Kawaii Restaurants en Cafés in Tokyo

Dat ‘alles’ kawaii kan zijn in Japan, is duidelijk. Niet alleen de kleding, accessoires, cultuur en personages zijn er schattig, ook kun je helemaal in kawaii-stijl uit eten gaan. Nieuwsgierig naar de meest schattige en vrolijke restaurants van Tokyo? Lees en kijk gauw verder!

 

Alice in Wonderland Restaurants

Ben je helemaal fan van Alice in Wonderland, of hou je gewoon van speelse sprookjesachtige plekken, dan kun je je hart ophalen want in Tokyo zijn er wel geteld vijf restaurants aan dit bekende verhaal gewijd.

Alice_in_Wonderland_Cafe

Foto via icoSnap

Foto via de Alice in Fantasybook Facebook pagina

  Dit zijn ze:

 • ‘Alice in a Labyrinth’ te Ginza
 • ‘Alice in Magical Land’ te Shinjuku
 • ‘Alice in a Fantasy Book’, tevens in Shinjuku
 • ‘Alice in an Ancient Castle’ te Ikebukuro
 • ‘Alice in a Dancing Land’ te Shibuya. 

Alle restaurants zijn helemaal ingericht naar het thema en natuurlijk het eten ook. Wel is het slim om vooraf alvast te reserveren, want het kan aardig druk zijn. Meer info over deze restaurants vind je op hun website


Pom Pom Purin Café

ppp1

In hartje Harajuku als deel van Cute Cube kun je een café-restaurant vinden dat helemaal om het Sanrio karakter Pom Pom Purin draait. Het is net alsof je de wereld van Pom Pom Purin binnen stapt, je kunt met hem op de foto en aan de muren hangen de meest schattige scenes geillustreerd. Bij sommige gerechten krijg je een gratis mok of potje en de placemat en onderzetter veranderen door het jaar heen, dus echte collector items!


The Guest café & diner

pokemonguestcafe

Foto via Pokéshopper

Dit cafe-restaurant heeft om de zoveel tijd weer een nieuw thema! Zo zijn er o.a. Al een Kiki & Lala café, een My Melody & My Sweet Piano café, een Pokémon Cafe en momenteel is er zelfs een nijntje café! Erg jammer is het wel dat het maar tijdelijk is, maar dat maakt het café tegelijkertijd zo leuk en populair. Ze passen de gerechten en uitstraling helemaal aan aan het thema en natuurlijk kan je er ook merchandise kopen. The Guest café & diner kun je vinden in Parco, een winkelcentrum te Shibuya. Weten welk volgend thema er bij The Guest café & diner komt? Volg dan hun Facebook pagina.


Kawaii Monster Café

DSC06185

Dit Café-restaurant is zo gaaf dat je al twee artikelen er over hebt kunnen lezen op The Sushi Times, eentje over het concept en een uitgebreid artikel over de uiteindelijke ervaring! In het kort: het is vormgegeven door Sebastian Masuda en bestaat uit verschillende gedeeltes en thema’s, die er echt helemaal te gek uit zien evenals het kleurrijke eten. Het is wel slim om voor het Kawaii Monster Cafe te reserveren aangezien het aardig populair is. Je kunt het vinden in Harajuku, schuin tegenover La Foret.


Chocoholic Patisserie Café

In het rustige artsy Daikanyama gebied bij Shibuya kun je het Chocoholic Patisserie Cafe vinden. Laat je niet verleiden door de naam, want er is eigenlijk niet heel veels chocoholic aan, maar je kunt er wel gerechten vinden in de vorm van superschattige beestjes. Daarnaast is het schattig en retro-achtig knus ingericht. Nadat je er wat gegeten hebt, kun je nog meer kawaii dingen kijken en kopen bij het vlakbij gelegen Swimmer winkeltje.


Puroland

Foto via de website van Puroland

Foto via de website van Puroland

In het Sanrio pretpark Puroland vind je wel twee schattige café-restaurants. Als eerste is er het My Melody Dream Cafe, dit ter ere van de 40e verjaardag van deze roze kawaii karakter is gemaakt. En daarnaast is er het Character Food Court waar je enorm veel keuze hebt tussen allerlei gerechten die met een Sanrio karakter te maken hebben. Ook het servies is echt te schattig voor woorden

Purolandcharactercourt

Helaas kun je deze cafés wel alleen bezoeken als je al in Puroland zelf bent. Entree daarvoor kost ongeveer 30 euro. Maar dan heb je wel een super kawaii ervaring! Meer info vind je op de Puroland website.


Kotori Café

kotori cafe

Je wist vast al dat er in Japan veel dierencafés zijn, vooral de kattencafés zijn bekend maar niet al deze cafés serveren ook schattige gerechten. Ben je vogel-fan, dan wil je het Kotori Cafe niet overslaan. Naast dat er veel vogels te zien zijn (vooral de legale huisdier-versies), kun je er enorm leuk vormgegeven gerechten bestellen. Wat dacht je van rijst in de vorm van een parkiet of taart in de vorm van een vogelhoofdje? Je vindt het Kotori Cafe bij Omotesando, meer info kun je vinden op kotoricafe.jp .


Maidreamin Maid Café

Maidreamin maid

Uiteraard mag een maid café niet missen in dit lijstje. Maidreamin is misschien wel de meest bekende, die wel zeven locaties te Akihabara heeft maar ook te Shinjuku, Nakano, Shibuya en Ikebukuro. De maids zien er erg schattig uit, zingen leuke liedjes, doen vrolijke dansjes en andere vermakelijke toneelstukjes. En ja, ook veel van de gerechten zijn erg lief gedecoreerd.  Meer weten? Lees dan ook eens over onze eigen ervaringen met een Maid Café.

 

Dit zijn een aantal van de beroemdste en meest populaire kawaii cafés maar er zijn er nog veel meer te vinden! Heb je zelf een kawaii restaurant bezocht in Tokyo die zeker tussen dit lijstje hoort te staan? Laat het ons weten in de comments!

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

1 Comment

 1. Naomi

  april 21, 2016 at 5:59 pm

  Ik zou wel graag een pokemon cafe willen in ons spelcomputer museum.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X