Kawaii Cadeauverpakking voor je Valentijn Honmei!

Deze Valentijnsdag verwachten wij dat heel veel meisjes Honmei chocolates gaan geven, aangezien wij een easy-peasy, kawaii Honmei recept hebben gegeven zodat iedereen zonder al te veel moeilijkheden zelf Honmei kan maken!

Aan het einde van het recept beloofden we een deel 2 waarin je kunt leren hoe je de perfecte verpakking voor jouw honmei kunt maken. Deze is namelijk minstens zo belangrijk! Daarom deze ideeën om jouw liefdevolle Honmei de perfecte cadeauverpakking te geven.

 

Verschillende kawaii opties

En omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn om chocolaatjes in te pakken, is het leuk om zo creatief mogelijk te zijn met het ontwerpen/versieren van de verpakking. Honmei verpakkingen kunnen we over het algemeen in 3 categorieen indelen: doosjes, tasjes en ‘geen’ verpakking en voor elk zullen we wat suggesties geven.

In Japan wordt overigens voor elke portie Honmei een andere verpakking gemaakt (want zo kunnen ze lekker knutselen én het ziet er tof uit) dus kun je moeilijk kiezen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon van alles wat maken.

 

De doosjes

Doosjes zijn de meest gangbare vorm van het verpakken van kadootjes en lekkernijen als snoepjes en chocola. Maar als je eens wat anders wilt dan de doosjes die je kan kopen bij de Xenos of Hema, kan je ze natuurlijk ook zelf maken!

Simpele doosjes maak je met een vel van A4 kartonpapier (stevig papier, te verkrijgen bij de kantoorboekhandel, Bruna, Hoogstins, Gebroeders Winter, Action, etc). Hieronder geef ik jullie een uitknipvel voor een simpel doosje. Deze printbare uitknipvellen zijn op internet makkelijk te vinden, de onderstaande templates en vele andere vind je o.a. hier.

 

Doosjes met deksel

Uitprinten op je gewenste maat/papier soort. Dan op de rode lijntjes uitknippen en op de stippellijn vouwen. Dan vastplakken en klaar!

simplebox

 

Doosje met hart

Ook wel de ‘Butterflying Heart’ (chique he?) genoemd. Ook hier uitprinten op je gewenste maat/papier soort. Dan op de rode lijntjes uitknippen en op de stippellijn vouwen. Dan vastplakken en klaar! 

Butterflying Heart

 

Klassieke Diamant

Voor dit doojes heb je geen lijm nodig maar alleen papier en een schaar. Net zoals de vorige hoef je deze vorm alleen uit te knippen op de doorgetrokken lijnen en te vouwen op de stippellijn.

diamond boxAlle drie de doosjes kun je in simpel éénkleurig stevig papier/karton afdrukken en maken, máár dan heb je een éénkleurig doosje. Deze kan je natuurlijk opleuken door een leuk lintje, stickers, glitters of strass-steentjes te gebruiken. Of voeg nog meer papier/origimi elementen toe zoals papier bloemen die je ook erg gemakkelijk zelf kunt maken. K

ijk bijvoorbeeld eens hier voor ideeën.  Je kan ook eens deze doosjes proberen te maken met papier met al een patroontje erop, bijvoorbeeld een patroon met hartjes, schattige eendjes of zelfs kerst icoontjes.

Door de variatie van papierprinten, zijn deze doosjes dus niet alleen voor Valentijnsdag te gebruiken, maar ook voor Kerst, Sinterklaas, Pasen, Verjaardagen of zelfs bruiloften. Mocht je wat meer uitdaging willen, kan je natuurlijk voor deze kawaii Japanese-styled boxes gaan. Je kan de PDF files, mét visueel stappenplan kopen & downloaden voor $8.90 bij o.a. Jinjerup, maar je kan natuurlijk je eigen doosjes ook zo bekleden.

 

De zakjes

Een andere manier om je lekkere honmei in te verpakken, zijn zakjes! Natuurlijk kan je zakjes kopen en ze zelf pimpen met linkjes, strikjes, glitters en andere dingen, maar het is toch leuker om dan het zakje ook zelf te maken, toch?! Zakjes maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk! De onderstaande tutorial legt uit hoe je heel simpel van inpakpapier een zakje kan maken voor je honmei. Deze techniek kan je natuurlijk ook gebruiken voor normaal papier in één kleur of met een printje erop!

Als je besluit een zakje te maken van normaal gekleurd papier, kan je deze leuk maken door conventiele dingen zoals stickers, lint, knopen, andere kleurtjes, strikjes en ander leuks erop te plakken, maar je kan er ook een diertje van maken. Hartstikke leuk én super origineel! Het zakje is gemaakt zoals in de youtube tutorial is uitgelegd en de overige dingen kan je in deze PDF vinden.

Er zijn tientallen verschillende typen tasjes en zakjes te maken die groot genoeg zijn voor Honmei verpakkingen, dus ik raad aan om voor inspiratie en how-to tutorials Google eens op te zoeken om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Als je googled naar “(handmade) gift bag/box template” bijvoorbeeld, zie je een heel scala aan tutorials en templates voor allerlei verschillende typen en vormen zakjes. Er zitten moeilijke tussen, maar ook makkelijkere, dus voor ieder wat wils. Kijk bijvoorbeeld eens op onze pinterest voor een aantal kawaii cadeauverpakkingen en templates.

 

‘Geen’ verpakking

Maar! Als je geen chocolaatjes hebt gemaakt, maar hebt gekozen voor een lolly bijvoorbeeld, kan je ervoor kiezen om helemaal geen doosje of zakje je maken, maar het gewoon in te pakken in cellofaan folie (doorzichte folie, wat ook bij bloemen wordt gebruikt), met een leuk lintje eromheen. Dan kan jouw Valentijn gelijk zien waarvan diegene lekker mag snoepen.

 

Voor alle verpakkingen geldt: je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Laat je creatieve geest los op de verpakking, want je wilt immers dat jouw zelfgemaakte chocolaatjes/snoepjes vanaf het moment dat jij je verpakking geeft aan ‘die ene’, al super veel indruk maken!

Zo. Dat was het, hopelijk hebben jullie een paar goede ideeen gekregen door deze post en zullen we heel veel schattige verpakkingen met zelfgemaakte honmei zien deze Valentijnsperiode!

Heb jij de tips uit de Honmei tutorial gebruikt en ook deze tips voor het maken van de meest awesome verpakking én wil jij dit met ons delen?! Maak dan een foto van je creatie en stuur hem op naar The Sushi Times, of deel deze via facebook en twitter met ons en wie weet zie jij je smakelijke werkje op de website verschijnen! (Anoniem mag, wel even vermelden!)

 

Japan Candy Box - The Sweetest Monthly Japanese Candy Subscription Box

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close