Coverfoto uit het Youtube filmpje "How to DIY Kawaii School Supplies: Pencils + Pencil Case!" van kawaiisweetworld

Kawaii back-to-school (of werk) DIY’s!

Zit jij alweer aan te hikken tegen de terugkeer naar de schoolbanken? Of het weer moeten aanhoren van alle vakantieverhalen van je collega’s? Geen zorgen want met deze kawaii DIY ideeën maak jij van je muffe bureau, kluisje, of werkplek een super schattige oase van inspiratie!

Bullet Journal

Om te beginnen kun je helemaal next-level gaan met je agenda. Weg met die saaie (school)agenda’s maar maak een geheel persoonlijke bullet journal! Deze kun je niet alleen gebruiken om je dagelijkse leven te plannen maar is het ook een een super creatieve outlet!

Meer weten over bullet journaling? Lees dan hier ons artikel: Kawaii trend: Bullet Journaling (met DokiBooks)DIY Gummen

Hoewel je waarschijnlijk niet dagelijks een gum gebruikt zijn ze wel erg leuk om bij je te hebben, en handig voor het geval je wél een keer een gum nodig hebt. En daarbij, wie wil er nou geen excuus om aan de slag te gaan met kawaii iconen zoals My Melody, Pompompurrin of Gudetama?

Deze eraser kits zijn o.a. verkrijgbaar bij MostCutest waar ze nog veel meer verschillende soorten hebben.DIY notitieboeken en schriften

Krabbelen en notities maken gaat nog altijd het fijnste op een echt notitieblok of schrift! En hoewel je tegenwoordig hele leuke in de winkels kunt vinden is het nog leuker om ze zelf te maken met de meeste schattige kleuren en kawaii illustraties! Hoe je dat doet laten deze Youtubers je zien!Amigurumi (sleutel)hangers

Sleutel van je kluisje altijd kwijt? Of wil je eens wat leuks aan je tas hangen? Dan kun je natuurlijk een kant-en-klare sleutelhanger maken, of je maakt een amigurumi hanger!

Plat gezegd is amigurumi gewoon een vorm van haken, maar dan net even anders. Het is namelijk pas een amigurumi als het de vorm van een specifiek persoon, dier, of object heeft aangenomen. Een kleedje telt dan ook niet als amigurumi, hoe schattig ook. Amigurumi is in het Japans 編み包み, letterlijk vertaald “verpakt breien/haken”, maar netjes vertaald “gebreid/gehaakt speelgoed vriendje. Een heel toepasselijke naam dus!

Weten hoe je precies zo’n amigurumi maakt of op zoek naar inspiratie? Lees dan hier het artikel: “Amigurumi: Haken op z’n allerschattigst“.DIY kawaii etuis, make-up tasjes, en pouches

Sleep jij ook altijd zoveel spullen met je mee naar school of werk? Dan zijn etuis, make-up tasjes, en pouches echt een uitkomst! Hiermee kun je perfect alle kleine freubels mee opbergen zodat ze niet los door je tas heen rollen. En met deze DIY’s kun je de meeste schattige versies maken!Kawaii bureau accessoires

En last but not least…. Ook aan je bureau wil je natuurlijk in kawaii-style aan het werk kunnen, of je nu je huiswerk moet maken of op kantoor zit. Met deze kawaii DIY bureau accessoires wordt je dat wel heel erg makkelijk gemaakt!Nu jij!

Welke van deze DIY’s zie jij helemaal zitten om uit te voeren? Of heb je misschien nog een véél leukere voorbij zien komen? Laat het ons weten in de comments!

Coverfoto uit het Youtube filmpje “How to DIY Kawaii School Supplies: Pencils + Pencil Case!” van kawaiisweetworld

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie