Kersenbloesem High Tea bij Round & Round Rotterdam

De kersenbloesem, in Japan ook wel sakura genoemd, markeren het begin van de lente en zijn elk jaar het startsein voor tal van feestelijke activiteiten. Van de hanami picknicks tot aan allerhande festivals en bijzondere kersenbloesem items, het hele land kleurt voor een week of drie helemaal roze.

Bij Round & Round in Rotterdam kun je nu zelf een stukje van deze kersenbloesemperiode meemaken aan de hand van hun limited edition Kersenbloesem High Tea. Een bezoek stond al langere tijd op onze verlanglijst en dit was natuurlijk hét moment dit eindelijk eens te doen. Samen met Ingrid van Roppongi gingen we op stap! Niet alleen voor de gezelligheid maar ook om een (voor nu nog) geheim project te bespreken.

Round & Round Rotterdam

Round & Round is een unieke matcha bar, café, en bakkerij in Rotterdam en met name bekend om hun fantastische rollcakes. Ze bevinden zich op maar een paar minuutjes lopen van station Rotterdam Blaak en de beroemde Markthal. Gelegen aan de Hoogstraat is het makkelijk te vinden en is het perfect te combineren met een dagje Rotterdam.

Foto via Round & Round

Hun menukaart draait met name om groene thee. Van losse bladeren tot hojicha tot natuurlijk de iconische matcha. Dit kun je hier niet alleen drinken maar wordt ook verwerkt in overheerlijke cakes, gebakjes, koekjes, pudding, en zelfs pannenkoeken. En dat alles vers bereid. Ook mensen die wat minder verzot zijn op groene thee en matcha kunnen hun lol op. Zo wordt er ook koffie geserveerd, of kun je één van de vele calpis (een Japanse frisdrank) mixen proberen.

Kersenbloesem feestmaal

En hoewel er meer dan genoeg lekkers op de “normale” menukaart staat kwamen we dit keer voor de limited edition Kersenbloesem High Tea. Deze is alleen beschikbaar gedurende maart en april en is de rest van het jaar niet te verkrijgen.

We zaten eigenlijk nog maar net aan ons tafeltje toen de stortvloed aan lekkernijen voor ons geserveerd werd. Want voor €25,- per persoon wordt er een waar feestmaal voor je klaargemaakt in de meest schitterende lentekleuren. Daarnaast krijg je niet alleen een uniek kersenbloesem aperitif (zonder alcohol) maar kun je daarna twee uur lang onbeperkt van verse groene thee genieten.

Soms zie je nog wel eens dat het reclameplaatje op het menu totaal afwijkt van de werkelijkheid maar bij Round & Round is daar absoluut geen sprake van. What you see, is what you get! Voor ons werd de volledige Kersenbloesem High Tea uitgestald, exact zoals op het plaatje. Wat je hier ziet zijn de:

 • Sakura Special Cake Roll
 • Berry Tarts with Cream
 • Raspberry Cheesecake
 • Sakura Pudding
 • Matcha Pound Cake
 • Beetroot Dorayaki
 • Matcha Nama Chocolate
 • Homemade Sakura Cookies
 • Homemade Matcha Cookies
 • Avocado Bite
 • Sakura Soda

Het water liep ons inmiddels al behoorlijk in de mond maar we hebben toch nog goed ons best gedaan zoveel mogelijk van al dit lekkers voor jullie vast te leggen. Al was de matcha pound cake alweer verorbert voor we onze camera’s te pakken hadden…


Net zo lekker als dat het lijkt?

Dat het er schitterend uitziet zal iedereen ongetwijfeld met me eens zijn, maar de smaak is natuurlijk ook van groot belang! En wat dat betreft zat het helemaal goed. Hoewel de matcha pound cake een tikje droog was en de dorayaki net wat luchtiger had gekund is dat echt zoeken naar iets om “over te zeuren” want over het algemeen was alles ontzettend lekker. We hebben ons dan ook tonnetje rond gegeten én gedronken.

Want de subtiele zoetigheid van al het lekkers paste perfect bij de frisse groene thee die we geselecteerd hadden. In dit geval de gyokuro. Hier betaal je een beetje extra voor maar dat is het waard. Naast de gyokuro waren er nog een aantal andere smaken waaronder ook hojicha, een groene thee soort die je hier in Nederland niet zo vaak vindt. Een aanrader dus!

Op een roze wolk

Er was zó ontzettend veel om van te proberen en eten.  Maar elk gerechtje en elk hapje dat we oppakten wist ons wel weer te verrassen door hun zachte smaken en tonen. Eén van mijn favorieten was bijvoorbeeld het sakura koekje, want door de zoute kersenbloesem kreeg dit simpele, zoete koekje, een subtiele maar verrassende kick!

De matcha nama chocolate was echter alles behalve subtiel. Ontzettend romig en heerlijk bitter door de pure matcha die er doorheen zat. Persoonlijk had ik het niet erg gevonden als er wat meer van dit soort uitgesproken smaken tussen hadden gezeten. Maar gezien de overdaad aan lekkers dat er voor ons stond was het ook wel weer prettig dat de rest van de gerechten wat meer ingetogen waren.

En bang voor een suiker- of kleurstofoverdosis hoef je niet te zijn. Want er wordt geen gebruik gemaakt van kilo’s suiker en synthetische kleurstoffen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke kleurstoffen zoals bietjes, aardbeien en uiteraard matcha! Dit zorgde ervoor dat je ook echt van alles wat kon proberen zonder dat je er naderhand last van had (behalve op de weegschaal uiteraard).

Onze favorieten

Het is dan ook moeilijk om echt een favoriet aan te wijzen. Naast het sakura koekje en de sakura soda denk ik dat mijn favoriet de berry tart en strawberry rollcake waren. Ingrid was ook ontzettend gecharmeerd van de sakura pudding. En terecht want ook die was erg lekker. Eigenlijk alweer de helft van wat er op tafel stond dus…


De volgende High Tea

De conclusie? Driedubbel en dwars een aanrader. Niet alleen omdat je vrijwel nergens in anders in Nederland zó letterlijk de Japanse lente kunt proeven, maar simpelweg omdat het ontzettend lekker is. Daarnaast krijg je ook echt waar voor je geld en is het een perfect excuus om ongegeneerd een middagje thee te leuten. Wij kunnen dan ook niet wachten tot we weer een keertje in de buurt van Rotterdam zijn en mogen aanschuiven bij Round & Round.

Reserveer je eigen Kersenbloesem High Tea

Zelf ook deze Kersenbloesem High Teaa proberen? Wees er dan snel bij want deze is beschikbaar t/m eind april. Reserveren is verplicht en gezien de populariteit zou ik hier niet te lang meer mee wachten! Ook buiten deze limited edition high tea is er echter meer dan voldoende reden om een bezoek te brengen aan Round & Round. Je kunt er namelijk ook gewoon terecht voor een bakje thee en wat lekkers, voor een matcha proeverij, custom-made taarten en rollcakes, uiteraard hun pannenkoeken en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie op de website van Round & Round Rotterdam, en vergeet ook vooral niet hun Instagram te volgen. Hier posten ze prachtige plaatjes van hun lekkers!

Dit artikel – – Kersenbloesem High Tea Bij Round & Round Rotterdam verscheen voor het eerst op 18 maart 2019 en is voor het laatst bijgewerkt op 18 maart 2020.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie