Kawaii Box November 2017 (Review)

Als we subscription boxes gaan reviewen kunnen we niet anders dan ook een kawaii box bestellen. Dit is één van de eerste en langstlopende mystery subscriptions op het gebied van alles wat maar schattig is. Jaren geleden hebben we deze ook al eens gereviewed en we zijn dan ook benieuwd of het nog net zo leuk is als toen!

Deze box wordt maandelijks bezorgd voor nog geen €20,- (incl. shipping). Het zijn nooit hele grote dingen want alles past in een standaard doosje. Maar gezien de historie van vorige boxes is er nooit een gebrak aan kawaii merchandise. Van pennen en stickers, tot snoep en mobiele hangers, tot zelfs volledige knuffels en de allerleukste squishies.

Kawaii Box Spoilers!

We waren dan ook reuze benieuwd wat ons te wachten stond. Let wel dat deze review dus over de November box gaat en nog vrij recent is. We gaan er vanuit dat als je er hem besteld had, je deze al binnen hebt gekregen en al uitgebreid bekeken hebt. Mocht dit niet het geval zijn, lees dan niet verder want vanaf hier volgen er spoilers!

Alleen al de ontvangst van de postbode was erg leuk, want wie wordt er nou niet vrolijk van zo’n pakketje? De box zelf straalde al één-en-al schattigheid uit en het feit dat deze een tikje beschadigd is geraakt tijdens het transport doet daar niks aan af!

Moment der waarheid

Het echte leuke werk begint echter dan pas want nu mogen we hem gaan openmaken en kijken wat voor verrassingen onze deze maand te wachten staan. Een klein tipje van de sluier was al opgelicht op de site van KawaiiBox, zo wist ik dat er iets van Gudetama in zou zitten. Aangezien ik een groot Gudetama fan ben, kon ik dan ook niet wachten om te zien wát het precies zou zijn!

En dit kwam ons tegemoet toen we de doos opende! Dit zijn twee stickervellen (eentje van gudetama), een schattige pen met laarsdop, een Kanahei tasje, super schattig Super Mario notitieblokje, haarclipjes, klein zakje snoepjes, een een uitermate schattige plushie van Amuse, een zogenaamde Techi Techi gomarachi Seal.

Kawai plushie

Oké, wie kan het schattige gezichtje van die Amuse plush nou weerstaan? Het merk Amuse zorgt altijd voor schattige plushies en hebbedingetjes (met name bekend om hun Alpaca’s) en ook Techi Techi Gomarachi Seal is geen uitzondering.

Ik had niet verwacht dat een knuffel zoals deze er in zou zitten, hij is namelijk vrij groot maar dat maakt de verrassing des te leuker!

Schattige stationary

Waar mijn oog ook direct op viel was het schattige notitieblokje met Super Mario er op. Wat is die leuk zeg! Nu heb ik sowieso wel een zwak voor schattige notitieblokjes, maar dan ook nog gecombineerd met mijn liefde voor gaming?! Perfect!

Ook een glimps van de Gudetama stickers is te zien en hoewel ik allang blij ben dat er iets tussen zat van Gudetama ben ik wel een klein beetje teleurgesteld dat het “slechts” om stickers ging. Ik weet niet zo goed wat ik wel verwacht had, maar gezien het feit dat Gudetama zo nadrukkelijk werd aangekondigd had ik daar eerder een knuffel of notitieblokje van verwacht.

De pen is daarbij gewoon grappig maar niet heel erg bijzonder, en de jewel hartjes stickers hadden van mij helemaal wel weggelaten mogen worden. Die voelen echt een beetje als spul wat je op de knutselafdeling van de Action kan vinden en voegen niet echt iets toe aan het kawaii gehalte van de box. Maar dat ligt wellicht gewoon aan mijzelf.

Lieve opvulling

Japans snoepgoed doet het altijd goed en al helemaal als het schattig verpakt is zoals in dit geval! De snoepjes zelf waren niet zo bijzonder, maar het zakje maakt alles goed.

Ook zat er nog een setje super schattige haarspeldjes bij. Deze zal ik in het dagelijkse leven niet zo veel dragen maar voor de speciale moment of bijvoorbeeld conventies zijn ze echt ontzettend leuk! Heel stevig zijn ze volgens mij niet maar ach, anders kun je ze ook nog leuk gebruiken om foto’s mee vast te klemmen.

Het eindoordeel

Allemaal ontzettend lief en leuk spul dus. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik waarschijnlijk een hoop dingen even bekijk en bewonder en daarna opzij leggen. Pennen en opbergtasjes komen altijd van pas, maar de absolute sterren van deze box waren voor mij de Amuse plushie, het notitieblokje, en (hoe kan het ook anders) de Gudetama stickers.

Wat ik stiekem wel heel erg jammer vind aan de kawaii box is, is dat niet alle boxen identiek zijn. De spulletjes zijn hetzelfde maar er zijn wel verschillende kleurenvariaties. Zo hadden sommige geen Super Mario notitieblokje maar veel minder leuke, terwijl andere weer andere versies van de Techi Techi Gomarachi Seal hadden. Bijvoorbeeld een witte met roze strikje. Maar goed, het voegt wel een extra surprise factor toe omdat je nooit 100% zeker weet wat je precies krijgt ook al zie je de box van die maand bij een ander.

Het is hoe dan ook meer dan genoeg leuks voor die €20,- (incl. shipping) wat mij betreft! En deze box heeft mijn kawaii verzameldrang weer behoorlijk doen oplaaien. Goed om te weten dat ze na al die jaren nog altijd waar voor hun geld bieden en je een leuke en gevarieerde verzameling kawaii merchandise toezenden!

Zelf proberen?

Wil jij nou ook een kawaii box proberen? Dat kan heel simpel! Via de site www.kawaiibox.com. Hier kun je kiezen wat voor soort “plan” je wilt (eenmalig, voor een half jaar? een jaar?), en kun je ook vaak al wat “hints” vinden voor het thema van de aankomende box.

Je hoeft trouwens ook niet bang te zijn voor import kosten, omdat het totaalbedrag onder de €22,- blijft, heb je hier niet mee te maken. Scheelt ook weer in de portemonnee!

En om het helemaal leuk te maken kun je nu gebruik maken van de code “CUTEXMAS” voor nog eens $5 korting! Doe dit vóór 1 december en dan ontvang je de super schattige Christmas Box.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie