Japanse miniatuur meubels voor je kat (of hondje)

Hoewel we inmiddels steeds meer grote ketens zoals IKEA zien die allerhande fantastische producten en meubels voor dieren ontwerpen, is dit idee niet nieuw. In Japan spelen ze al veel langer met dit concept. Niet zo vreemd, want in het land waar er speciale photoshoots zijn voor katten in kimono’s, en er een circus is om adoptie van honden te promoten is dat natuurlijk alleen maar logisch.

Craftsman MADE

De Japanse stad Okawa bracht eind 2017 een geheel nieuwe lijn van superchique design meubels voor katten uit. In samenwerking met Okawa Kagu – een consortium van meer dan een dozijn ambachtslieden – hebben zij deze lijn geproduceerd onder de titel “craftsman MADE”.

Met dit initiatief wil Okawa het vakmanschap van meubelmaken weer onder de aandacht brengen. En dan met name in de Fukuoka-regio. Deze regio staat van oorsprong bekend als een hub voor tal van bijzondere traditionele vakwerken op het gebied van glas, metaal, en houtbewerking. In het bijzonder vanwege de grote beschikbaarheid van “kiri”, een speciale Japanse houtsoort die bekend staat om het lichte gewicht en stevigheid

Viral succes

Door de wereldwijde liefde voor katten te combineren met echt vakwerk en strakke ontwerpen hoopt hij op ludieke wijze het vakmanschap weer onder de aandacht te brengen. Met name omdat de regio het thuis is van maar liefst 150 verschillende meubelmakers en timmerman gespecialiseerd in ontwerp. En dat lijkt maar al te goed te werken! Niet alleen kwam er eind 2018 nogmaals een collectie van speciale kattenmeubels uit, er is nog altijd meer onderweg!


Samenwerken met vakmannen

Zoals gezegd is de collectie een samenwerking tussen verschillende meubelmakerijen in de regio die elk verantwoordelijk zijn voor een specifiek meubel binnen de collectie. Op de website van craftsman Made kun je een volledig overzicht vinden van alle meubels in de collectie en de bedrijven die meegewerkt hebben aan de collectie. Maar de betrokken studio’s zijn:

Tateno Mokuzai

Hiromatsu

Nakayama

Sousaku Kagu

Hirata Chair

K-Hirashima

Sowieso is het aan te raden om even een kijkje te nemen, ook omdat er voor elk meubel een korte samenvatting van het maakproces te vinden is. Alles is wel geheel in het Japans, maar de plaatjes zeggen in dit geval genoeg!

Bron: Okawa Kagu, Spoon & TamagoDesignboom

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X