via bijvoorbeeld apps zoals Memrise, of wat meer specifieke sites zoals NihongoMaster. En als je het helemaal goed aan wilt pakken kun je ook kijken of er bij jou in de buurt nog klassikale cursussen Japans worden gegeven.

En wil je mee doen aan de JLPT? Dan is het helemaal verstandig om zo vroeg mogelijk te gaan beginnen met oefenen.

Coverfoto: screenshot van de anime film “Summer Wars”, perfect om deze zomer eens te kijken!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's
 • Kim
  Geplaatst op 08:09h, 30 juli Beantwoorden

  Het Japan Food Festival vond ik een echte tegenvaller! Lange wachtrijen en het eten was matig. Echt jammer. Wie weet komen de andere tips nog van pas 🙂

  • Joyce
   Geplaatst op 18:03h, 02 augustus Beantwoorden

   Ja, he? We vonden het zelf jammer genoeg ook geen al te groot succes 🙁 Hopelijk bevallen de andere tips beter <3

Geef een reactie