Kat in Kimono. Foto door Big Ben in Japan. Via Flickr. Ook gebruikt in Waarom een kat in het Japans "nyan" zegt: Japanse Onomatopee.

Katten in Kimono’s

In Japan zijn er meer huisdieren dan baby’s en ze worden dan ook vaak op en top verwend! Dat honden in verschillende pakjes en outfits te zien zijn zal voor de meeste weinig nieuws meer zijn. Maar met het festival seizoen dat op komst is, en een aantal grotere vieringen worden nu ook katten in verschillende outfits gehesen.

Chique kleding voor je harige vriend

En dan in het bijzonder kimono’s! Ja, dat lees je goed: Katten in Kimono’s! Er zijn inmiddels al volledige fotostudio’s opgedoken die zich specialiseren in het maken van fotoshoots met je kat in kimono en ook dierspeciaalzaken worden druk bezocht door mensen die op zoek zijn naar bijzondere pakjes voor hun katten.

De baasjes zijn vaak maar al te blij met hun schattige poezel foto’s, maar of de dieren zelf er nou zo blij mee zijn?

Afbeelding via Cute Overload.
Afbeelding via Cute Overload.
s-12-cats-wearing-kimonos-are-taking-over-japan-and-frankly-its-about-time
Afbeelding via Cute Overload.
224
Afbeelding via Shiroineko Vol.2
Coverfoto: Kat in Kimono. Foto door Big Ben in Japan. Via Flickr.
Dit artikel – Katten in Kimono’s – verscheen voor het eerst op 1 juli 2018 en is voor het laatst geüpdatet op 1 juli 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie