Kawaii chocolade verpakkingen. Japanse Valentijnsdag.

Kawaii Cadeauverpakking voor je Valentijn Honmei!

Wil jij deze Valentijnsdag een extra Japans tintje geven? Zorg dan dat je chocolade aan je geliefde geeft, maar niet zomaar chocolade. Echte, honmei, ofwel true feelings chocolade! In dit artikel legden we je al even uit wat honmei chocolade precies is, hoe je kunt maken, en hebben we ook nog eens een artikel gemaakt met 9+ andere toffe recepten voor de mooiste (en lekkerste) Valentijnschocolade.

Je kunt je dan ook helemaal gaan uitleven met het maken van de beste en lekkerste Valentijnschocolade. Maar dan ben je er nog niet. De verpakking van een geschenk is in Japan enorm belangrijk. Een slecht ingepakt cadeau geeft de boodschap dat het waardeloos is wat er in zit en niet de moeite verdient van een mooie verpakking. En dat wil je absoluut voorkomen.

Gebruik dan ook onderstaande tips om jouw geschenk om de juiste manier te verpakken en een extra draai te geven aan je Valentijnsgeschenk!

Verschillende opties

Je hebt natuurlijk tal van opties om je cadeau in te pakken, de een wat meer geschikt dan de ander voor je honmei chocolade. Waar je met tomo of giri chocolade nog wel wegkomt met een plastic zakje met een mooie strik wordt hier wat meer moeite verwacht.

En omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn om chocolaatjes in te pakken, is het leuk om zo creatief mogelijk te zijn met het ontwerpen/versieren van de verpakking. Honmei verpakkingen kunnen we over het algemeen in 3 categorieen indelen: doosjes, tasjes en ‘geen’ verpakking en voor elk zullen we wat suggesties geven.

In Japan wordt overigens voor elke portie Honmei een andere verpakking gemaakt (want zo kunnen ze lekker knutselen én het ziet er tof uit) dus kun je moeilijk kiezen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon van alles wat maken.

Tasjes en doosjes

Doosjes zijn de meest gangbare vorm van het verpakken van kadootjes en lekkernijen als snoepjes en chocola. Maar als je eens wat anders wilt dan de doosjes die je kan kopen bij de Xenos of Hema, kan je ze natuurlijk ook zelf maken!

Simpele doosjes maak je met een vel van A4 kartonpapier (stevig papier, te verkrijgen bij de kantoorboekhandel, Bruna, Hoogstins, Gebroeders Winter, Action, etc). Maar je kunt het natuurlijk nog veel indrukwekkender maken door bijvoorbeeld een explosion box te maken!

Deze doosjes en tasjes kun je in simpel éénkleurig stevig papier/karton afdrukken en maken, máár dan heb je een éénkleurig doosje. Deze kan je natuurlijk opleuken door een leuk lintje, stickers, glitters of strass-steentjes te gebruiken. Of voeg nog meer papier/origimi elementen toe zoals papier bloemen die je ook erg gemakkelijk zelf kunt maken. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor ideeën.  Je kan ook eens doosjes proberen te maken met papier met al een patroontje erop, bijvoorbeeld een patroon met hartjes, schattige eendjes of zelfs kerst icoontjes. Maak het geheel af met strikjes, glitters, en meer.

Door de variatie van papierprinten, zijn deze doosjes dus niet alleen voor Valentijnsdag te gebruiken, maar ook voor Kerst, Sinterklaas, Pasen, Verjaardagen of zelfs bruiloften. Mocht je wat meer uitdaging willen, kan je natuurlijk voor deze kawaii Japanese-styled boxes gaan. Je kan de PDF files, mét visueel stappenplan kopen & downloaden voor $8.90 bij o.a. Jinjerup, maar je kan natuurlijk je eigen doosjes ook zo bekleden.

Wees creatief!

Voor alle verpakkingen geldt: je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Laat je creatieve geest los op de verpakking, want je wilt immers dat jouw zelfgemaakte chocolaatjes/snoepjes vanaf het moment dat jij je verpakking geeft aan ‘die ene’, al super veel indruk maken!

Zo. Dat was het, hopelijk hebben jullie een paar goede ideeen gekregen door deze post en zullen we heel veel schattige verpakkingen met zelfgemaakte honmei zien deze Valentijnsperiode!

Dit artikel – Kawaii Cadeauverpakking voor je Valentijn Honmei! – verscheen voor het eerst op 30 januari 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 1 februari 2019.

Gast
info@thesushitimes.com
Geen reactie's

Geef een reactie