Japanse Series Op Netflix: Alles Over De Liefde

Op zoek naar Japanse series op Netflix die in het teken staan van de liefde? Dan zit je hier goed! Verwacht echter geen standaard romcoms (oké, misschien eentje dan) maar vooral een divers aanbod aan series die de liefde centraal hebben staan, op wat voor manier dan ook. Want er zijn meer dan voldoende Japanse series op Netflix die een geheel eigen draai aan dit thema geven!

Love Wagon

Naast Terrace House zijn er tal van shows die gaan over het vinden van de liefde in Japan. Maar Love Wagon is één van de meest bekende reality-TV datingshows in Japan. Hierbij worden singles meegenomen op een avontuurlijk reis, ergens ter wereld. De exacte locatie wisselt per seizoen. Het ‘doel’ van het programma is om als stel terug te keren naar Japan. Maar wordt jouw liefde niet beantwoord? Dan wordt je letterlijk achtergelaten terwijl de Love Wagon verder gaat op de weg van de liefde!

Mocht je naar aanleiding van Love Wagon trouwens een aanbeveling krijgen voor Rea(L)ove, weet dan wel dat deze show niet altijd even luchtig of onschuldig is. Het kan er soms gewoon hard en onbeschoft aan toe gaan. En het maakt enkele van de taboos rondom gender en seksualiteit in Japan, pijnlijk duidelijk. Vooral de commentatoren zijn hierin niet vies van harde veroordelingen, keiharde slut- body- en kink shaming, dus wees gewaarschuwd!

Good Morning Call

Morning Call is inmiddels alweer wat jaartjes oud, en is sindsdien een iconische klassieker geworden voor liefhebbers van Japanse drama. Met flink veel humor, teenage angst, en prille liefde! Want in Good Morning Call mag een middelbare scholier eindelijk gaan wonen in haar droom appartement. Maar tot haar grote verrassing moet ze het ineens delen met de populairste jongen van de school!

The-Could’ve-Gone-All-The-Way-Committee

In deze serie komen mensen naar een speciaal comité toe om hun verhaal te laten horen over gemiste kansen voor seks en liefde. Het paneel van experts laat vervolgens weten of zij denken dat het inderdaad een ‘gemiste kans’ is geweest, of dat de verteller er veel te veel achter heeft gezocht. Het wordt allemaal lekker gedramatiseerd weergegeven met tal van tropes die anime en manga fans ongetwijfeld zullen herkennen. Een geheel nieuwe kijk op wat liefde en dating kan zijn!

The Forest of Love: Deep Cut

Eerlijk, The Forest of Love heeft maar weinig met romantiek te maken (buiten het woord ‘Love’ in de titel), maar des te meer met gevaarlijk relaties, manipulatie en de extreme kanten van lust, liefde, en gekte. Geen film voor mensen die niet van geweld houden, want de film is gebaseerd op de gruwelijke daden van de veroordeelde seriemoordenaar Futoshi Matsunaga, die eind jaren ’90 en begin 2000 actief was in Kyushu, Japan.

Teasing Master Takagi-san

Weer helemaal aan de andere kant van het spectrum zit het lieflijke ‘Teasing Master Takagi-san’. Een schattige anime over twee jonge scholieren. Takagi is smoorverliefd op Nishikata, maar hem dat vertellen is onmogelijk! Daarom plaagt ze hem maar wat graag om zijn aandacht te krijgen. Nishikata is volledig onwetend over de echte redenen van deze plagerijen en is daarom vastberaden wraak te nemen op alle grappen die Takagi met hem uithaalt. Dat valt echter nog niet mee, want Takagi is hem meestal te slim af!

The Many Faces of Ito

En als laatste op deze lijst staat The Many Faces of Ito (in het Japans trouwens: Itou-kun A to E), een Netflix original gebaseerd op het gelijknamige boek van Asako Yuzuki. Hierin is de 30-er Rio Yazaki wanhopig op zoek naar inspiratie voor een nieuw creatief succes. Want haar carrière als succesvol scriptschrijver voor romantische komedies (!) staat al een poosje stil. Maar wanneer ze vier dames ontmoet die allen en zogenaamde Ito lijken te daten, telkens met een volledig andere omschrijving van zijn persoonlijkheid, denkt ze goud te hebben gevonden!

Dit artikel – Japanse Series Op Netflix: Alles Over De Liefde – verscheen voor het eerst op 14 februari 2021 en is voor het laatst geüpdatet op 14 februari 2021.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

1 Reactie
  • Steven Scheerooren
    Geplaatst op 23:30h, 20 februari Beantwoorden

    Van al deze eigenlijk alleen de eerste en laatste gezien; beide met plezier gekeken. Good Morning Call ook wel geprobeerd maar… bleek toch niet mijn soort series. Wist je trouwens dat de (Japanse) titel van “Love Wagon” een woordspeling is? “Ai-nori” betekent normaal een ritje delen of carpoolen (相乗り = letterlijk “samen opstappen”) en het woord voor liefde is ook “ai” (愛), dus …

Geef een reactie