Afbeelding van Nami, een van de personages uit het spel League of Legends. Blog header voor het artikel "Japanse stemacteurs schitteren in league of legends!"

Japanse stemacteurs schitteren in League of Legends!

Ze zijn onmisbaar bij het tot leven brengen van je favoriete personages; voice-actors (stemacteurs). Elke goed serie, film of game zorgt voor een goed gecastte groep voice-actors, die ervoor moeten zorgen de personages echt tot leven te brengen. Als je een beetje fan bent van Japanse (anime) series en games, dan weet je als geen ander dat Japan over een groot aantal getalenteerde voice actors beschikt. Zo was het een tijdje terug weer tijd voor een aantal van hen om weer wat stemmen in te spreken. De Japanse server voor het bekende spel League of Legends zou namelijk online komen!

Talloze voice-actors

Als je een beetje in de game-scene zit, heb je vast al eens van het spel gehoord. Voor de mensen die nu voor het eerst van het spel horen, zal ik even een korte uitleg geven wat het spel inhoudt. League of Legends, kort gezegd LoL of League, is een MOBA game (multiplayer online battle arena) waarin 2 teams bestaande uit 5 spelers, ook wel summoners genoemd, de strijd aan gaan die elkaars Nexus moeten vernietigen.

Het spel telt op dit moment  131 summoners die elk hun eigen abilities, persoonlijkheid, verhaal enzovoort hebben. Bij deze characters hoort natuurlijk ook een stem en ook al heeft de dialogue in LoL niet zo’n impact op het spel vergeleken bij games zoals Fanal Fantasy, toch zijn alle summoners ter herkennen aan hun eigen “geluid” en catchphrases die ook passen bij hun persoonlijkheid.

In Japan hebben ze niet de Engelse stemmen zoals we die hier hebben maar zijn er Japanse voice-actors in actie gekomen om alles in het Japans in te spreken! Dit zijn zeker niet de minste geweest, sterker nog, een groot aantal van hen zijn ontzettend bekend en zul jij wellicht ook wel weten te herkennen uit diverse anime series. Ik zal dan ook een paar leuke  en/of interessantste (naar mijn mening) hier met jullie delen!

Pikachu en Teemo

Een van de meest herkenbare geluiden is wellicht Pikachu en de geluidjes die hij maakt. Maar wist je dat de voice-actress die haar stem gaf aan het meest geliefde en beroemdste character uit de anime franchises ook de stem van het meest “gehate” character in LoL heeft ingesproken? Jazaker! Pikachu en Teemo hebben beide hun stem gekregen van Ikue Ootani  (大谷育江).

Ondanks Teemo’s schattige uiterlijk, zijn de meeste spelers niet zo over hem te spreken. Wat precies de reden hiervoor is, is niet bekend. Misschien omdat je niet zoveel “skill” nodig hebt om hem te kunnen spelen. Of is het toch gewoon zijn iconische lach die ze dan toch net iets te irritant vinden?  Toch zijn er ook mensen die wel van Teemo houden, om zijn simpliciteit en zijn schattige uiterlijk. Hoor en zie jij de gelijkenis met onze Pikachu?  Of hoor je nog een ander schattig bekend personage?


Vi en Sasha

Het volgende personage is een pittige tante. Vi is met haar tough girl look en grote mechanische vuisten als wapens erg belangrijk in bepaalde team composities en is niet iemand die je wil tegen komen in je ééntje. Yuu Kobayashi (小林ゆう) heeft Vi haar Japanse stem gegeven.  Stoere meiden met grote vuisten is niet het enige dat ze kan inspreken. Een dame die van aardappels en brood houdt en tussendoor nog eens met titans vecht is ook geen enkel probleem voor haar. We hebben het natuurlijk over Sasha a.k.a. de potato girl uit Attack on Titan!


Spike Spiegel & Zac

Gaan cowboy’s een groene jellypudding samen? Wel als het gaat om voice-actors. Kōichi Yamadera (山寺 宏一) die de beroemde space cowboy Spike Spiegel van Cowboy Bebop heeft ingesproken, heeft ook zijn stem verleend aan Zac, die je het beste kan omschrijven als een grote, groene, jelly, pudding bal met armen en voeten. Hij heeft de mogelijkheid om zichzelf te lanceren en z’n armen uit te rekken. Ik persoonlijk denk dat Zac ook wel een gevoel voor humor heeft, wat dat betreft past die wel bij Spike Spiegel.


Nami en Nagisa

Als laatste wil ik jullie kennis laten maken met Nami (vernoemd naar het Japanse woord voor golf). Ze heeft een zeemeermin-achtig uiterlijk, ook al zou ik zelf zeggen dat ze meer vis is dan mens. Door middel van haar staf kan ze haar teamleden genezen of vijanden een tijdje verlammen in haar bubbels, zodat ze niet kunnen aanvallen. Haar grootste kracht is als ze een gigantische golf oproept; de Tidal Wave. Mai Nakahara (中原麻衣) heeft behalve  Nami, ook Nagisa van Clannad ingesproken. Een anime die bij velen een vloedgolf aan tranen weet voort te brengen.

Had jij gedacht dat deze stemmen bij deze personages zouden horen? Ik zelf vind het erg leuk en interessant om bepaalde stemmen te herkennen in verschillende games en series. “Ja dat is echt een rol voor hem/haar”. Anderen verbazen me juist. Dat maakt het eigenlijk ook juist leuk. dat je twee totatal verschillende personages nooit zou hebben gekoppeld aan dezelfde voice-actor.

Al met al vind ik dat de Japanse voice-actors het prima gedaan hebben! En niet ik alleen. Sommige League of Legends spelers zijn zelfs zo te spreken over de Japanse stemmen in het spel, dat ze een aparte “patch” (bestand) hebben gedownload, zodat zij ook de Japanse stemmen in het spel hebben, ook al zitten ze niet op de Japanse server.

Meer over voice acting

Wil je meer weten over voice acting? Lees dan het artikel over voice-acting in Japan dat Romy al eerder schreef en/of bekijk het onderstaande filmpje. Deze is gemaakt door de maker van het spel, Riot Games. Hierin komen nog een paar voice actors invoor en vertellen over hun ervaring bij het inspreken van de League summoners. Misschien kun je zelf nog wel een stem linken aan een ander personage!

En is het je gelukt om een voice actor te herkennen uit een anime? Zo niet, hieronder een lijstje waar je ze misschien toch van kent!

Sumire Uesaka  (上坂すみれ)- Anastasia – The iDOLM@STER Cinderalla Girls
Keiji Fujiwara (藤原啓治) – Fullmetal Alchemist series – Maes Hughes
Aoi Yuuki (悠木碧)- Mahou Shoujo Madoka★Magica – Madoka Kaname
Natsuki Hanae (花江夏樹)- Tokyo Ghoul – Ken Kaneki

Dit artikel – Japanse stemacteurs schitteren in league of legends! – verscheen voor het eerst op 25 augustus 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 3 augustus 2019.

Tags:
Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie