JUMBO FOOD CHALLENGES IN JAPAN

Jumbo Food Challenges in Japan

Over het algemeen staat Japan niet bekend als een land waar mensen zich massaal volproppen of enorme porties eten naar binnen werken. Het tegenovergestelde juist! Maar toch weet Japan een aantal hele bijzondere “Jumbo Food Challenges” neer te zetten. Dit zijn vaak extreem grote versies van normale gerechten die mensen binnen een bepaalde tijd moeten op eten. Lukt het je? Dan hoef je niet te betalen voor je maaltijd.

Dit soort gerechten worden vaak ingezet als promotiestunts om een restaurant of café op de kaart te zetten. Deze challenges worden namelijk maar al te vaak massaal gedeeld op het internet en zorgt voor flink wat aandacht voor de locatie in zake.

Ben jij een grote eter en zie jij het wel zitten om zo’n uitdaging aan te gaan? Dan kun je terecht bij o.a. de volgende restaurants!

Monster Ramen

Ramen is één van de meest iconische gerechten uit Japan dus hoe kunnen we ook anders dan beginnen met de Monster Ramen challenge? Deze kun je proberen in Akihabara bij Yarou Ramen. Hier krijg je een super-sized versie van de klassieke ramen met varkensvlees. Niet genoeg aan deze portie? Dan kun je ook nog aanschuiven bij Umakara Ramen Hyouri voor nog een Ramen challenge, maar dan met wat extra pit in de mix!

Spaghetti Pancho (スパゲッティーのパンチョ)

Geen ramen maar een spaghetti liefhebber? Dan kun je terecht bij Naporitan in Tokyo. Hier kun je een portie spaghetti bestellen van maar liefst 2.3 kg! Dit is de “klassieke” Japanse pasta waar menig Italiaan kippenvel van zou krijgen. Een echte pastasaus wordt er meestal niet gebruikt maar doodnormale ketchup. Aangevuld met een soort knakworst/rookworst en diverse groenten.

Stamina Taro Next

Afbeelding via SoraNews.

Alleen spaghetti niet genoeg? Dan kun je altijd nog naar Stamina Taro Next om hun “Meaty Mega-mori Stamina Taro Napolitan” te proberen. Hierbij wordt ook een flinke portie extra’s geserveerd voor een maaltijd van in totaal 3.7 kg! Lukt het je om deze in 30 minuten op te eten dan krijg je een cheque ter waarde van 50,000 yen (zo’n €400,-). Lukt het je niet? Dan zul je echter de rekening moeten betalen a 10,000 yen.

Mega gyouza

Helemaal geen zin in noodles? Ook dan is er nog genoeg keuze als het aan komt op jumbo food challenges. Wat dacht je bijvoorbeeld van een enorme gyouza? Dan kun je terecht bij Kagurazaka Hanten. Voor een kleine honderd euro kun je daar deze gigantische gyouza proberen. Een van de weinige mensen die het gelukt is, is de Japanse Yuka Kinoshita木下ゆうか  een bekend competatief eter die op haar YouTube kanaal met grote regelmaat intens grote porties weet weg te werken.

Voor de echte die-hards: 10kg Curry

Afbeelding via de Facebookpagina van Golden Curry Kanazawa. Normale curry vs. 10kg curry

De echte knaller is echter de Golden Curry van 10 (ja, tien!) kilo. Deze bijzondere challenge kun je aan gaan bij de Golden Curry Main Store in Kanazawa, Ishikawa Prefecture. Lukt het je binnen een uur? Dan krijg je een cheque ter waarde van zo’n €750.

Tien kilo toch iets teveel van het goede? Dan kun je het ook nog langzaam opbouwen met hun porties van 2, 4, 6, en 8 kg.

Tags:
, ,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie