Totoro Onigiri (Rice Balls) となりのトトロ おにぎり van OCHIKERON - CREATE EAT HAPPY

9 Super Kawaii Character Onigiri

Onigiri zijn één van de meest populaire “snacks” in Japan. Het is geen tussendoortje zoals een mars of snickers maar een echt vullend tussendoortje van rijst met allerhande lekkere vullingen. In feite is het niks anders dan een “bal” rijst maar dan in de vorm van een driehoek met wat zeewier aan de buitenkant en dus een vulling. Dit kan van alles zijn van tonijnsalade tot ei, tot pruim.

De laatste tijd zie je niet alleen veel variaties in vulling ontstaan maar ook nog eens in de vorm en het uiterlijk van de onigiri. Net als met de bento boxen die een “kawaii” variant hebben ontwikkeld zie je nu ook steeds meer kawaii onigiri buiten de lunchbo. Zelf ook een poging wagen? Met deze recepten moet het je lukken!


Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Coverfoto: Totoro Onigiri (Rice Balls) となりのトトロ おにぎり van OCHIKERON – CREATE EAT HAPPY
Dit artikel – 9 Super Kawaii Character Onigiri – verscheen voor het op 11 augustus 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 11 augustus 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie