JAPANS RECEPT: KAWAII DORAEMON KYARABEN キャラ弁

Japans recept: Kawaii Doraemon Bentobox

Deze kawaii doraemon bentobox is het perfecte voorbeeld van een kyaraben (キャラ弁), ofwel character-bento! Deze wordt in Japan gemaakt door ouders die hun kinderen aan het eten van groente willen krijgen. Voor dag en dauw maken ze de prachtigste lunchboxen voor hun kroost. Door al dat moois vergeten de kids op slag dat ze groenten in hun mondjes schoven. Zij blij, vaders en moeders blij! De figuurtjes die je in de bento tegenkomt zijn bijvoorbeeld Hello Kitty, Tottoro, Nijntje, Rilakkuma, My Melody en noem ze maar op.

Kinderidool Doraemon

Het ligt nu een klein beetje voor de hand om een  Pokémon te kiezen als basis voor onze kyaraben, maar stiekem zijn wij al heel wat jaren fan van Doraemon. Dus is het de beroemde Robo-kat uit de toekomst geworden! Doraemon is in Japan één van de meest bekende en geliefde kinderpersonages (en stiekem ook van een hoop volwassenen). Daarbij komt ook dat Doraemon ook zeer goed te maken is voor mensen die voor het eerst een kyaraben gaan maken!

doraemon-bento-roppongi-3
doraemon-bento-roppongi-2


Doraemon Bentobox template

Er zijn heel wat hulpmiddelen op de markt om de kyaraben karakter te geven: prikkertjes, rijstvormpjes, groentenuitstekers en ga zo maar door. Deze is uit de losse pols gemaakt, met behulp van een kleurplaat en een klein schaartje. Verklein de kleurplaat en print hem twee keer, de ene is het voorbeeld en uit de andere knip je de losse onderdelen die je als patroon gebruikt.

doraemon-kleurplaat

Het hoofd van Doraemon bestaat uit rijst, zeewier, paprika en geitenkaas. Maak van Japanse kleefrijst een balletje, druk het een beetje plat en vorm het ter grootte van het hoofd op je voorbeeld. Gebruik hiervoor plastic folie, want de rijst is nogal plakkerig.

De diverse onderdelen van het gezicht knip je met een klein schaartje uit een velletje nori-zeewier, het neusje uit een stukje paprika en de oogjes uit een plakje geitenkaas en een stukje nori. Als je alle onderdelen klaar hebt, plak je alles op de juiste plek – kijk goed naar het voorbeeld voor de juiste verhouding. Leg Doraemon dan voorzichtig in je bento en let goed op waar je hem wil hebben, want verplaatsen wordt moeilijk!

Je kunt de bento vullen met alles wat jij lekker vindt. Deze bentō is gevuld met: teriyaki gehaktballetjes, cherry-tomaatjes, brocolli, rijstcrackertjes, en prikkertjes met druiven en meloen. Het recept voor de teriyaki gehaktballetjes geven we een volgende keer, dus hou dit blog in de gaten!

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Roppongi (Ingrid en Jet)
info@roppongi.nl

De dames van Roppongi (Ingrid en Jet) zijn dol op de Japanse cultuur en met name de Japanse keuken. Hun artikelen gaan dan ook voornamelijk over de lekkerste Japanse recepten en de leukste bento tips! Vergeet ook niet op hun webshop www.roppongi.nl te kijken voor allerhandige Japanse keukentools en bento accessoires.

Geen reactie's

Geef een reactie