Kawaii Restaurants en Cafés in Tokyo

Dat ‘alles’ kawaii kan zijn in Japan, is duidelijk. Niet alleen de kleding, accessoires, cultuur en personages zijn er schattig, ook kun je helemaal in kawaii-stijl uit eten gaan. Nieuwsgierig naar de allerleukste kawaii restaurants van Tokyo? Lees en kijk gauw verder!

Alice in Wonderland Restaurants

Ben je helemaal fan van Alice in Wonderland, of hou je gewoon van speelse sprookjesachtige plekken, dan kun je je hart ophalen want in Tokyo zijn er wel geteld vijf restaurants aan dit bekende verhaal gewijd.

Foto via de Alice in Fantasybook Facebook pagina
  • ‘Alice in a Labyrinth’ te Ginza
  • ‘Alice in Magical Land’ te Shinjuku
  • ‘Alice in a Fantasy Book’, tevens in Shinjuku
  • ‘Alice in an Ancient Castle’ te Ikebukuro
  • ‘Alice in a Dancing Land’ te Shibuya. 

Alle restaurants zijn helemaal ingericht naar het thema en natuurlijk het eten ook. Wel is het slim om vooraf alvast te reserveren, want het kan aardig druk zijn. Meer info over deze restaurants vind je op hun website


PomPomPurin Café

In hartje Harajuku – als onderdeel van Cute Cube – kun je een café-restaurant vinden dat helemaal om het Sanrio karakter PomPomPurin draait. Het is net alsof je de wereld van PomPomPurin binnen stapt!

ppp1

Daarnaast kun je met hem op de foto, en aan de muren hangen de meest schattige scenes geïllustreerd. Bij sommige gerechten krijg je een gratis mok of potje en de placemat en onderzetter veranderen door het jaar heen, dus echte collector items! Meer informatie over het PomPomPurin café kun je vinden op hun website.


The Guest café & diner

Dit cafe-restaurant heeft om de zoveel tijd weer een nieuw thema! Zo zijn er o.a. Al een Kiki & Lala café, een My Melody & My Sweet Piano café, een Pokémon Cafe en momenteel is er zelfs een nijntje café! Erg jammer is het wel dat het maar tijdelijk is, maar dat maakt het café tegelijkertijd zo leuk en populair.

Cinnamorol thema bij The Guest in Osaka. Tijdens de zomer van 2019.

Ze passen de gerechten en uitstraling helemaal aan aan het thema en natuurlijk kan je er ook merchandise kopen. The Guest café & diner kun je vinden in Parco, een winkelcentrum te Shibuya en in Ikebukuro.

Weten welk volgend thema er bij The Guest café & diner komt? Volg dan hun Facebook pagina. Ook hun website is goed om in de gaten te houden. Hier vind je ook meer informatie over The Guest café’s in o.a. Osaka en Fukuoka!

Kawaii Monster Café

Dit Café-restaurant is zo gaaf dat je al twee artikelen er over hebt kunnen lezen op The Sushi Times, eentje over het concept en een uitgebreid artikel over de uiteindelijke ervaring!

DSC06185

In het kort: het is vormgegeven door Sebastian Masuda en bestaat uit verschillende gedeeltes en thema’s, die er echt helemaal te gek uit zien evenals het kleurrijke eten. Het is wel slim om voor het Kawaii Monster Cafe te reserveren aangezien het aardig populair is. Je kunt het vinden in Harajuku, schuin tegenover La Foret.

Puroland

In het Sanrio pretpark Puroland vind je wel twee schattige café-restaurants. Het ligt dan wel niet echt in Tokyo maar het is een bezoek dubbel en dwars waard.

Als eerste is er het My Melody Dream Cafe, dit ter ere van de 40e verjaardag van deze roze kawaii karakter is gemaakt. En daarnaast is er het Character Food Court waar je enorm veel keuze hebt tussen allerlei gerechten die met een Sanrio karakter te maken hebben. Ook het servies is echt te schattig voor woorden

Foto via de website van Puroland
Foto via de website van Puroland

Helaas kun je deze cafés wel alleen bezoeken als je al in Puroland zelf bent. Entree daarvoor kost ongeveer 30 euro. Maar dan heb je wel een super kawaii ervaring! Meer info vind je op de Puroland website.

Kotori Café

Je wist vast al dat er in Japan veel dierencafés zijn, vooral de kattencafés zijn bekend maar niet al deze cafés serveren ook schattige gerechten. Ben je vogel-fan, dan wil je het Kotori Cafe niet overslaan.

kotori cafe
Afbeeldingen via KotoriCafe.

Behalve dat er veel vogels te zien zijn (vooral de legale huisdier-versies), kun je er enorm leuk vormgegeven gerechten bestellen. Wat dacht je van rijst in de vorm van een parkiet, of taart in de vorm van een vogelhoofdje? Je vindt het Kotori Cafe bij Omotesando.

Meer info kun je vinden op kotoricafe.jp.


Maidreamin Maid Café

Uiteraard mag een maid café niet missen in dit lijstje. Deze iconische cafés bieden een ontspannen en uitermate schattige plek voor een kawaii lunch of diner! Er zijn tal van ketens maar met name Maidreamin is in Japan erg beroemd. Alleen al in de wijk Akihabara vind je zo’n zeven verschillende locaties. Maar ook in Shinjuku, Nakano, Shibuya, en Ikebukuro vind je Maidreamin maid café’s.

De maids zien er erg schattig uit, zingen leuke liedjes, doen vrolijke dansjes en andere vermakelijke toneelstukjes. En ja, ook veel van de gerechten zijn erg lief gedecoreerd. Meer weten over Maid Café’s? Lees dan hier het hele artikel erover. Of lees over onze eigen ervaringen met een Maid Café.

Pokémon Café

Sinds maart 2018 kunnen Pokémon fans hun lol op met het eerste, permanente Pokémon Café in Tokyo, Japan. Niet al te ver van hartje Tokyo kun je niet alleen een bezoek brengen aan dit café maar ook aan het Pokémon Center Tokyo DX in Nihonbashi Takashimaya dat op dezelfde verdieping van het gebouw zit.

Meer over dit café en ons eigen bezoek kun je hier lezen. Inclusief informatie hoe je kunt reserveren. Dit moet je wel écht doen. Het is namelijk erg populair en zit vaak vol.

Jouw favorieten?

Dit zijn een aantal van de beroemdste en meest populaire kawaii cafés in Tokyo maar er zijn er nog veel meer te vinden! Heb je zelf een kawaii restaurant bezocht in Tokyo die zeker tussen dit lijstje hoort te staan? Laat het ons weten in de comments!

Dit artikel – Kawaii Restaurants en Cafés in Tokyo – verscheen voor het eerst op 11 april 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 12 juli 2020.

Kurimu
belle.fleurs@hotmail.com

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

1 Reactie
  • Naomi
    Geplaatst op 17:59h, 21 april Beantwoorden

    Ik zou wel graag een pokemon cafe willen in ons spelcomputer museum.

Geef een reactie