KissAnime en KissManga voorgoed offline

KissAnime en KissManga voorgoed offline

Alle anime fans die de afgelopen 10 jaar op zoek zijn geweest naar een specifieke serie zijn ongetwijfeld eens op KissAnime belandt, of in het geval van een manga op KissManga. Deze iconische websites hebben de afgelopen jaren voor een enorme hoeveelheid vermaak gezorgd, ook al deden ze dat wel op niet volledig legale manier.

Mazen van de wet

KissAnime en KissManga boden namelijk een manier waarop illegaal gehoste content kon worden weergegeven (embedded) op hun websites. Dit betekent dat ze zelf niks gedupliceerd, of gehost hebben. Daarnaast werd de meeste content door derden geplaatst op de website en hadden ze zich zo goed mogelijk ingedekt in hun voorwaarden.

Hierdoor konden ze – dankzij de lokale wetgeving in het land waar de servers gehost werden (Rusland) – toch gewoon hun gang gaan.

Nu toch offline

Het lijkt er echter op dat er nu mogelijk toch enkele moeilijkheden zijn ontstaan voor de mensen achter KissAnime en KissManga. Want zonder verdere vooraankondiging zijn beide sites volledig offline gehaald, en dus niet langer bereikbaar.

Via Reddit en andere social media hebben de admins nog wel enkele berichten achtergelaten waarin wordt gezegd dat hun servers offline zijn gehaald, maar niet door hen zelf.

Later gevolgd door de statement: “All files are taken down by copyright owners. KissManga and KissAnime will be closed forever. Yhank you for your supports. Thank you for those years.”

Kort daarna hebben ze ook de discord servers afgesloten voor nieuwe berichten.


Enorm gemis

En dat is waanzinnig jammer. Voor de komst van Netflix en Crunchyroll in Nederland hebben wij ook heel wat uurtjes doorgebracht op deze sites. Het was voor velen namelijk de enige mogelijkheid om (bepaalde) series te zien of lezen.

En hoewel we tegenwoordig groot voorstander zijn van het kijken van anime en lezen van manga via officiële kanalen (hiermee steun je de anime industrie) bevatten beiden sites een enorme hoeveelheid series die op geen enkele andere manier te bekijken zijn. Dat deze content (voor nu) grotendeels onvindbaar is geworden is ontzettend jammer voor liefhebbers van wat minder mainstream series.

Uiteraard hebben we tegenwoordig diensten zoals Crunchyroll of het steeds groeiende aanbod series van Netflix tot onze beschikking, maar deze missen beiden de pure hoeveelheid en stabiliteit in aanbod die KissAnime had.

Hopelijk is dit echter een volgende stap naar een groter aanbod van anime en manga via legale kanalen. Voor nu rest ons echter niets anders dan met heel veel plezier terug kijken op alle toffe series die ons beschikbaar zijn gemaakt via KissAnime en KissManga.

Scam Websites

Als laatste nog een waarschuwing: er schieten nu allerlei andere websites uit de lucht die claimen de “nieuwe” KissAnime en KissManga te zijn. Trap hier echter niet in, er is géén vervanging en die komt er waarschijnlijk ook niet. De sites die nu online komen zijn phishing websites of brengen andere ellende met zich mee. Let dus goed op voor je ergens je gegevens achter laat, en download ook niks via deze sites.

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie