God Eater 3. Blog header Japanse game releases 2019.

Japanse game releases in 2019

Het aankomende jaar staat de liefhebbers van Japanse games een hoop moois te wachten! Niet alleen is het jaar al uitstekend begonnen met de release van de re-make van Tales of Vesperia, ook volgt er nog het lang, lang verwachtte nieuwe deel in de Kingdom Hearts reeks.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles! Tijd om eens op een rijtje te zetten wat voor Japanse top games onze markten gaan veroveren in het komende jaar, en bovenal naar welke Japanse games wij het meeste uitkijken in 2019!

Tales of Vesperia – 11 januari

Voor PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC

Tales of Vesperia wordt door velen gezien als één van de beste games uit de “Tales of… ” franchise, en zou je haast als legendarisch kunnen bestempelen. Met name omdat deze in Europa destijds alleen voor de Xbox 360 is uitgekomen, een unieke keuze voor een JRPG zoals deze. Nu, ruim tien jaar na de originele release, is Tales of Vesperia weer terug met een volledig geremasterde versie. Ditmaal voor Playstation 4, Nintendo Switch, PC, en uiteraard de Xbox One.

Benieuwd wat wij van deze game vonden? Lees dan hier de review.

Kingdom Hearts III – 29 januari

Voor PS4 en Xbox One

Als we het over klassiekers hebben dan kan Kingdom Hearts natuurlijk niet ontbreken! Tienduizenden fans over de hele wereld kijken inmiddels al weer een paar jaar uit naar de komst van dit nieuwe deel in de beroemde reeks.

Al onze favoriete personages passeren de revue met ditmaal ook weer een groot aantal nieuwe Disney helden! We zullen niet teveel verklappen maar kun je niet meer wachten? Kijk dan eventjes op YouTube naar de rest van de trailers om te zien welke nieuwe personages je dit keer kunt verwachten in Kingdom Hearts III.

God Eater 3 – 8 februari

Voor PS4 en PC

God Eater drie is in Japan een bekende franchise maar heeft hier nooit echt aan de weg weten te timmeren. Wellicht niet vreemd want het eerste deel is hier nooit uitgekomen voor de console en het tweede deel was een PSVita exclusive. Met God Eater 3 hopen ze dit keer echter ook het westen te veroveren met een release voor PS4 en PC. Wij zijn in elk geval op de hype train gesprongen en zijn erg benieuwd naar de uiteindelijk release!

Jump Force – 15 februari

Voor PS4, Xbox One, PC

Echt, als er een game is die liefhebbers van het Shonen genre moet kunnen bekoren dan is het wel Jump Force. Eén van de meest spectaculaire cross-overs ooit komt namelijk naar onze consoles en pc! Beroemde personages uit Naruto, Dragon Ball, One Piece, Bleach en nog veel meer komen samen in deze knallende fighting game!

Devil May Cry 5 – 8 Maart

Voor PS4, Xbox One, en PC

Oh Devil May Cry, waar moeten we beginnen bij deze games? Donker, duister, indrukwekkend, episch? Het pas allemaal perfect bij deze iconische serie en ook dit nieuwe deel lijkt ons weer een flinke dosis van dit alles te bezorgen. Inclusief strakke graphics en kneitergoede muziek! Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten, begin maart ligt Devil May Cry 5 in de winkels!

Onimusha: Warlords of Sekiro: Shadows Die Twice – 22 maart

Voor PS4, Xbox One, en PC

Ook in Onimushi: Warlords of Sekiro: Shadows Die Twice zoeken we het duister op! Liefhebbers van de traditionele Japanse cultuur en de oude samoerai verhalen kunnen hun lol op in deze game, maar wel met een bloederige twist! In game die wel wat weg heeft van Assasin’s Creed kun je een duizelingwekkend avontuur gaan beleven. Onze katana’s (lees controllers) zijn geslepen en we staan klaar om het avontuur aan te gaan!

Yoshi’s Crafter World – 29 Maart

Voor Nintendo Switch

Al die duistere en hyperrealistische games niet jouw ding? Dan is daar altijd nog Yoshi! Uiteraard verdient ook zijn nieuwste avontuur: Crafter World een plekje op deze lijst. Het belooft weer een heerlijk kleurrijke game te worden met meer dan voldoende uitdaging. Maar dit alles op een lekker laagdrempelige manier. De perfecte pick-up-and-play game voor een relaxt avondje op de bank!

Town – TBA

Voor Nintendo Switch

Er is nog maar weinig bekend over de game “Town” welke ergens in 2019 naar de Nintendo Switch zal komen. We weten alleen dat het om een officiële, gloednieuwe IP van Nintendo gaat. En dat belooft vaak een hoop goeds! Met name omdat één van hun andere originele IP’s “Ever Oasis” nog altijd één van mijn favoriete games is. Ondanks dat deze vrijwel nergens de aandacht heeft gekregen die het verdient. Ik heb dan ook goede hoop voor het charmante Town!

Shenmue III – 27 augustus

Voor PS4 en PC

Echt, je hebt geen idee HOE LANG ik hier op gewacht heb. Tenzij je zelf (destijds) ook de Dreamcast versie hebt gespeeld en sindsdien al hoopt op dat, laatste, verlossende deal in de reeks. Onze gebeden zijn eindelijk gehoord en Shenmue III is onderweg! Geen idee waar deze legendarische games over gaan? Dan kun je tegenwoordig voor de PS4 ook een geremasterde versie van deel I & II kopen.

En hoewel de graphics en gameplay wellicht niet helemaal meer van deze tijd zijn zou iedere serieuze gamer de Shenmue reeks moeten proberen. Het is namelijk echt een van de absolute grondleggers van gaming zoals we dat nu kennen. Populaire reeksen zoals Yakuza zijn er op gebaseerd dus wat waardering voor deze klassieker is zeker op z’n plaats!

Judge Eyes – TBA

Voor PS4

https://www.youtube.com/watch?v=8W3LTT5VRr8

En over Yakuza gesproken… Als die-hard fans van de Yakuza serie zijn we teleurgesteld dat er geen nieuwe Yakuza titel komt, maar Judge Eyes beloofd “the next best thing” te worden. Met een gelijkwaardige vibe, de extreem goed nagemaakte Japanse omgevingen, en uiteraard dezelfde mensen achter deze game hopen we op net zo’n groot succes!

Overigens zouden er dit jaar nog wel de geremasterde versies van Yakuza 3, 5, en 6 deze kant op moeten komen dus wat dat betreft kunnen we onze lol ook nog wel even op!

Ook niet te missen

Naast deze titels kijken we ook ontzettend uit naar de nieuwe Pokémon titel, een echte nieuwe core game! Er is op moment van schrijven nog niks over bekend, behalve dat deze gaat komen dit jaar. Ditzelfde geldt ook voor het ontzettend lang verwachtte nieuwe deel in de Animal Crossing reeks! Als ontzettend grote fan van beide franchises kunnen we niet wachten tot er meer over bekend wordt.

Al hopen we wel dat het een wat minder grote emotionele rollercoaster gaat worden als de initiale aankondiging dat Animal Crossing er aan komt in 2019. Die zijn we nog steeds niet helemaal te boven…

Ook hopen we dit jaar ein-de-lijk de remake van Final Fantasy VII in handen te kunnen krijgen. Dit project is inmiddels alweer zó lang in ontwikkeling en op allerlei manieren aangekondigd dat het toch echt wel tijd gaat worden dat we er mee aan de slag kunnen gaan. Al komen we niks te kort wat games betreft, want er staat nog meer op de lijst!

Nog meer releases

Dit waren tot nu toe slechts de release die er voor ons het meeste uitspringen of in onze ogen echte must-haves zijn. Er zijn echter nog tientallen andere games die er gaan komen, met op moment van schrijven de volgende releasedata:

New Super Mario Bros U Deluxe – 11 januari voor Nintendo Switch

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey –  11 januari voor Nintendo 3DS

Travis Strikes Again – 18 januari voor Nintendo Switch

Catherine – 14 februari voor PS4 en PSVita

Dead or Alive 6 – 15 februari voor PS4, Xbox One, en PC

Total War: Three Kingdoms – 7 maart voor PC

One Piece: World  Seeker – 15 maart voor PS4, Xbox One, en PC

Team Sonic Racing – 21 mei voor PS4, Xbox One, PC, en Nintendo Switch

Final Fantasy X-1 en X-2 – 16 april voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch

Final Fantasy XII: Heroes of the Zodiac Age – 30 april voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch

En dan nog een hele reeks games die tot op heden geen officiële release datum hebben gekregen maar volgens berichtgeving wel in 2019 gaan uit komen:

Deamon x Machina – voor Nintendo Switch

Babylon’s Fall voor PS4 en PC

Final Fantasy IX voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch

Luigi’s Mansion 3 voor Nintendo Switch

Twin Mirror voor PS4, Xbox One, en PC

Fire Emblem: Three Houses voor Nintendo Switch

Left Alive voor PS4 en PC

Code Vein voor PS4, Xbox One, en PC

Jouw musthaves

Echt een flinke lijst dus! Waarvan een groot deel ook echt wel games zijn die we zullen gaan proberen. Meer dan 30 games komen er aan, en wellicht dat de ontwikkelaars nog wel meer verrassingen voor ons in petto hebben. Dit betekent echter wel een behoorlijke aanslag op onze spaarpotten, maar voor welke game(s) ben jij bereid je portemonnee te trekken? Laat het weten in de comments!

Een groot deel van deze games is overigens al in pre-order te zeggen bij o.a. Bol.com, Nedgame, Gamemania, en de betere speelgoedwinkels. Wil je dus zeker weten dat je niks gaat missen? Zet ze dan nu al in pre-order!

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie