Kadokawa Seichi 88: De 88 “heiligste” anime plekken in Japan!

Ben jij een echte anime en manga fan? Dan is de Kadokawa Seichi 88 route dé perfecte reisbesteding voor jouw trip naar Japan! Deze bijzondere route gaat namelijk langs 88 belangrijke anime en manga locaties in heel Japan die verbonden zijn met de Kadokawa Media Factory. Dit zijn vooral locaties die voorkomen in hun populaire anime- en mangaseries. Zo kun jij nog tastbaarder je favoriete series beleven.

Wat is Kadokawa?

Kadokawa publiceert een breed scala aan boeken, manga en tijdschriften, waaronder verschillende populaire light novels, zoals The Melancholy of Haruhi Suzumiya en Sword Art Online. Het bedrijf produceert en distribueert ook anime, zowel via zijn eigen studio als in samenwerking met andere grote studio’s, zoals Sunrise en Studio Ghibli. Daarnaast produceert Kadokawa videogames voor zowel consoles als mobiele platforms.

Shikoku Henro

De Seichi 88 is afgeleid van de Shikoku Henro. Een belangrijke pelgrimsroute voor aanhangers van het shintoïsme. De originele route is vernoemd naar de 88 schrijnen die men tijdens het bewandelen van de route bezoekt. De route gaat door verschillende delen van Japan, en de meeste locaties zijn van historisch belang.

Het belangrijkste deel van de route is echter het spirituele aspect dat ermee verbonden is. Pelgrims bezoeken vaak de tempels om hun respect te betuigen en te bidden. Ook nemen ze vaak kleine geschenken mee naar de tempels om te offeren aan de goden.

Hiermee zouden de pelgrims een dieper spiritueel inzicht kunnen verkrijgen. En werd er gedacht dat het bezoeken van elke tempel geluk in het leven brengt.

Kadoakawa Seichi 88

In het geval van de Kadokawa Seichi gaat het niet om spirituele verlichting of nieuwe inzichten, maar om toerisme! De Kadokawa Seichi 88 is een poging om het toerisme en de groei van de anime- en manga-industrie in Japan te promoten. De locaties zijn allemaal met elkaar verbonden in een netwerk anime- en mangagerelateerde om zo een hele route te vormen.

Door elk van deze locaties te bezoeken, kunnen fans een beter begrip krijgen van de personages en verhalen in de anime en manga waar ze van houden. Op een aantal van de locaties kun je ook speciale stempels verzamelen of unieke items kopen. Vaak zijn die exclusieve items die je nergens anders kunt krijgen. Precies waar het hart van een verzamelaar harder door gaat kloppen!

De locaties

Sinds 2018 verschijnt er jaarlijks een geüpdatete editie van de Seichi 88 met locaties uit op dat moment populaire series. Op basis van stemmen van duizenden anime en manga fans wordt deze lijst jaarlijks samengesteld. Met – op moment van schrijven – als meest recente editie de uitgave van 2022.

Wat de locaties voor 2023 zullen gaan worden is nu nog niet bekend. Maar enkele iconische locaties van de afgelopen jaren zijn:

  1. Studio Khara. Dit is de studio van anime-regisseur en producer Hideaki Anno. De studio bevindt zich in de wijk Nerima in Tokio en is de thuisbasis van de productie van de populaire anime-serie Neon Genesis Evangelion. Deze studio is geopend sinds 1996 en biedt fans een geweldige kans om meer te weten te komen over de serie en de maker ervan.
  2. Tokyo Tower in Chiyoda. Dit iconische monument wordt gebruikt als decor in veel anime- en mangaseries. Het is ook de thuisbasis van het Tokyo Anime Center, een belangrijke ontmoetingsplaats voor anime- en mangafans.
  3. Sapporo Snow Festival in Hokkaido. Dit jaarlijkse evenement is een van de meest populaire festivals in Japan en biedt diverse evenementen met betrekking tot anime en manga, evenals sneeuwsculpturen. Ook worden er tijdens dit evenement vaak speciale edities van allerhande anime merchandise uitgebracht.
  4. Het Mushi-Shi Museum in Tokyo. Dit museum is gewijd aan het werk van de beroemde mangakunstenaar Urasawa Naoki. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de geschiedenis en technieken van de mangakunstenaar en de vele illustraties ontdekken die hij heeft gemaakt.

Ook enkele andere locaties zoals het Ghibli Museum, Tezuka Osamu Manga Museum, het otaku epicentrum van Tokyo; Akihabara en het Kadokawa Culture Museum in de stad Kawagoe maken regelmatig hun opwachting in de Kodaka Seichi 88.

Toffe activiteit

Dus ben jij een groot anime fan en wil jij deze locaties bezoeken? Zorg dan dat je Google Translate en een creditcard bij de hand houdt! De complete lijst komt elk jaar uit als “mook” een Japanse term voor een publicatie die tussen een boek en tijdschrift in zit. De gehele lijst is in het Japans te lezen en is te bestellen via Amazon Japan.

Alles vertalen of een mook kopen je iets teveel van het goede? Ook dan kun je nog op een andere manier eer betonen aan je favoriete anime door bijvoorbeeld de locaties van je favoriete anime in het echt te bezoeken! Onder andere op de website van Japan Tour vind je een lijst met meer dan 20 echte locaties waar scenes uit je favoriete series op gebaseerd zijn.

Coverfoto via JapanTour.
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie