Japanse CD's kopen in Nederland.

Japanse muziek kopen (online en in Nederland)

Japan maakt niet alleen goede manga en anime maar ook fantastische muziek! Jammer genoeg is het niet altijd even makkelijk om dit te vinden en krijgen wij dan ook vaak de vraag of we weten hoe je aan Japanse muziek kunt komen. Fysiek tenminste. Want steeds meer Japanse artiesten weten inmiddels ook maar al te goed de weg naar Spotify te vinden. Maar vind jij het leuk om een fysieke CD te hebben? Dan is het soms nog een hele zoektocht om CD’s te vinden van je favoriete, Japanse artiesten!

Nederlandse (web)shops

Het aanbod in Nederlandse webshops die J-music verkopen is Jammer genoeg vrij beperkt, en daarbij dan ook vaak tweedehands. Enkele opties zijn:

Internationale webshops

Meestal ben je echter aangewezen op international webshops. Het aanbod is daar vaak een stuk uitgebreider. Maar je kunt er meestal niet met ideal betalen. PayPal of creditcard zijn de meest voorkomende betaalmethoden. Let er daarnaast op dat je extra importkosten moet betalen als je een pakket buiten Europa besteld, met een totaalwaarde hoger dan €22,- Deze importkosten bestaan uit administratiekosten (meestal zo’n €13~€15) en belasting (21% van het aankoopbedrag).

Tot op heden zijn wij altijd erg tevreden geweest met CDJapan en Play-Asia. Ze zijn zeker niet de goedkoopste maar tot nu toe leveren ze netjes, hebben ze unieke items, en is de service prima. Ook via Amazon kun je vaak prima geholpen worden, als heeft Amazon JP nog aardig wat verzendrestricties op een hoop items, wat betekent dat ze niet leveren aan Nederland. Maar dan kan een shopping service altijd nog uitkomst bieden.

Waar shop jij?

Hebben we nog iets over het hoofd gezien? Deel het met ons in de comments of verklap hier je geheime adresje. Zo blijft deze lijst up-to-date en wordt het nog makkelijker om Japanse CD’s te vinden!

Dit artikel – Japanse Muziek Kopen (Online En In Nederland) – verscheen voor het eerst op 4 december 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 4 december 2019.

Kevin Pasman
kevymetal@hotmail.com

Kevin is altijd op zoek naar de beste muziek van over de hele wereld. Hij is altijd benieuwd naar de drijfveren van de muzikanten die erachter zitten en verdiept zich er graag in. Voor de The Sushi Times schrijft hij over de tofste Japanse bands maar wil je meer lezen? Kijk dan ook op zijn eigen site kevymetal.wordpress.com!

3 Reactie's
 • Fiona
  Geplaatst op 18:52h, 04 december Beantwoorden

  Hey Sushitimes,
  ik heb tot nu toe al mijn vocaloid albums besteld via amiami op rakuten (http://global.rakuten.com/en/store/amiami/) prima service en je krijgt een leuke ansichtkaartje van ze!

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 18:21h, 05 februari Beantwoorden

   Hoi Fiona,

   Sorry voor de late reactie, je berichtje was in de spambox terecht gekomen x’D
   Maar rakuten werkt over het algemeen inderdaad prima voor dat soort aankopen ^^

 • simon
  Geplaatst op 21:35h, 09 september Beantwoorden

  hoi fiona. mocht je ooit in amsterdam zijn, kom dan eens bij ons in de winkel kijken. we hebben heel veel vocaloid en hatsune miku cd’s, dvd’s, figuurtjes, knuffels, posters, enz. enz. we zitten tegenover centraal station amsterdam. we zijn een 2e hands game/cd/dvd/lp/figuurtjes shop, en hebben heel veel japanse en koreaanse spulletjes. we kopen en ruilen ook in, dus als je nog spullen hebt waar je niets meer mee doet, neem maar mee. op onze website staat een kleine voorraad japanse en koreaanse muziek cd’s en fotoboeken, waaronder heel veel van vocaloid. deze voorraad staat niet in de winkel. in de winkel staat een andere (veel grotere, en wordt wekelijks flink bijgevult) voorraad. groetjes, simon, http://www.gameover.nl

Geef een reactie