JRPG’s op de E3

De E3 hebben we inmiddels afgesloten en Ferdy heeft zijn top 5 al bekend gemaakt maar er zijn uiteraard nog vele andere games waar we ons op kunnen gaan verheugen!

En we zijn dan wel geen game site, maar als groot JRPG fan¬†kan ik het niet laten om jullie een overzicht te geven van alle JRPG titels die er gepresenteerd zijn tijdens de E3 2015! En dat waren er dit keer een heleboel ūüėÄ

Gezien de grote hoeveelheid beperk ik me dit keer dan ook alleen tot een korte omschrijving per aankomende release én uiteraard de bijbehorende trailer.

 

Mario & Luigi: Paper Jam

Mario & Luigi: Paper Jam is een crossover game tussen, je raadt het nooit, Mario & Luigi en Paper Mario. De game wordt in de lente van 2016 verwacht en zal worden uitgebracht voor de Nintendo 3DS.

 

The Legend of Zelda: Triforce Heroes

Oke. Technisch gezien is dit geen JRPG maar een puzzle/dungeon game maar het is een Zelda game, dus ik kan deze onmogelijk niet noemen ūüôā Verwacht wordt dat deze game eind van het jaar beschikbaar is voor de Nintendo 3DS.

 

Xenoblade Chronicles X

Op 4 december, nog net op tijd voor Sinterklaas, komt Xenoblade Chronicles X uit voor de Nintendo Wii U! Deze game is onmisbaar voor fans van robots, mecha, en schitterende sci-fy settings! In een grote, seamless open world, is het aan jou om te overleven de mensheid te redden met behulp van verontwikkelde technieken en sterke mecha fighters.

 

Fire Emblem: Fates

De Fire Emblem serie is in het westen lang niet zo populair als in Japan maar toch zijn deze games de laatste jaren veel grond aan het winnen. In Japan wordt Fire Emblem: Fate (die daar de naam Fire Emblem: If heeft) al bijna uitgebracht maar hier zullen we nog tot 2016 moeten wachten. Interessant is dat de game waarschijnlijk in twee versies uitgebracht gaat worden. De ene vertelt het verhaal van Hoshido, de andere van Nohr.

 

Shin Megami Tensei X Fire Emblem

Een andere Fire Emblem titel die werd gepresenteerd was Shin Megami Tensei X Fire Emblem. Een game die de populaire Shin Megami Tensei (Persona) serie mixed met Fire Emblem en hier ook nog eens stukje music game doorheen mixed. Laat je echter niet op het verkeerde been zetten door deze ietwat zoetsappig ogende trailer. De game zelf zal, net als de persona games, een duistere ondertoon hebben en weer meer dan genoeg actie voor iedereen! Release staat gepland voor 2016 en de game zal te spelen zijn op de Wii U.

 

Etrian Odyssey 2 Untold: The Fafnir Knight

Ik vraag me oprecht af hoe ze deze game nóg Japanser hadden kunnen laten lijken, maar ik kan niks bedenken. Alles aan deze trailer schreeuwt JRPG en belooft weer een mooie toevoeging te worden aan de Etrian Odyssey series. In dit nieuwe deel speel je een stand-alone storyline en ga je op zoek naar de mysterieuze oorsprong van de Fafnir Knights. En alhoewel de game eind dit jaar al in Japan en de US uitkomt moeten wij nog wachten tot 16 februari voor we deze game in onze 3DS kunnen schuiven.

 

Tales of Zestiria

Uiteraard kon een nieuwe titel voor de Tales of… reeks ook echt niet ontbreken deze E3 en de eer gaat naar Tales of Zestiria. De demo en trailer op E3 lieten weinig echt nieuws zien maar zal, zeker voor de fans van deze franchise weer een welkome toevoeging zijn aan hun JRPG collectie.¬†Vanaf januari¬†2016 zal de game verkrijgbaar zijn voor PS3 en PS4.

 

Persona 5

Persoonlijk ben ik ontzettend bevooroordeeld als het gaat over de Persona reeks. Persona 4 Golden¬†staat namelijk (als ik Pok√©mon even vergeet) met kop-en-schouders bovenaan mijn lijst van favoriete games. Ik kan dan ook niet wachten op de komst van Persona 5 later dit jaar! De game komt uit voor PS3, PS4, en PS Vita dus genoeg platform keuze ūüėČ

 

Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Deze franchise kan al jaren op veel steun en een gigantische fanbase rekenen. Elke aankondiging van een nieuwe game is dan ook groots nieuws, zo ook bij de aankondiging van Kingdom Hearts III voor de PS4. De fans zullen echter nog wel even moeten wachten, de release heeft namelijk nog altijd geen echte datum gekregen.

 

Project Setsuna

Een geheel nieuw concept van Square Enix is Project Setsuna, welke onder de verantwoordelijkheid valt van Square Enix’ nieuwste studio¬†Tokyo RPG Factory. Ze weten ons echter wel in spanning te houden want behalve de ontzettend veelbelovende concept art die ze lieten zien werd er verder maar weinig meer bekend gemaakt dan dat het om een nieuwe JRPG gaat die in 2016 uitgebracht gaat worden.

 

Legend of Heroes: Trails of Cold Steel

Eigenlijk is deze game weinig nieuws onder de zon aangezien het om een iets aangepaste versie gaat van de in 2013 in Japan uitgebrachte The Legend of Heroes: Sen no Kiseki. Eind van de herfst kunnen we deze typische Legend of Heroes game gaan verwachten op de PS3/PS Vita.

 

Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness

Eind dit jaar en Japan, en begin 2016 komt Square Enix met een gloednieuwe RPG voor de PS4:Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness. Alhoewel deel 4 een matig succes was beloven de producers dat deel 5 een hoop vernieuwing brengt. Met een een betere storyline en een interessanter fighting system belooft deze game veel goeds voor de sci-fy en Star Ocean fans onder ons.

 

Nier 2

Net als Kingdom Hearts III zullen we nog wel even moeten wachten voor Nier 2 voor de PS4 uitkomt. Tijdens E3 wist Square Enix ons echter wel al behoorlijk lekker te maken met bovenstaande trailer van deze nieuwe Nier game. In de herfst zal er meer informatie volgen dus laten we hopen dat een release datum niet snel daarna volgt.

 

Final Fantasy VII Remake

Wellicht een van de meest spraakmakende en geliefde announcements tijdens de E3 van 2015 was toch wel de aankondiging voor een Final Fantasy VII Remake. Zoals Ferdy al eerder schreef heeft de FF fan community al tijden gevraagd om een remake van de “beste” Final Fantasy game ooit, en nu komen hun dromen uit ūüėČ Zoals we echter een beetje gewend zijn geworden van Square Enix tijdens deze E3 bleef verdere informatie echter uit en zullen we nog tot de herfst moeten wachten op meer info.

 

World of Final Fantasy

Waar er over de bovenstaande remake weinig bekend is gemaakt is er gelukkig wel meer verteld over de nieuwe FF game “World of Final Fantasy”. Deze game voor PS4 en PS Vita zal in 2016 worden uitgebracht en brengt een geheel andere FF ervaring!

 

Dark Souls 3

En last but not least, de enige JRPG (so far) die in 2016 uitkomt op zowel PS4, Xbox One, als PC, is Dark Souls 3. Vooral voor de gamers die wel van het wat hardere en duistere werk houden is dit een meesterlijke titel. En alhoewel de game, aan de trailer te zien, weinig heel veel nieuws biedt ten opzichte van deel 2, is dat bij deze game alles behalve slecht nieuws.

 

Bronnen: 1, 2.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X