Shoplifters, Japanse film. Blog header.

Japanse Film Shoplifters te zien in Nederland

Zeer binnenkort is het prijswinnende ‘Shoplifters’ te zien in Nederland. De film werd onlangs op filmfestival van Cannes bekroond met de prijs voor “Beste Film” (De Gouden Palm) en is tevens de Japanse inzending voor de Oscars. Vanaf 13 december is deze op diverse locaties in Nederland te bewonderen en wij mogen 1 x 2 gratis kaartjes voor Shoplifters weggeven, voor een datum en locatie naar keuze. Weten hoe jij deze kaarten kunt winnen? Lees dan snel verder!

Samen stelen

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin.

Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.


Kunstwerkje van Hirokazu Kore-Eda

De film is de nieuwste titel in een lange reeks succesvolle films van de Japanse regisseur, schrijver, en editor Hirokazu Kore-Eda. Bekende films die ook in het westen aansloegen zijn onder andere After Life (1998), Nobody Knows (2004), Like Father, Like Son (2013), en After the Storm (2016).

Met een grote focus op sociaal onrecht en hechte familiebanden lijkt hij met Shoplifters wederom een waar kunstwerk te hebben neergezet dat wereldwijd mensen weet te beroeren.

De film zit bomvol met emotie, niet zo vreemd want zoals hij zelf zegt in een interview: “De film zit vol met de verschillende elementen waar ik de afgelopen tien jaar over heb nagedacht en heb onderzocht. Het is het verhaal van wat familie betekent, een verhaal over een man die vader probeert een goede vader te zijn, en bovendien een coming-of-age verhaal van een jongen.

Maar de kernemotie toen ik deze film maakte, was misschien “woede”. Sinds Still Walking heb ik wanhopig dieper en nauwer gegraven in het motief achter persoonlijke dingen, wat mensen beweegt. Na het afronden van After The Storm heb ik mijn visie verbreedt en heb ik het minimaliseren van zoveel mogelijk, tot een einde gebracht. Men zou kunnen zeggen dat ik terug ben gegaan naar waar ik begon.”

***SORRY, DEZE GIVEAWAY IS AFGELOPEN***

Gratis kaartjes winnen

Wil jij deze film ook bewonderen of iemand met kaartjes verrassen? Doe dan mee met onze giveaway! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is onderstaand je gegevens achter te laten en ons eventueel te volgen op Facebook op Twitter voor je winkansen!

P.S. Alleen voor deelnemers binnen Nederland en personen boven de 18 jaar, of met toestemming van ouders/voogd. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het boven geschreven en de wedstrijd kan op elk moment, zonder bericht of reden, worden gewijzigd. De prijs is niet overdraagbaar of inwisselbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Deelname kan tot woensdag 12 december 23:59. De winnaar zal bekend gemaakt worden op donderdag 13 december via Facebook een www.thesushitimes.com.. De winnaar moet zelf contact opnemen voor de verder afhandeling. Indien geen reactie wordt een andere winnaar gekozen. De gegevens van de winnaar zullen worden doorgegeven aan SeptemberFilmsNL voor het verzenden van de bioscoopkaarten. Wanneer de winnaar zijn/haar prijs in goede orde heeft ontvangen worden alle persoonsgegevens van deze wedstrijd weer verwijdert.
Kijk hier hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens en privacy. En lees hier hoe Rafflecopter (de app die we hierboven gebruiken) omgaat met persoonsgegevens.

***SORRY, DEZE GIVEAWAY IS AFGELOPEN***

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie