Blog header Japanse poep stinkt niet.

Japanse Poep Stinkt Niet

‘Japanse Poep Stinkt Niet’, een titel, of eigenlijk een heel artikel dat ik dacht nooit te schrijven maar toch echt waar is. Of nou ja, deels waar. De Japanners zijn ontzettend hygiënisch en baden zich soms twee keer per dag. Ze doen er alles aan om dingen netjes en schoon te houden, en uiteraard moet ook een toilet bezoek zo hygiënisch mogelijk zijn.

Het is dan ook van groot belang dat het toilet moet volledig smetvrij is, er geluidseffecten zijn zoals watervallen om je eigen geluiden te verbergen, en is het achterlaten van een smerige lucht na een grote boodschap uiteraard not-done!

Beleefde oplossing

Het staat niet alleen ‘vies’ het is ook nog eens onbeleefd tegenover de mede-mens en personen die na jou het toilet moeten gebruiken. Precies twee dingen waar de Japanners een hekel aan hebben dus.

Uiteraard laten ze dit niet zomaar gebeuren en dus bedacht beauty bedrijf ‘Takano Yuri Beauty Clinic’ in 2015 de perfecte oplossing: Etiquette Up. Neem twee keer per dag een Etiquette Up tablet en binnen enkele dagen zul je merken dat je poep niet meer stinkt!

Scheikundige basis

De stoffen die in de tabletten zitten zouden het sulfur (wat je poep grotendeels laat stinken) afbreken en andere geuren doen vrij komen zoals bosbessen. Hierdoor zou je poep dus niet meer vies ruiken maar juist aangenaam of geheel geurloos zijn. Vaak worden deze gecombineerd met andere “werkzame” stoffen die je lichaamsgeur in het algemeen zouden aanpakken, een soort deodorant van binnen uit dus!

Met uiteraard als kleine waarschuwing dat je darmen in het begin misschien even moeten wennen en iets “actiever” zijn dan normaal…

Een all-in-one anti-lichaamsgeuren tablet. "Slechts" €20-€25 voor twee maanden voorraad.
Een all-in-one anti-lichaamsgeuren tablet. “Slechts” €20-€25 voor drie maanden voorraad.

Het lijkt misschien vreemd dat dit soort producten zo ontzettend populair zijn maar in een land waar men constant bezig is met de mede-mens, erg bewust is van groepsdruk, en waar hygiëne en schoonheid een belangrijke rol spelen is het niet zo gek dat men massaal naar dit soort pillen grijpt.

Succes?

Vooral onder vrouwen zijn deze tabletten razend populair en krijgen ze dan ook wel de bijnaam lady tablets. Blijkbaar is het een succes wat inmiddels zijn ze te verkrijgen in vele soorten en bij vele merken. Zo is onder andere het merk Nonara inmiddels een grote naam geworden.

Toch hebben we maar weinig informatie kunnen vinden over het daadwerkelijke gebruik van deze pillen. Zo wisten onze Japanse vrienden wel degelijk van het bestaan af, maar hadden ze het zelf nog nooit geprobeerd.

Wat denk jij?

Zou jij deze pillen slikken en zie je het als een mooie aanvulling op je dagelijkse routine (samen met de vitamine pilletjes). Of vind je je stink poep niet zo erg?

Oh, en mocht een lekker geurtje alleen niet genoeg zijn? Dan kun je ook nog speciale tabletten slikken waarmee je 24-karaats goud uit poept

Bron: 1, 23, 4.
Dit artikel – Japanse Poep Stinkt Niet – verscheen voor het eerst op 13 oktober 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 13 oktober 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

1 Reactie

Geef een reactie