Programmeren met het Japanse snoepje Pocky. Door de pocky te gebruiken in combinatie met een app kunnen kinderen leren programmeren.

Leer programmeren met Pocky!

Programmeren is inmiddels bijna net zo standaard als leren schrijven en veel scholen moedigen hun leerlingen dan ook aan om er al jong mee aan de slag te gaan. Het kan echter nogal “saai” zijn voor kinderen om met code aan de slag te gaan en zelfs leerzame spelletjes zijn dan niet altijd genoeg. Maar wat als je nou ook nog eens snoepgoed in de mix gooit? Het Japanse bedrijf Glico, de makers van Pocky, hebben nu een nieuwe lekkernij op de markt gebracht waarmee kinderen worden aangespoord om te gaan programmeren. Maar dan wel op bijzondere wijze!

Populaire snack

Pocky, of zoals het in het Japans heet ポッキー (pokki), is een super populaire snack in Japan (en buiten de grenzen). Het is een biscuit-stokje omhuld met heerlijke chocolade in allerlei smaken. Het lijkt nog het meeste op “Mikado” wat je hier in de supermarkt kunt krijgen, maar dan met veel meer variatie. De lange stengels worden nu echter op een andere manier ingezet dan alleen om op te eten!

Glicode

Met Glicode is het de bedoeling dat kinderen de Pocky (en andere snacks van Glico) in een bepaald patroon moeten neerleggen wat overeenkomt met bepaalde stukken code. Vervolgens moeten ze met de Glicode mobiele applicatie een foto uploaden van hun creatie. Dit wordt omgezet in “echte” code waarmee ze een poppetje in beweging krijgen in de applicatie. Het poppetje (de mascotte van Glico) moeten ze laten springen, lopen, of andere opdrachten laten uitvoeren, allemaal aan de hand van de snoeppatronen.

Co_wFwkUkAAXi47
CpFFp6RW8AAVv_A

Op deze manier willen ze kinderen op een simpele manier proberen uit te leggen hoe codes werken en hoe je moet “denken” om deze op te bouwen en gebruiken. Daarbij is het natuurlijk een zeer slimme marketing truc van Glico want eenmaal al het lekkers op tafel neergelegd moet het uiteraard ook nog opgegeten worden!

Zelf ook mee aan de slag? De applicatie is vrij te downloaden! En het snoepgoed? Dat kun je o.a. bestellen bij Roppongi, Seikatsu, en MostCutest!

Bronnen: 1, 2.

Dit artikel – Leer programmeren met pocky! – verscheen voor het eerst op 15 augustus 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 15 juli 2020.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie