Kit Kat x Etude House oogschaduw palette review!

Dat we hier gek zijn op Kit Kat (de Japanse wel te verstaan) moge duidelijk zijn. Naast de vele soorten die we maar al te graag in Japan proberen stonden we ook met onze neus vooraan met de release van de Groene Thee Kit Kat in Nederland. Maar onze liefde voor Kit Kat neemt sinds kort ook hele andere vormen aan. In een unieke samenwerking met Etude House – het bekende Zuid-Koreaanse beauty merk – hebben zij nu een heuse Kit Kat oogschaduw palette uitgebracht; de Play Color Eyes MIni KitKat van Kit Kat x Etude House.

Play Color Eyes Mini Kit KitKat Original

De Play Color Eyes Mini Kit KitKat Original van Kit Kat x Etude House is dankzij The Ichigo Shop de nieuwste toevoeging aan mijn verzameling oogschaduw paletten. En wat voor een! Niet alleen is de verpakking van deze limited edition samenwerking uitermate smakelijk te noemen, er zit ook nog eens standaard een super leuke pouch bij in dezelfde Kit Kat stijl. Perfect om je make-up maar ook snacks zoals Kit Kats in mee te nemen dus.

Het oogschaduw palette bevat zes verschillende tinten, allen geïnspireerd door verschillende elementen van de Kit Kat. Denk aan het diepbruin van de chocolade, het beige van de knapperige wafeltjes, en natuurlijk het rode van de bekende Kit Kat verpakking.

Niet alleen zijn de kleuren geïnspireerd door de Kit Kat, bijzonder genoeg ruiken ze ook naar Kit Kat! Het is (gelukkig?) een vrij subtiele geur waar je niks meer van merkt als je het op je ogen hebt zitten.

De swatches

Maar ja, dat de oogschaduw lekker ruikt en er simpelweg super leuk uitziet is natuurlijk niet voldoende. We moeten hem ook gaan gebruiken en dragen en dus beginnen we – geheel in beauty guru stijl – met een swatch test!

Van links naar rechts zie je onderstaand de kleuren; Sweet Vanilla Chocolate, Creamy Milk Chocolate, Crispy & Sweet, Original Chocolate Brown, Cookie Crumb, en You’re My KitKat.

Jammer genoeg zul je voor de eerste twee swatches héél goed moeten kijken. En hoewel dit dus niet overkomt als de best gepigmenteerde oogschaduw moeten we hier natuurlijk wel even kleur bekennen. Naast het feit dat ik echt schandalig bleek ben (en je dus bepaalde tinten sowieso al minder goed ziet) ben ik ook niet bepaald een beautyguru te noemen. Hierdoor is mijn swatch-techniek behoorlijk ondermaats.

Want op het oog – en zeker als je er een correcte primer en/of concealer bij gebruikt als basis – is deze oogschaduw erg mooi! Het blijven weliswaar redelijk ingetogen kleuren maar dit maakt het palette des te geschikter voor dagelijks gebruik.

Daarbij is het ook goed om te onthouden dat Zuid-Koreaanse make-up en beauty ook vaak draait om zachtere tonen, en minder scherpe lijnen. En wat dat betreft voldoet deze palette aan alle verwachtingen.

Dit geldt ook voor de manier van aanbrengen. Met een kwastje zul je weinig resultaat boeken, maar met een sponsje of (nog beter) gewoon met je vingers breng je de oogschaduw het beste aan. Het voelt super zacht aan, bijna als fluweel, en door het met je vingers te doen krijg je het meeste pigment op je ooglid. Het vervolgens blenden met je kwast is geen enkel probleem. Ook dit zie je vaker terug bij Zuid-Koreaanse make-up.

Is het een musthave?

Inmiddels is de eerste kleur in het palette (Sweet Vanilla Chocolate) dan ook mijn nieuwe go-to. In combinatie met wat van de donkerbruine (Original Chocolate Brown) in de “crease” en afgemaakt met de gouden glitter (Cookie Crumb) is het een heerlijke, subtiele look voor op kantoor. Die ook nog eens de gehele dag perfect op z’n plek blijft zitten! Zelf ben ik dan ook heel erg enthousiast. Ik kan me echter voorstellen dat de prijs van het palette, en de ingetogen kleuren niet voor iedereen aantrekkelijk zijn.

Ga jij liever voor een luide look waarbij de kleuren er van afspatten? Dan zijn er voor het geld beter gepigmenteerde opties verkrijgbaar. Maar ben je een Kit Kat en/of make-up fan en heb je een voorkeur voor niet al te uitgesproken kleuren? Dan is deze palette een echte must-have voor je!

De “Play Color Eyes Mini Kit KitKat Original” is o.a. verkrijgbaar The Ichigo Shop – specialist in met name Zuid-Koreaanse beauty en skincare producten – voor €22,95 (inclusief de schattige pouch!).

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie