Japanse dingen doen vakantie. Blog header.

Japanse dingen om te doen in de kerstvakantie

De kerstvakantie zit er alweer aan te komen, maar heb jij nog geen idee wat je wil gaan doen? Dan hebben wij nog wel een paar leuke suggesties voor je met een Japans tintje! Hier zitten zowel dingen tussen die je lekker thuis kunt doen (met minimale voorbereiding), of juist dagvullende uitjes buiten de deur.

Nieuwe hobby proberen

Het fijne van de kerstvakantie is natuurlijk dat je lekker lang de tijd hebt om nieuwe dingen uit te proberen. Dus ben jij alle cliché activiteiten zoals anime kijken, een boek lezen, of gamen helemaal zat? Dan is het een goed moment om eens een nieuwe hobby te proberen met een Japans tintje! Dat kan al zo simpel zijn als proberen wat origami tutorials te volgen op YouTube. Maar er zijn tal van opties te bedenken, zoals bijvoorbeeld amigurumi of gunpla. Geen idee waar je moet beginnen? Bekijk dan hier een aantal leuke, Japanse hobby’s die je ook gewoon hier kunt doen!

Sushi party organiseren

Er wordt over het algemeen flink veel lekkers gegeten tijdens de kerstdagen, maar waarom niet nog een schepje er bovenop doen door een leuke sushi party te organiseren? En met deze tips van Roppongi wordt je dat al helemaal lekker makkelijk gemaakt. Combineer het met een avondje saké of whisky tasting en je kunt je lol op!

Matcha (high-tea) party

Geen sushi fan? Laat je dan inspireren door al het lekkers wat matcha te bieden heeft. Bijvoorbeeld met de matcha high-tea bij Round & Round. Dit schattige café in Rotterdam is dé perfecte plek voor alle liefhebbers van matcha. Met tal van handgemaakte lekkernijen waar matcha de hoofdrol speelt kun je daar je lol op. Dus maak er een gezellig dagje Rotterdam van met een bezoek aan Round & Round.

Niet in de gelegenheid om daarheen te gaan? Organiseer dan je eigen Matcha High-Tea. Sla het groene goud in, laat je inspireren door de vele recepten die je online kan vinden, en nodig je vrienden of familie uit voor een heerlijk middagje bij je thuis!

Backlog wegwerken

Heb jij nog een grote stapel games die je nog niet gespeeld hebt? Anime die al tijden op je watchlist staan? Of de laatste chapters van je favoriete manga nog steeds niet gelezen? Dan is de kerstvakantie natuurlijk hét moment om die backlog eens even weg te gaan werken. En ben je nog op zoek naar tips? Lees dan bijvoorbeeld eens onze ‘Anime aanraders Winter 2019/2020‘. Ook hebben we recentelijk een nieuw overzicht gedeeld met Japanse romans en andere aanraders voor boekenliefhebbers. Ook op dat vlak kun je jezelf prima vermaken!

Japanse Cinema

Bekijk jij liever een Japanse film op het grote scherm? Ook dan kun je je lol op want de gehele maand december worden er diverse Japanse films vertoond. Zo heeft EYE Filmmuseum en special focus op vintage Japans cinema (t/m 23 december). En kun je eind december bij LAB111 terecht voor diverse anime klassiekers waaronder My Neighbour Totoro. Kijk voor het volledig aanbod ook even op onze kalender!

Bordspelletjes spelen

Soms is er echter niets leukers dan een lekker avondje (of stiekem gewoon een hele dag) met vrienden of familie bordspelletjes te spelen. En ook daar kun je op tal van manieren een Japans tintje aan geven! Serveer bijvoorbeeld Japanse snacks en drankjes, maar speel bovenal Japans spelletjes. Dit kunnen traditionele games zijn zoals shogi, maar er zijn ook tal van bordspellen die zich hebben laten inspireren door Japan. Denk bijvoorbeeld aan Tokaido, Sushi Go en Machi Koro. Op zoek naar alle leuke bordspellen met een Japanse twist? Lees dan hier verder.

Japan (droom)vakantie plannen

Na je bezoek aan Little Tokyo in Düsseldorf helemaal klaar om een échte reis naar Japan te maken? Dan is de kerstvakantie i een uitstekend moment om je reis te gaan plannen. Lees bijvoorbeeld eens onze artikelen over het plannen van je reis, de opties voor groepsreizen naar Japan, en tal van andere artikelen! En mocht je je zorgen maken om het budget? Ook daar hebben we nog leuke tips voor met meer informatie over de kosten van je reis of hoe je er geld kunt besparen in Japan.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie