Foto van een meer en woongebied in Karuizawa.

Karuizawa: Natuurschoon in het noorden

Karuizawa ligt ten noorden van Tokio, in de streek Nagano. En ondanks dat deze stad in een schitterend natuurgebied ligt, is Karuizawa de laatste jaren met name beroemd omdat één van de seizoenen van Terrace House zich er heeft afgespeeld. Terrace House is een waar fenomeen in Japan en sinds de show op Netflix te zien is, heeft deze ook een grote internationale following verzameld. Tijdens het seizoen kon je her en der al een glimp opvangen van al het moois dat Karuizawa te bieden heeft, maar graag delen we onze ervaringen met deze stad!

Onsen Resorts

Karuizawa ligt aan de voet van (de nog actieve vulkaan) Mt. Asama. En is te bereiken met de shinkansen vanaf Tokio. Het gebied is met name geliefd onder wintersporters. In de directe omgeving vind je namelijk tal van prachtige gebieden om te skiën en snowboarden. Of om na een lange dag heerlijk te genieten van een natuurlijk heetwaterbad in één van de vele onsen.

Karuizawa Ginza

In het centrum van het stadje vind je diverse pittoreske restaurants, cafés en winkels. Waaronder de zogenaamde Karuizawa Ginza, gelegen in het “oude” gedeelte van de stad (Kyu-Karuizawa). Het is een chique winkelstraat met verschillende unieke winkels.

Zo vind je er een speciaal winkeltje voor lokaal gemaakte jams, confituren, en soortgelijke. En hebben wij veel te veel tijd gespendeerd in een tweedehands winkel (haast een mini-museum) voor de monster figures van bekende tokusatsu series zoals Super Sentai en Kamen Rider.

Maar vanaf het stadje zelf geraak je zo in één van de vele, prachtige natuurgebieden en natuurlijk attracties die Karuizawa rijk is.

Kumoba Pond

Kumoba Pond, soms ook wel het Zwanenmeer genoemd, is een klein meer (of hele grote vijver, net hoe je het bekijken wilt) in Karuizawa. Vanaf het station loop je in een kleine twintig minuten naar Kumoba Pond.

Onderweg naar het water loop je langs enkele mooie, rustige tuinen en parken en is er genoeg om van te genieten tijdens je wandeling. Je moet wel echt in de herfst komen om te kunnen genieten van de mooie plaatjes. Want alle verschillende kleuren zorgen voor een schitterend uitzicht over het water.

Karuizawa Shiraito Waterval

Misschien nog wel één van de meest bekende trekpleisters in de omgeving is de Karuizawa Shiraito Waterval. Het is een iconisch stukje (man-made!) natuur dat is overgebleven na wat creatieve landschapsinrichtingen.

Je kunt simpelweg de bus pakken vanaf Karuizawa Station naar het busstation “Shiraito no Taki” (白糸の滝). Het ritje kost je ongeveer €5 en duurt iets meer dan 20 minuten. Vanaf daar loop je zo naar de waterval toe!

Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik de watervallen wat minder indrukwekkend vond dan verwacht. Het was absoluut mooi, en aangezien we toch in de buurt van Karuizawa waren wilden we het niet missen. Maar er zijn mooiere watervallen te vinden in Japan.

Vergeet ook zeker niet om even de tijd te nemen om de restaurantjes en souvenirwinkeltjes in de buurt te bewonderen. Zo kun je er vers gegrilde vis kopen en vind je er nog enkele lokale specialiteiten.

Het is tevens een populaire locatie voor trouwfoto’s dus kijk niet raar op als er ineens een bruidspaar voorbij komt!

Nog meer vermaak

Maar Karuizawa verbergt nog veel meer leuke dingen om te doen! Zo kun je een bezoek brengen aan het Usui Pass (Usui Tohge) Uitkijkpunt voor schitterende vergezichten. Kunnen vogelaars helemaal los in het Karuizawa Wild Bird Sanctuary. Of kun je nog even cultuur snuiven in het Karuizawa New Art Museum en het Sezon Museum of Modern Art.

Vergeet ook niet om mee te doen met de Stamp Rally, want er zijn meer dan genoeg stempels in de omgeving om te verzamelen. En vind je het leuk om foto’s van de Japanse putdeksels te maken? Ook dan kun je je lol op in Karuizawa.


Plan je reis

Al met al valt er meer dan genoeg te doen om een bezoekje aan Karuizawa te verantwoorden. Met name omdat je er vanaf Tokio zo bent! In slechts twee uurtjes ga je met de shinkansen van hartje Tokio naar de schitterende natuurgebieden rondom Karuizawa.

Wil je meer informatie over het plannen van je reis naar Japan? Lees dan hier onze tips voor het plannen van je reis, of lees hier onze Reizen naar Japan FAQ.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie