Jujutsu Kaisen 0 vanaf 31 maart in de Nederlandse Bioscoop!

Het is zo ver! Fans mogen ein-de-lijk gaan genieten van de langverwachte Jujutsu Kaisen 0 film! De film kwam afgelopen december in Japan uit en sindsdien wacht de hele wereld met smart op de internationale release. Vanaf halverwege maart gaat deze in diverse landen in première en in Nederland mogen we er vanaf 31 maart van gaan genieten. En als megagroot Jujutsu Kaisen fans zitten wij al klaar om straks naar de bioscoop te rennen!

Crunchyroll en Periscoop anime

Op 31 maart brengt Periscoop Anime in samenwerking met anime-streamingdienst Crunchyroll de langverwachte en in Japan inmiddels zeer succesvolle film JUJUTSU KAISEN 0 uit in de Nederlandse bioscopen. De film is gebaseerd op de prequel manga van Gege Akutami’s gelijknamige animeserie en volgt Yuta Okkotsu, een nerveuze middelbare scholier, die zich inschrijft op de mysterieuze Tokyo Jujutsu High School onder leiding van Satoru Gojo, nadat hij is achtervolgd door de vloek van zijn jeugdvriend.


Enorm succes

Jujutsu Kaisen is een internationaal bekende Japanse mangaserie, geschreven en geïllustreerd door Gege Akutami, een Japanse manga-illustrator. De Japanse manga-serie is in een relatief korte periode van drie jaar enorm populair geworden. Vanaf april 2021 had de Jujutsu Kaisen-manga meer dan 45 miljoen exemplaren in omloop, inclusief digitale versies, waardoor het een van de best verkochte mangaseries aller tijden is. 

Ook de anime boekt enorme successen! Zo wist deze tijdens de Crunchyroll Anime Awards 2022 nog diverse prijzen in de wacht te slepen waaronder Best Action; Best Girl, for Nobara Kugisaki; Best Fight Scene; en Best Character Design.

JUJUTSU KAISEN 0 is een productie van de bekende Japanse studio TOHO Film Company en geanimeerd door de Japanse animatiestudio MAPPA. De film werd op 24 december 2021 in Japan uitgebracht en staat inmiddels in de top 10 van best bezochte films aller tijden in Japan. 

Prequel! Jujutsu Kaisen 0

Ze waren beiden nog kinderen toen Orimoto Rika om het leven kwam bij een verkeersongeval, recht voor de ogen van haar goede vriend Okkotsu Yuta.

“Het is een belofte. Als we allebei groot zijn, gaan we trouwen.”

 Rika werd een geest en Okkotsu verlangde naar zijn eigen dood nadat hij onder haar vloek had geleden, maar de grootste Jujutsu-tovenaar, Gojo Satoru, verwelkomde hem op Jujutsu High. Daar ontmoet Okkotsu zijn klasgenoten, Zen’in Maki, Inumaki Toge en Panda, en vindt hij uiteindelijk zijn eigen vastberadenheid.

“Ik wil het zelfvertrouwen om te zeggen dat het oké is dat ik leef!”

“Terwijl ik op Jujutsu High ben, zal ik de vloek van Rika verbreken.” 

 Ondertussen verschijnt de gemene vloekgebruiker, Geto Suguru, die van school werd gestuurd wegens het afslachten van gewone mensen, voor Okkotsu en de anderen.

“24 december van dit jaar zullen we de Nachtparade van de Honderd Demonen uitvoeren.”

 Geto pleit voor het creëren van een paradijs voor alleen Jujutsu-tovenaars en ontketent duizend vloeken over Shinjuku en Kyoto om alle niet-tovenaars uit te roeien. Zal Okkotsu Geto uiteindelijk kunnen stoppen? En wat gebeurt er met het verbreken van Rika’s vloek…?


Jujutsu Kaisen 0 in de Bioscoop

Periscoop Anime brengt de film uit in meer dan 42 bioscopen. San Fu Maltha, mede-directeur van Periscoop: “We zijn er trots op dat we JUJUTSU KAISEN 0 naar de Nederlandse bioscopen mogen brengen. Het is een volgende stap van ons bedrijf om anime als genre in Nederland net zo populair te maken als bijvoorbeeld in Frankrijk, Engeland en Duitsland.” Kaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij PathéKinepolis en Vue.

Periscoop Anime is het anime label van filmdistributeur Periscoop Film, waaronder eerder met succes films als Dragon Ball Super: Broly, Demon Slayer, Your Name, Weathering With You, My Hero Academia, Ride Your Wave en One Piece Stampede werden uitgebracht.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie