Japanse muziek kopen (online en in Nederland)

Japan maakt niet alleen goede manga en anime maar ook fantastische muziek! Jammer genoeg is het niet altijd even makkelijk om dit te vinden en krijgen wij dan ook vaak de vraag of we weten hoe je aan Japanse muziek kunt komen.

Wil je graag legaal naar Japanse muziek luisteren maar heb je geen idee hoe je daar aan komt? Geen zorgen! The Sushi Times kan je hierbij helpen. Klik die illegale downloads dus maar weg en probeer het eens via deze wegen.

Tegenwoordig is het al moeilijk om westerse cd’s in een winkel te kunnen kopen. The Free Record Shops die je eerst op elke hoek van de straat passeerde, lijken helemaal verdwenen. Daarom zul je voor het krijgen van Japanse cd’s vaak het internet moeten afstruinen.

 

Nederlandse (web)shops

Er zijn aardig wat Nederlandse webshops die k-pop of anime/manga verkopen maar helaas verkopen deze shops (nog) geen J-pop/J-rock/visual kei. Het aanbod in Nederlandse webshops die J-Pop muziek verkopen is dan ook erg klein. Veel muziek is niet te leveren of is tweedehands. Gelukkig is er via deze sites tenminste iets te bestellen. Daarnaast zijn Bol.com of Marktplaats zijn wel super handig als je van je ouders alleen binnen Nederland iets via een webshop mag kopen.

 

Internationale webshops

Tijdens mijn zoektocht kwam ik vooral uit op internationale webshops en hier heb je een paypal-rekening of creditcard voor nodig. Ook raad ik je aan om het bedrag in yen/dollar even om te rekenen naar de euro. Je hebt speciale sites die de valutakoers bijhouden waarop je dit ook kunt omrekenen. Zo weet je ongeveer wat je moet betalen voor je aankoop. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat je soms extra douane kosten moet betalen (bij pakketten boven de €22,-) wanneer je bestelling door de douane “onderschept” wordt.

Ik zelf koop meestal mijn CD’s bij CDJapan. Aangezien ze zo’n beetje alles hebben wat je je maar kunt bedenken (inclusief special editions of uitgave met gratis posters etc.), de prijzen erg redelijk zijn (zelfs shipping) en ik nog geen enkele keer douane kosten heb moeten betalen.

 

Waar shop jij?

Heb ik iets over het hoofd gezien? Deel het met ons in de comments of verklap hier je geheime adresje. Zo blijft deze lijst up-to-date en wordt het nog makkelijker om Japanse CD’s te vinden 😀

 

 

3 Comments

 1. Fiona

  december 4, 2014 at 6:52 pm

  Hey Sushitimes,
  ik heb tot nu toe al mijn vocaloid albums besteld via amiami op rakuten (http://global.rakuten.com/en/store/amiami/) prima service en je krijgt een leuke ansichtkaartje van ze!

  • TheSushiTimes

   februari 5, 2015 at 6:21 pm

   Hoi Fiona,

   Sorry voor de late reactie, je berichtje was in de spambox terecht gekomen x’D
   Maar rakuten werkt over het algemeen inderdaad prima voor dat soort aankopen ^^

 2. simon

  september 9, 2016 at 9:35 pm

  hoi fiona. mocht je ooit in amsterdam zijn, kom dan eens bij ons in de winkel kijken. we hebben heel veel vocaloid en hatsune miku cd’s, dvd’s, figuurtjes, knuffels, posters, enz. enz. we zitten tegenover centraal station amsterdam. we zijn een 2e hands game/cd/dvd/lp/figuurtjes shop, en hebben heel veel japanse en koreaanse spulletjes. we kopen en ruilen ook in, dus als je nog spullen hebt waar je niets meer mee doet, neem maar mee. op onze website staat een kleine voorraad japanse en koreaanse muziek cd’s en fotoboeken, waaronder heel veel van vocaloid. deze voorraad staat niet in de winkel. in de winkel staat een andere (veel grotere, en wordt wekelijks flink bijgevult) voorraad. groetjes, simon, http://www.gameover.nl

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X