Japanse McDonald’s Happy Meal Toys

We weten allemaal langzamerhand dat Japan de koning van de kawaii merchandise is. Groot of klein, jong of oud; Japan zorgt ervoor dat je het hebben wil! Dit geldt ook voor de Japanse Happy Meal speeltjes. Hoewel dit welbekende menu met name bedoelt is voor de kids is het voor mij stiekem ook nog altijd favoriet.

Zelfs de pret bij het uitpakken van een speeltje blijft groot. Al valt het me wel steeds meer op dat de toebehoren die wij hier krijgen lang niet meer zo leuk zijn als vroeger. Destijds kregen we nog knuffelreeksen van Disney, mini Gameboys in de stijl van Sonic (die ik nog steeds heb!), Barbie of Action man poppen etc. Hoewel er tegenwoordig wel uitzonderingen zijn (denk aan de Pokémon serie van vorig jaar) vind ik het hier in Nederland nogal tegenvallen voor de kindertjes van nu.

Japan weet echter wel hoe ze hun Happy Meals (voor jong en oud) leuk kunnen houden! Zo ligt de nadruk nog altijd echt op speelgoed en zijn er vaak samenwerkingen met zeer populaire kawaii iconen zoals Rilakkuma, Doraemon, en meer. Voor mij reden om deze fantastische speeltjes eens in de spotlights te zetten, in de hoop dat het Nederlandse McDonalds team hier ook nog wat extra inspiratie uit kan halen!


Rilakkuma

Rilakkuma en Korilakumma zien er super adorable uit in deze mini figurine/keychain serie. Lekker een milkshake drinken of lekker uitrusten op een hamburger tijdens je foodcoma. Wie kan zichzelf hier nou niet in verplaatsen?


Tamagochi

De mede 90’s kids zullen Tamagochi zich zeker herinneren van vroeger. Andere kennen ze misschien van de verschillende games die zijn uitgebracht onder de naam. Hoe dan ook, Tamagochi is zeer bekend en geliefd. Zo bracht McDonald’s twee personages weer tot leven in deze kleine speeltjes. Weet nou niet welke ik eerder zou sparen, die voor de jongens of voor de meisjes? Gewoon allemaal maar doen dan!


Taiko no Tatsujin

Taiko no Tatsujin is een grote naam in Japan onder de ritme- en arcade games. Tegenwoordig zijn de fans van deze game over de hele wereld te vinden. Ik zelf ben daar één van en als ik deze kleine mini instrumenten zie met die schattige gezichtjes kan ik alleen maar denken; HEBBEN HEBBBEN HEBBEN!


Sumikkogurashi

Sumikkogurashi is een erg populaire serie van San-X. Alle mogelijk merchandise van deze cuties is er wel te bedenken. Het is dan ook niet zo gek dat McDonald’s hun eigen mini merch had om te verzamelen. Niet zo zeer om mee te spelen, maar om lekker te verzamelen en bij de andere neer te zetten. Als er nog maar plek is…


Gudetama

Gudetama is mijn spirit animal. Een lazy ei dat eigenlijk nooit ergens zin in heeft. Deze mini Gude’s zijn dan ook een grote must-have. Een Gudetama die in een melkpak schuilt? Yes please. DJ Gude? Pump up the base! Ik zou zeker over mijn luiheid heen komen en naar de Mac te gaan om deze te bemachtigen!


Doraemon

Doraemon is wel bekend en geliefd personage in Japan. Met een manga en 3 verschillende anime adapties, waarvan nog steeds eentje loopt, is ook niet gek dat deze Doraemons zijn verzameld door jong en oud! Op de maan of met een oude camcorder? Ach, wat maakt het ook uit!


My Melody

Oké, dit is misschien geen Happy Meal speeltje maar kijk dan! Het is een My Melody food holder. Makkelijk om je frietjes, drinken en hamburger mee te nemen, in stijl. Geen onnodige lelijke bruine zak meer. Je kan deze verder ook vast maken aan de achterkant van je autostoel bijvoorbeeld, heb je tenminste lekker je schoot vrij. Groot plus punt ook is, als je eten op is, kun je de food holder fijn voor andere dingentjes gebruiken. Maak er bijvoorbeeld een schattige pot van voor je planten, of een leuke decoratief plekje voor je mini plushies.


Ooit nog de oceaan over?

Hoewel meerdere Japanse Happy Meal series zich verspreiden naar de buurtlanden zoals China en Korea, lijken ze verder nooit de oceaan over te komen. Wat dus erg jammer is, want ik zou echt helemaal verzamelgek worden door deze Happy Meal speeltjes. Maar misschien is het ook wel beter zo, voor mijn portemonnee en figuur…

Tags:
,
Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie