Blog header voor kerstcadeautjes 2018. Sushi Sokken van Radbag.

Kerstcadeaus voor Japan liefhebbers (2018 Editie)

Nog op zoek naar hét perfecte (kerst)cadeau voor de grote Japan liefhebbers in je leven of gewoon een uniek cadeau? Kijk dan snel naar onderstaande suggesties voor de tofste, Japanse cadeaus. En voor meer inspiratie kun je ook de andere cadeautips onderaan dit artikel eens bekijken.

Alles voor een kom ramen

Ramen, de Japanse noedelsoep, is populairder dan ooit! Nieuwe restaurants die zich in deze lekkernij specialiseren schieten als paddenstoelen uit de grond en ook in huis gaan mensen steeds vaker aan de slag met een poging tot het maken van ramen. Dit valt echter nog lang niet altijd mee want authentieke ramen bouillon moet uren trekken! Maar met deze cadeaus in huis gaat het straks iedereen lukken een heerlijke kom op tafel te zetten.

Van links naar rechts (boven): Ivan Ramen, Ramen: Japanese Noodle Soup, Het Ramen Kookboek, alle drie via Bol.com

Van links naar rechts (onder): Tokyo Design kommen set (Bol.com), Naruto ramen cadeau set, Elodie Eenhoorn ramen kom (Radbag).

Matcha, Matcha, Matcha

We hebben het al eerder genoemd maar wederom kunnen we alles met en rondom matcha (Japanse, groene thee) van harte aanbevelen voor elke Japan liefhebber. Of je het nou puur wil drinken of als matcha latte, er mee wil bakken of koken, het groene goud is enorm veelzijdig en op tal van manieren toe te passen in allerhande overheerlijke recepten.

Verras dan ook eens iemand deze kerstdagen met goede matcha, een mooi theeblik, theekom, of wellicht een kookboek met matcha recepten of matcha snoepjes. De keuze is in elk geval reuze.

Van links naar rechts (boven): Matcha Set Groen (Seikatsu), Special Edition Match giftset (Seikatsu), Theekop Matcha (The Oriental Shop).

Van links naar rechts (midden): Koken en Bakken met Matcha (Bol.com), New Tastes in Green Tea (Roppongi), The Matcha Cookbook (Bol.com)

Van links naar rechts (onder): Japanse (Kyushu) theepot, Theeblikje voor losse thee (poeder), Matcha Kit Kat, allemaal van Roppongi.nl

Een cadeau van het Nozomi Project

Wil jij een volledig unieke accessoire cadeau doen aan je moeder/zus/vriendin/oma/tante of andere sieraden liefhebber, én tegelijkertijd gebieden in Japan helpen die getroffen zijn door natuurrampen (zoals de aardbeving in 2011, waar men nog altijd veel schade, hinder, en verdriet door ondervindt)? Koop dan een geschenk bij het Nozomi Project.

2016_anniversary_celebration_5_1024x1024

Dit is een kleine organisatie van lokale vrouwen uit de Fukushima regio die van scherven schitterende sieraden maken. Niet alleen zijn alle sieraden uniek, je steunt er ook een goed doel mee. Een schitterende kerstgedachte toch? Kijk hier voor het volledige verhaal en aanbod van Nozomi Project.

Note: de levertijd is wel wat langer (een week of twee), dus ben je bang dat het sieraad niet op tijd geleverd wordt? Dan kun je uiteraard altijd nog een sieradendoosje kopen en daar een mooie foto van je cadeau inleggen. Zo kun je het toch nog op de dag zelf “geven”.

Warme voeten

Hoe cliché het wellicht ook moge zijn: sokken komen altijd van pas en zijn dan een geschikt cadeau voor bijna iedereen. Maar dan natuurlijk niet van die saaie zwarte, of grijze exemplaren maar leuke Japanse of sushi sokken!

Van links naar rechts (boven): Mt. Fuji tabi sokken (Roppongi), Sushi Sokken (Radbag), Pochi sokken (Roppongi).

Van links naar rechts (onder): Raster Sokken (SuaveCamp), Ramen Noodle Sokken (ManyMornings), Japanse Melk Sokken (StudioSock). Alle drie via Etsy.

Schaamteloze zelfpromotie

Op Redbubble kun je onze eigen merchandise collectie vinden met o.a. illustraties van Pet Pet. Hier vind je tal van leuke geschenken met diverse ontwerpen dus neem vooral een kijkje. Vergeet niet dat je uiterlijk 19 december besteld moet hebben om zeker te weten dat het binnen is voor de kerstdagen!

Afgebeeld: uck & Fortune Tas, Japanese Food Mania Iphone CoverJapan Mania mok.

Nog meer inspiratie

Wil je nog meer suggesties? Vergeet dan vooral niet om deze posts te bekijken waar je alle voorgaande cadeautips én vele andere leuke spullen kunt vinden die perfect zijn voor elke Japan liefhebber, kawaii-fan of otaku.

Nog meer cadeautips

Cadeautips voor Japan liefhebbers (2018 Editie)

De Leukste Kawaii Kerstcadeaus (2018 Editie)

Cadeautips voor otaku (2018 Editie)

Voorgaande edities

Cadeautips voor Japan liefhebbers (2017 Editie)

Cadeautips voor Otaku (2017 Editie)

Cadeautips voor kawaii-fans (2017 Editie)

Boeken

15 Must have boeken voor Otaku

15 Must have Boeken over Japan

12+ Musthave Japanse Kookboeken

Fantastisch leesvoer voor Japan (en literatuur) liefhebbers!

Overige cadeau’s

De leukste Japanse “offline” bordspellen en kaartspellen

De 10 Leukste Etsy Stores Voor (Fanmade) Otaku Merchandise

De leukste kawaii schoencadeautjes

Kawaii character make-up en beauty producten

Note: Geen van de artikelen of winkels hier genoemd zijn gesponsord. Wel zijn sommige links, affiliate links, wij kunnen een klein percentage krijgen van de aankoop  die je doet als je er op klikt en iets koopt. Dit kost jou echter niets extra’s maar helpt ons enorm. Bedankt hiervoor!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie