Diverse soorten Japanse Whisky. Foto via Pixabay.

Japanse (geïnspireerde) Vaderdag cadeau’s (2019 Editie)

Het is weer bijna zo ver! Vaderdag staat om de hoek en dat betekent dat de beste man weer even flink in het zonnetje gezet mag worden! Ben jij echter nog wanhopig op zoek naar inspiratie voor een Vaderdag cadeau of ander leuk idee om je vader (of oom, opa, of andere geliefde) mee te verblijden? Wij hebben een aantal (last minute) suggesties voor je op een rijtje gezet, dus heb je nog geen Vaderdag cadeau geregeld? Dan is dit je kans!

Japanse maaltijd

Houdt jouw pa van een lekkere maaltijd? En gaat zijn liefde maar wat graag door de maag? Neem hem dan mee uit eten naar een goed Japans restaurant, of verras hem met een zelfgemaakt diner! Maak bijvoorbeeld deze overheerlijke biefstuk met een Japanse marinade. Dat is niet alleen super makkelijk om te maken maar ook nog eens heel erg lekker. Plus dat je sowieso bonuspunten krijgt voor het feit dat je het zelf maakt.

Rituals Samurai Verzoringspakket

Eerlijk is eerlijk, echt Japans is dit niet, eigenlijk alleen de naam. Maar wie weet voelt jouw vader zich met het Rituals Samurai verzorings- of scheerpakket straks wel een stukje dichterbij de echte samoerai! Plus dat verzorgingsproducten altijd van pas komen.

Ninja Gadgets

In het verlengde van het Rituals Samurai verzorgingspakket heb je ook nog diverse gadgets met die verwijzen naar de samoerai en ninja. Niet direct Japanse producten maar wel met een leuke knipoog naar deze iconische, Japanse helden. Denk hierbij aan de Ninja Wallet, Ninja Paraplu, of Ninja Key Organizer van MegaGadgets (en soortgelijke gadgetsites).

Japanse whisky

Hoewel Japan voornamelijk bekend staat om haar saké is er nog een alcoholische drank waar ze ijzersterk in zijn: Whisky! De populariteit van Japans whisky groeit gestaag en ook de kwaliteit ervan wordt steeds beter. Zo wisten ze het Land der Whisky, Schotland, in diverse competities al te verslaan op het gebied van smaak.

Een Japanse whisky is dan ook een perfect Vaderdag cadeau voor de vaders die (met mate) wel van een borreltje houden. En kun je niet kiezen? Dan zijn er ook diverse leuke tasting setjes voor Japanse whisky

Overigens ook een mooi geschenk voor de whisky liefhebbers is het boek “Japanese Whisky: The Ultimate Guide” van Brian Ashcraft. Deze is o.a. verkrijgbaar bij Roppongi.nl en Bol.com.

Japans bierpakket

Heeft jouw vader liever een ijskoud glas pils voor z’n neus staan? Ook hier kun je een Japanse tint aan geven door je eigen Japanse bierpakket samen te stellen. Enkele Japanse bieren zoals Sapporo en Asahi kun je ook in Nederland relatief makkelijk vinden (zelfs de Lidl heeft deze vaak tijdens de Aziatische weken). Maak er een mooi setje van met Japanse borrelmix en wasabinootjes, of als je een toko in de buurt hebt nog wat Japanse chips of nori snacks, en klaar is kees!

Online kun je voor Japans bier ook goed terecht bij Sakelicious.nl en Hopt.nl. Hierbij heeft Sakelicious het grootste aanbod aan bieren en tevens ook nog andere lekkere, Japanse versnaperingen.

Japans dagje uit

Voor de cultuurliefhebbende vader zijn er ook tal van opties om een cultureel dagje uit te plannen met een Japans tintje. Zo kun je een bezoek brengen aan het Sieboldhuis in Leiden, Cool Japan tentoonstelling in het Tropenmuseum te Amsterdam, of de Japanse collectie van Van Gogh in het gelijknamige museum.

En is een museum net iets té cultureel voor je? Dan kun je hem ook nog meenemen naar de film want daar draait Godzilla II inmiddels. En dat is stiekem toch ook best wel een belangrijk stukje (Japanse) cultuur.

Jouw suggesties?

Hopelijk kun jij met deze suggesties je vader een hele leuke dag gaan bezorgen! Maar heb jij nog andere tips en ideeën? Laat het ons dan weten in de comments!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie