Cover van de youtube video "How to Make Rilakkuma Matcha Cakes!" van Kawaii Sweet World.

De lekkerste Pocky recepten

Pocky, ofzoals het in het Japans heet ポッキー (pokki), verscheen voor het eerst in 1965 en is inmiddels nog altijd één van de meest bekende Japanse snoepjes. Dit biscuitstokje met chocolade is er in tientallen varianten en smaken. Zo heb je tegenwoordig Pocky’s met aardbeien smaak, met mangomousse vulling, met matcha (groene thee), tijdens Halloween Pocky’s met pompoen smaak, en vind je ook wat apartere smaken zoals zoete aardappel, Braziliaanse pudding en ga zo maar door!

We hebben je al eens verteld hoe je je eigen Pocky kunt maken maar je kunt (je zelfgemaakte) Pocky in een hoop andere recepten gebruiken! Perfect om eens uit te proberen of te maken ter voorbereiding van Pocky Dag op 11 november.

Liever kant-en-klare Pocky kopen maar weet je niet zo goed waar je terecht kunt? Je vindt ze o.a. op Roppongi, MostCutest, Seikatsu, en ook de lokale Jamin heeft vaak een leuk aanbod aan Pocky in het assortiment.

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.

Coverfoto: Cover van de youtube video “How to Make Rilakkuma Matcha Cakes!” van Kawaii Sweet World.
Dit artikel – De lekkerste Pocky recepten – verscheen eerder op 7 november 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 13 juli 2022.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie