Blog header Japanse Valentijnsdag uitjes in Nederland

Japanse Valentijnsdates in Nederland

Valentijnsdag is er alweer bijna! Maar heb jij nog geen idee wat je met jouw geliefde wilt doen? Of wil je wat leuks doen met je (single) vriend(inn)en. Laat je dan inspireren met deze valentijnsdates met een Japanse twist!

Uit eten

Het is een cliché maar samen uit eten is altijd een goed idee. Niet alleen kun je gezellig kletsen, maar bovenal genieten van heerlijk eten. Dus waarom niet ook gewoon uit eten met Valentijnsdag? Natuurlijk kun je naar een all-you-can-eat sushi restaurant gaan, maar pak met Valentijnsdag eens echt uit!

Geniet bijvoorbeeld van de meesterlijke kunstwerkjes die Yamazato Restaurant (in Hotel Okura) serveert, of ga voor een intieme ervaring bij Don in Utrecht. Maar ook Hakata Senpachi in Amsterdam, Yokohama Ramen Saito in Schiedam, Ishii Okonomiyaki in Amstelveen, en Konbu Streetfood in Groningen zijn stuk voor stuk bijzondere Japanse restaurants.

En dan is dit nog maar het tipje van de ijsberg want er zit nog veel meer bijzonders verscholen in Nederland!

Naar een Japan museum

Als het gaat over musea met een Japanse focus staat het welbekende Sieboldhuis in Leiden natuurlijk op één. Dit unieke museum heeft naast een mooie, vaste tentoonstelling ook diverse wisselende exposities. Er valt dus altijd was nieuws te ontdekken in dit museum. En wat het in ruimte tekort komt maakt het ruimschoots goed qua invulling! Ook is het centraal gelegen en perfect te combineren met een dagje Leiden.

(Old-skool) Japanse Arcade

Een traditioneel museum niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook nog voor een ander soort museum ervaring kiezen! Denk aan het National Videogame Museum in Zoetermeer. Hier vind je o.a. een hele grote arcade met tal van (Japanse) arcade machines. Van lekker drummen op taiko no tatsujin tot streetfighter, het komt allemaal voorbij. Fijn is ook dat je voor een vast bedrag onbeperkt los kunt gaan!

Ook de Ton Ton Club West (let op: west!) in Amsterdam heeft een hele fijne arcade. Jammer genoeg betaal je hier wel per gespeeld spel, maar kun je daarentegen ook fantastisch lekker eten in het bijbehorende restaurant. En kun je gratis allerhande bordspellen spelen.

Molly’s Arena: Anime Arcade en Ramen Bar

Molly’s Arena is een arcade geïnspireerd door de anime- en gamecultuur. Je vindt er niet alleen tal van arcade games zoals VR-games en Taiko no Tatsujin, maar je kunt er ook genieten van Japans eten. Denk bijvoorbeeld aan Naruto’s ramen of Japanse fluffy pancakes. Je kunt er losse tokens kopen om te spelen of hun speciale packages kopen voor wat extra korting.

Matcha Date

Eén van onze favoriete plekjes om te genieten van lekkernijen met matcha en Japanse groene thee is Round & Round in Rotterdam. Hier serveren ze niet alleen Japanse groene thee maar bijvoorbeeld ook hochija. En is er ook wat lekkers bij om van te spullen. Zo hebben ze de iconische Japanse rollcakes en nog veel meer andere zoetigheid.

Dit kun je meteen ook combineren door een dagje te shoppen in Rotterdam met bijvoorbeeld ook een bezoekje aan de mega kawaii multi-brand-store “Nishi Market” die recentelijk haar deuren opende. Hier kun je niet alleen lekker winkelen maar ook je haar en nagels laten doen, en genieten van een superkawaii (vegan) high-tea!

Japans dagje uit

Je kunt er natuurlijk ook een heel dagje of zelfs weekendje uit van maken. Zo heeft Amsterdam meer dan voldoende Japanse hotspots om je een hele dag te kunnen vermaken. Wil je echt even ondergedompeld zijn in Japan, maar is een vliegtuigtripje naar Tokyo net iets te extreem, dan kun je ook nog naar Düsseldorf gaan. Hier vind je “Litte Tokyo”, een fantastische plek voor Japan liefhebbers!


Wees creatief, letterlijk

Maar het hoeft niet altijd uitgebreid, duur, of ergens op locatie te zijn. Zo kun je met een paar creatieve oplossingen al heel veel leuks doen. Ga aan de hand van YouTube DIY’s wat knutselen samen. Denk bijvoorbeeld aan origami, strijkkralen, amigurumi, of maak een eigen zen-tuintje. Ook Gunpla kan een leuke nieuwe ervaring zijn of probeer de Popin Cookin setjes van bijvoorbeeld MostCutest.

Samen iets nieuws leren en elkaar tegelijkertijd elkaar beter leren kennen, of simpelweg genieten van elkaars vertrouwde gezelschap terwijl je iets nieuws probeert is perfect als date. Met name als je het aanpast aan de persoonlijke interesses van je date. Ongeacht gender, leeftijd, of budget is er hier altijd wel een leuke mouw aan te passen.

Samen sushi maken

In het verlengde van wat we zeiden over creatief bezig zijn, kan dit ook gelden voor lekker eten! Je kunt natuurlijk samen uit eten naar een Japans restaurant, maar hoe leuk is het om samen sushi te maken? Zelfs als je er niet zo handig in bent, kun je het met de tips uit dit artikel heel makkelijk maken.

Met name ook leuk te combineren door eerst samen sushi te maken en daarna lekker een Japanse film, of anime serie op de bank te kijken. Perfect recept voor een ontspannen avondje.

Jullie tips?

Hopelijk hebben we je een beetje op weg kunnen helpen of je inspiratie gegeven voor een leuke date. Maar hebben jullie zelf nog leuke tips voor Japanse Valentijnsdates in Nederland? Laat het dan weten in de comments!

Dit artikel – Japanse Valentijnsdates in Nederland verscheen voor het eerst op 12 februari 2020 en is voor het laatst geüpdatet op 21 november 2022.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

1 Reactie
  • Mika
    Geplaatst op 00:09h, 15 februari Beantwoorden

    Ik ben zelf ook eens naar het sieboldhuis geweest! En ik ga me moeder vragen om ooit eens naar dat arcade museum te gaan! Dus weer bedankt! ありがと ございます
    😘🇯🇵

Geef een reactie