Line: Het Japanse alternatief voor Whatsapp

Hoewel wij hier massaal gebruik maken van WhatsApp en Messenger worden er in de rest van de wereld nog andere varianten gebruikt. Zo ook in Japan waar niet WhatsApp de grootste berichten applicatie is maar: LINE.

 

Nummer één in Japan

Het is in Aziatische landen zoals Japan veruit de meest gebruikte messenger app en heeft afgelopen jaar de mijlpaal van ruim 300 miljoen gebruikers gepasseerd en heeft de app op nummer 1 gestaan in meer dan 41 landen (waaronder Japan, Thailand, Turkije, Zwitserland, en Spanje).

Vooral in Japan is de app waanzinnig populair en kun je vele van de characters die je als stickers gebruikt nu ook terugvinden in allerlei merchandise en zelfs hele metro’s versiert met Line personages. De app (verkrijgbaar voor Iphone en Android en een aangepaste versie voor de windows phone) is niet alleen een fantastische handige messenger app (met super schattige stickers om naar elkaar te sturen) maar biedt nog veel meer functies.

 

Veel uitgebreider dan WhatsApp

Zo zit er een soort facebook timeline bij in gebouwd, inclusief een soort instagram, vele andere tools en ook nog eens leuke games. Je hebt er geen telefoonnummer voor nodig (alleen een e-mail en username) en wat ik de allerbeste functie vind: je kunt ook nog een desktop versie downloaden zodat je ook op je computer verder kunt gaan met je gesprekken.

Tegenwoordig kan ook Whatsapp dat, maar het is Line die deze functionaliteit al jaren aanbiedt. Daarbij is deze app ook op vele andere fronten een voorloper en probeert het een zo volledig mogelijk ervaring te bieden. Ook daar extra apps aan te bieden zoals bijvoorbeeld een zaklampfunctie of functie om af te meten hoeveel past je nodig hebt.

Line is wat dat betreft dan ook vele malen uitgebreider dan Whatsapp en is op vele fronten een hele complete app die, wat ons betreft, niet mag ontbreken op jouw telefoon!

 

 

Bron: 1, 2, 3.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

  1. Paul

    maart 8, 2014 at 6:06 pm

    Ik gebruik het ook al een tijdje, helaas ken ik niet veel andere die het ook gebruiken 🙁

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X