Kaomoji Senpai T-shirt.

Kaomoji Clothing: Otaku Streetfashion!

Misschien herken je jezelf in dit probleem? Je houdt van Japanse streetfashion en anime, maar je kan nooit leuke en vooral betaalbare kleding vinden die deze twee dingen combineren. Wat als ik je vertelde dat er een webshop is van Nederlandse bodem die dit soort kleding verkoopt? Maak kennis met Kaomoji Clothing!

Wat is Kaomoji Clothing?

Kaomoji Clothing, wat een samenvoeging is van de woorden ‘gezicht’ (顔) en ‘karakter’ (文字), ook wel voor kort Kaomoji, is een online kledingwinkel opgericht door twee jonge Nederlandse  J-fashion en anime fans, Leticia en James. Het woord kaomoji ken je misschien ook van die schattige Japanse gezicht emoticons, die allerlei soorten gevoelens kunnen laten zien. Dat is ook de reden dat Leticia en James voor deze naam hebben gekozen; ze willen graag uiten hoe ze zich voelen door middel van fashion.

Het succes van Kaomoji Clothing is de laatste tijd ontzettend groot geworden! Daarom wilden wij zelf wel eens bekijken wat voor moois ze allemaal hebben en het gesprek met hen aan gaan. Want hoe komt het nou dat twee studenten uit Utrecht naast het studeren ook nog een populaire kleding webshop hebben om te runnen? Ik had de kans om met Leticia te praten over het succes van Kaomoji.

Per ongeluk begonnen

“James en ik waren in eerste instantie helemaal niet van plan om een webshop op te starten. We waren altijd al grote liefhebbers van Japanse streetfashion en anime, maar om deze te combineren begon eigenlijk als een soort grap voor vrienden. We lieten een shirt drukken met een Engelse tekst die een beetje otaku-achtig was en gaven die dan als verjaardagscadeau. Steeds meer vrienden wilden er ook één, en toen dachten we op een gegeven moment; hey, hier zitten misschien wat meer in. We postten wat foto’s van de shirts die we hadden gemaakt op internet, vooral op social media, en kregen veel positieve reacties. Zo is het idee voor Kaomoji ontstaan.”

14393381_1273654539353933_1186559990_o
kaomoji-clothing-closep-ecchi-hoodie1

Vooral hun instagram is de sleutel tot succes geweest. De pagina heeft inmiddels 7600 volgers en dit aantal blijft maar groeien. Ze posten hierop foto’s van kleding, maar vooral van mensen die hun kleding dragen. Leticia vertelde mij wat meer over de kracht van hun Instagram-account. “We vinden het natuurlijk geweldig om mensen met onze kleding te zien. Natuurlijk weet je het dat de kleding gekocht wordt als je een order binnen krijgt, maar het dan ook echt zien op de mensen is super tof!”

Dichtbij de klanten (en fans!)

Het feit dat instagram een app is die wereldwijd wordt gebruikt, zorgt er ook voor dat de fans van Kaomoji niet alleen uit Nederland komen. Mensen uit allerlei landen commenten, liken, sharen en followen het instagram van de twee studenten en dat zorgt voor een alsmaar grotere fanbase. “We zien vaak mensen ook een review schrijven of filmen over onze kleding en deze zijn altijd erg positief over onze kleding en wat wij doen. Dit delen wij natuurlijk ook weer op onze instagram en facebook pagina. Het is gewoon fantastisch om te zien dat mensen zo blij zijn met onze kleding, daar doe je het allemaal voor.”

kaomoji-3-van-1011

Verder dan het contact met hun fans, is Kaomoji ook altijd druk bezig met nieuwe ideeen voor hun kledinglijn. Deze wordt dan ook regelmatig uitgebreid met nieuwe shirts en hebben ze onlangs ook beanies, tassen en petten toegevoegd aan hun assortiment. “We zijn altijd druk bezig met nieuwe inspiratie voor onze kleding.

Gelukkig valt genoeg te vinden aan Japanse street style maar de kunst is het om je eigen te maken. We zijn inmiddels ook erg bezig om echt een ‘brand’ te worden, dus we hebben nu ook shirt waar alleen Kaomoji met het gezichtje (hun logo) op staat. Soms hebben we ook wel eens idee en dan checken we het via onze instagram of onze fans het wel iets vinden. Tot nu toe zijn onze ideeën altijd goed gekeurd, gelukkig!”

Nieuwe collecties

En dat mensen die kleding van Kaomoji zo geweldig vinden is ook niet zo gek. Al hun producten zijn van goede kwaliteit en voor elke otaku zit er wel shirt bij met een tekst die bij hem of haar past. Of je nou wil laten zien dat je een groot yaoi fan bent, of wil je graag dat je senpai je eindelijk noticed? Kaomoji heeft de shirts voor jou. Dit zijn maar twee voorbeelden van de shirts met leuke, door otaku cultuur geïnspireerde, teksten die ze hebben.

Groot pluspuntje is ook dat ze verzendtijd en -kosten minimaal zijn, dus je bestelling is zo binnen. Bij je pakketje krijg ook een persoonlijk briefje met wat leuke stickers. Top service toch? De regels voor het wassen zijn hetzelfde voor alle andere shirts met een tekst; gewoon niet te heet wassen en even binnenste buiten draaien. Anders weet je moeder vast wel raadt!

Niet alleen online

Het stel is ook vaak te vinden op cons. Zo waren ze laatst nog bij Abunai! en zijn ze ook binnenkort aanwezig bij Tomofair. “We vinden het altijd super leuk om onze Nederlandse fans in echt te ontmoeten. Gewoon even een praatje maken of een foto doet al veel. Ook zijn de conventies een goeie kans om mensen kennis te laten maken met Kaomoji Clothing die dat nog niet hebben. Het is altijd een super ervaring en we zijn ook uitverkocht in bepaalde shirts, dus dat geeft je ook weer zelfvertrouwen in je bedrijfje!”.

14429426_1121544664558589_1113433127_n

Wij zijn inmiddels al fan en hebben meerder items in de kast hangen. Wil jij nou ook je eigen Kaomoji items in je kast gaan hangen? Dan kun je deze bestellen via hun webshop, of bij je volgende conventie bezoek even langs hun stand gaan!

Dit artikel – Kaomoji Clothing: Otaku Streetfashion! – verscheen voor het eerst op 23 september 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 23 september 2020.

Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie