Kawaii trend: vrolijke vogeltjes

Kort geleden kwam ik terug van mijn eerste reis naar Japan. Als kawaii en fashion liefhebber was ik niet alleen helemaal verliefd op de tempels en het lekker eten maar ook vooral op alle schattige en leuke items die je daar tegen kwam.

Tijdens het winkelen viel het me heel erg op dat er een duidelijke trend op kawaii dieren gebied zichtbaar was! Waarschijnlijk ken je de schattige katten, beren of konijnen characters uit Japan, maar wist je dat er steeds meer vogels tussen de kawaii artikelen komen? Vooral parkieten vind je de laatste tijd vaak terug in Japanse winkels en daarbuiten.

 

Kawaii Vogels in overvloed

Zo was er o.a. bij Tokyu Hands, een grote hobby-winkel uit Japan, een tijdelijke exclusieve verkoop met vogels als thema. Het blijft echter niet alleen bij stationary! Je vind ze terug op sieraden, kleding en uiteraard ook in de vorm van super schattige knuffeltjes.

Vooral de merken Amuse, bekend van o.a. de Alpacasso knuffels, en Munyu-mom hebben een reeks kawaii vogeltjes uitgebracht. Ze zijn o.a. te koop bij Pixie en Strapya World.

20151101a868-thumb-600x900-149847

20151101a892-thumb-600x400-149869

Verschillende Amuse plushies.

Verschillende Amuse Kotori plushies.

De collectie van Strapya World

De collectie van Strapya World.

Uiteraard konden ook de Gashapon figuurtjes niet ontbreken. Gashapon zijn speciale machines waar je wat geld in stopt, vaak 1 of 2 euro, aan de knop draait en er een speeltje uitrolt. Deze speeltjes zijn echter niet te vergelijken met de rommeldingen die er hier vaak uit komen.

Het zijn super leuke figures van allerlei series. Het is één van de eerste plekken waar je trends als eerste terug ziet. Niet zo gek dus dat je tussen de gashapon automaten verschillende grappige vogel figuurtjes kunt vinden. Geheel zoals verwacht zitten daar ook nogal unieke varianten tussen…

Paddestoelvogeltjes

bananabirds

Gashapon afbeeldingen via Geyser of Awesome

Genoeg leuks om uit te kiezen dus! Wil jij nou ook aan je eigen kawaii vogel collectie beginnen? Dan hoef je gelukkig niet helemaal naar Japan. Op bijvoorbeeld Etsy en KawaiiShop, kun je een hoop leuke artikelen vinden!

 

artikelen

Verschillende artikelen: Tasje van PoccL via Rakuten,  memoblok bij Kawaiishopjapan.com, stickers bij xsuharhuix via Etsy.

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X