Kersenbloesem Voorspellingen 2024

Hoewel we hier het ijs nog van de auto’s staan te krabben en er notabene nog mensen op de schaatsen hebben gestaan, zijn ze in Japan al druk bezig met de lente. En dan met name met de kersenbloesem voorspellingen van 2024!

Sakura en Hanami

Wanneer de kersenbloesem beginnen te bloeien, ofwel de sakura weer te zien zijn, begint er in Japan een ware lentegekte. Het is een enorme happening in heel het land. Alles kleurt roze en mensen trekken massaal naar de parken toe om het opnieuw ontwaken van de natuur te vieren. De sakura is één van de meeste iconische elementen uit de Japanse cultuur, en inmiddels ook een enorme toeristentrekker. Deze periode en vieringen worden ook wel de “hanami” genoemd.


Kersenbloesem voorspellingen 2024

Er wordt dan ook elk jaar reikhalzend uitgekeken naar de voorspellingen voor de eerste bloei van de kersenbloesem. De Japan Meteorological Corporation is druk bezig geweest en komt nu met de eerste voorspellingen naar buiten!

De warmere temperaturen van afgelopen herfst hebben gezorgd voor vertraging in de koude periode voor de kersenbloesembomen in Japan, waardoor de knopontwikkeling ongeveer een week is uitgesteld. Deze vertraging zal naar verwachting echter weer worden gecompenseerd door (wederom) warmere temperaturen van januari tot maart, wat het groeistadium weer zal versnellen.

Bloeien zoals vanouds

Onder aan de streep wordt dan ook verwacht dat de eerste bloesem rond de “reguliere” periode van eind maart weer te zien zullen zijn. Met zoals gebruikelijk de vroegste bloeidata in de warmere delen van Japan (het eiland Kyushu) en de laatste in de meest noordelijke delen (Hokkaido).

Een week later zullen de bloesems overal op hun mooist zijn en weer een week later zullen de meeste roze en witte blaadjes alweer van de bomen vallen, om langzaamaan plaats te maken voor het groen!

Mocht je dan ook graag de kersenbloesems bewonderen tijdens je eigen reis? Houdt dan rekening met deze data en plan je reis goed. Maar onthoud wel, niets zo verraderlijk als het weer. Dus houdt er altijd rekening mee dat dingen anders kunnen lopen en zorg voor een goed Plan B.

Kersenbloesem in Nederland

Staat een reisje Japan voor jou niet op de agenda? Ook dan kun je nog genieten van de kersenbloesem. Ook in Nederland zijn er namelijk diverse plekken waar je kunt genieten van de mooi gekleurde blaadjes.

Weliswaar vaak wat later in het jaar, maar alsnog een perfecte gelegenheid om er op uit te gaan met je picknickmandje. Weten waar je terecht kunt om de bomen te zien bloeien? Lees dan hier verder. Of boek een heerlijke Sakura High Tea bij Round & Round (alleen tijdens de lente beschikbaar), dan kom je ook al helemaal in de lentesferen.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie