Kurobe Gorge: Per spoor door de bergen

Op onze reizen door Japan nemen we graag de tijd om ook de minder bekende locaties te bezoeken. En één van die dingen die eigenlijk nooit teleurstellen zijn de natuurgebieden met grote kliffen. Of het nou om de Shosenkyo Gorge gaat of de Geibikei Gorge, het staat meestal garant voor een schitterend stukje natuur. En de Kurobe Gorge doet daar zeker niet voor onder.

Met de trein

Sterker nog, de Kurobe Gorge heeft een aantal unieke trekpleisters. Niet alleen is het een gebied met enkele van de grootste dammen in de regio (de Kurobe dam), maar reis je door de Gorge met behulp van de Kurobe Gorge Railway. Ook wel de Kurotetsu (黒鉄) genoemd.

Dit is een kleine, open trein. Eigenlijk meer een verzameling karretjes achter elkaar, die getrokken worden door een locomotief. Met behulp van dit treintje kun je het hele gebied doorkruisen.

In totaal beslaat de Kurobe Gorge Railway zo’n 20 km en doe je er ongeveer anderhalfuur over om van het eerste, naar het laatste station te komen. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten over de dam en het Kurobe meer. Afgewisseld met tientallen (kleine) tunnels, en diverse bruggen. Elk met weer een ander schilderachtig uitzicht.

De stations

De trein stopt bij diverse stations waar mensen vrij kunnen in- en uitstappen. En bij elk station is er wel wat te beleven. Het is aan te raden om helemaal “bovenaan” te beginnen en uit te stappen bij Keyakidaira Station.

Hier vind je de beroemde Okukane Brug, kun je een wandeling langs de rand van een klif maken met de naam Hitokui Iwa (“people eating rock”), een kleine wandeling maken langs de Sarutobikyo Gorge, of even heerlijk ontspannen in het openbare voetenbad.

Vanaf daar kun je weer langzaam met de trein naar beneden gaan en eventueel nog stoppen bij Kanetsuri Station voor een bezoek aan de rivier onsen. Wat overigens ook kan bij het daaropvolgende station, Kuronagi Station.

En weer terug bij het startpunt, Unazuki Station, kun je een bezoek brengen aan een tweetal musea (Kurobe River Electric Memorial Hall en Selene Museum of Art) of nog even wandelen naar de iconische rode brug die je vanuit de trein hebt kunnen bewonderen: de Shin Yamabiko Bridge.

Een dagje weg

Het gebied omvat dus meer dan voldoende leuks om je een goede dag te vermaken! Met name omdat je in de directe omgeving van de diverse stations ook nog leuke, lokale restaurants en winkeltjes vindt. Het is allemaal niet groots, en heel veel keuze is er niet, maar meer dan voldoende om je tonnetje rond te eten.

Let alleen wel goed op in welk seizoen je gaat! Want de trein rijdt alleen van midden-april tot midden-november. En dan dagelijks van 08.00 tot 15.00. Met name in de herfst (zo rond eind oktober, begint november) is het er erg druk vanwege de schitterende herfstkleuren.

Oh en een tip? Wil je het beste uitzicht? Zorg dan dat je aan de rechterkant van de trein zit als je aan de rit omhoog begint!

Plan je bezoek

Ook graag een bezoek brengen aan de Kurobe Gorge? Dat is vanuit Tokyo zo gepiept, maar kost wel wat tijd. Neem simpelweg de JR Hokuriku Shinkansen naar Kurobe Unazuki Onsen en je reist er in 2,5 uur naartoe. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar Unazuki Onsen Station, het startpunt van de Kurobe Gorge Railway.

Let ook even heel goed op dat je niet per ongeluk een route uitstippelt naar de Tateyama Kurobe Alpine. Hoewel beide Kurobe in de naam hebben zit je dan helemaal aan de verkeerde kant van het berggebied!

Wil je meer informatie over het plannen van je reis naar Japan? Lees dan hier onze tips voor het plannen van je reis, of lees hier onze Reizen naar Japan FAQ.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie