Japanse Poep Stinkt Niet

‘Japanse Poep Stinkt Niet’, een titel, of eigenlijk een heel artikel dat ik dacht nooit te schrijven maar toch echt waar is. Of nou ja, deels waar. De Japanners zijn ontzettend hygiënisch en baden zich soms twee keer per dag. Ze doen er alles aan om dingen netjes en schoon te houden en uiteraard moet ook een toilet bezoek zo hygiënisch mogelijk zijn.

Het is dan ook van groot belang dat het toilet moet volledig smetvrij is, er geluidseffecten zijn zoals watervallen om je eigen geluiden te verbergen, en is het achterlaten van een smerige lucht na een grote boodschap uiteraard not-done!

 

Beleefde oplossing

Het staat niet alleen “vies” het is ook nog eens onbeleefd tegenover de mede-mens en personen die na jou het toilet moeten gebruiken. Precies twee dingen waar de Japanners een hekel aan hebben dus. Uiteraard laten ze dit niet zomaar gebeuren en dus bedacht beauty bedrijf ‘Takano Yuri Beauty Clinic’ de perfecte oplossing: Etiquette Up.

Takano Yuri's Beauty Clinic is een ontzettend groot en trendy Japanse bedrijf dat vaak buitenlandse celebs inhuurt (zoals Miranda Kerr hierboven).

Takano Yuri’s Beauty Clinic is een ontzettend groot en trendy Japanse bedrijf dat vaak buitenlandse celebs inhuurt (zoals Miranda Kerr hierboven).

Neem twee keer per dag een Etiquette Up tablet en binnen enkele dagen zul je merken dat je poep niet meer stinkt! Met uiteraard als kleine waarschuwing dat je darmen in het begin misschien even moeten wennen en iets “actiever” zijn dan normaal.

 

Scheikundige basis

De stoffen die in de tabletten zitten zouden het sulfur (wat je poep grotendeels laat stinken) afbreken en andere geuren doen vrij komen zoals bosbessen. Hierdoor zou je poep dus niet meer vies ruiken maar juist aangenaam of geheel geurloos zijn.

Het lijkt misschien vreemd dat dit soort producten zo ontzettend populair zijn maar in een land waar men constant bezig is met de mede-mens, erg bewust is van groepsdruk, en waar hygiene en schoonheid een belangrijke rol spelen is het niet zo gek dat men massaal naar dit soort pillen grijpt.

Een all-in-one anti-lichaamsgeuren tablet. "Slechts" €20-€25 voor twee maanden voorraad.

Een all-in-one anti-lichaamsgeuren tablet. “Slechts” €20-€25 voor drie maanden voorraad.

Vooral onder vrouwen zijn deze tabletten razend populair en krijgen ze dan ook wel de nickname lady tablets en zijn ze inmiddels te verkrijgen in vele soorten en bij vele merken. Vaak worden deze gecombineerd met andere “werkzame” stoffen die je lichaamsgeur in het algemeen zouden aanpakken, een soort deodorant van binnen uit dus!

Wat vind jij? Een mooie aanvulling op je dagelijkse routine (samen met de vitamine pilletjes) of vind je je stink poep niet zo erg? 😉 En mocht een lekker geurtje alleen niet genoeg zijn? Dan kun je ook nog speciale tabletten slikken waarmee je 24-karaats goud uit poept

 

Bron: 1, 23, 4.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

  1. geweldig :’)

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X