Goed gekleed de kou in met Lolita winter outfits!

In het hoge noorden van Nederland hebben we een ijzige week achter de rug maar ook in de rest van ons landje kan het vrij koud worden in de winter. Al snel pak je je dan in warme dikke en comfortabele kleding, zittend met een dekentje op de bank, heerlijk!

Maar er is eigenlijk geen excuus om ook in de winter mooie outfits aan te trekken en er op uit te gaan. Daarom heb ik een paar leuke tips en inspiratie voor warme en leuke winter outfits in lolita stijl voor je bij elkaar gezet!

 

Jassen & Capes

Natuurlijk ga je niet zonder jas de deur uit. In lolita stijl zijn de jassen vaak sowieso al lang en warm en bijvoorbeeld van dikke wol of tweed, maar sommige hebben ook een (nep)bont kraag en mouwrand en dat maakt het net een stukje warmer voelen.

jassen

Eerste twee jassen: Infanta, rechts: Angelic Pretty.

Een alternatief is een cape dragen, dit kan los over je outfit, maar ook extra over je eigen jas heen. Het is een aanrader om de kleur van de cape dan te matchen met de rest van je outfit (dit geldt natuurlijk voor al het onderstaande)! Kies een cape die lekker warm is en uit meerdere lagen bestaat, dan kun je het wel een tijdje volhouden buiten.

capes

Rechts & Links: Baby The Stars Shine Bright. In het midden een cape van Bobon21.

 

Schoenen & Laarzen

Doordat je onder een jurk een panty, kousen of maillot aan hebt, kan het wel een beetje fris worden. Het kan helpen om dan laarzen aan te doen, vooral als je bijvoorbeeld door de sneeuw moet wandelen! Een ander idee is om bijpassende beenwarmers te dragen, deze kunnen bijvoorbeeld ook van nep-bont zijn, dan lijkt het net alsof je schoenen een warm fluffy randje hebben.

laarzen

Laarsjes van o.a. My-lolita-dress en Angelic Pretty

 

Voor je hoofd

In lolita fashion dragen velen al iets op hun hoofd, zoals een strik of headdress. Draag je een pruik, dan heb je het vaak al een stukje warmer, maar zonder kan het soms akelig koud worden. Denk er dan bijvoorbeeld eens aan om een bonnet of een beret te dragen.

berets

 

Winterse accessoires

Als het erg koud is trek je natuurlijk een sjaal, muts en handschoenen aan, gelukkig zijn er een boel soorten van die ook bij lolita kleding passen, zoals fluffy sjalen, mufflers of bontkraagjes. Maar wat dacht je van een hoofdband met schattige oortjes of oorwarmers in hartjes-vorm of met strik?

bandmuffs

Beer-headdress van Bella Bows – Oorwarmers van Angelic Pretty te koop via Wunderwelt – konijnen-headdress van Celestial Castle

 

Inspiratie

Hier zijn een aantal foto’s  en voorbeelden van leuke lolita winter outfits (of ‘co-ords’) ter inspiratie!

Saphhira, ook wel bekend als Elegant Poupee

Saphhira, ook wel bekend als Elegant Poupee: BlogInstagramFacebookTumblrTwitter
Ze draagt een jumperskirt van Jane Marple, strik en sokken van Innocent World.

Melva draagt Sugar Dream Dome van Angelic Pretty met goud- en bont accenten.
Melva’s: LookbookTumblrInstagram

Saija draagt een lolita outfit met mori accenten.

Saija draagt een lolita outfit met mori accenten. De jumperskirt is van Innocent world.
Saija’s: BlogInstagramFacebook

cathycat

Twee winter outfits door Cathy Cat. Je kent haar misschien van Kawaii Pateen, maar hier kan je haar nog meer vinden: YoutubeInstagramBlogFacebook – Twitter

morelolitas

Links: Anya – Tumblr  Rechts: onbekend

Nu kan je zelfs in lolita kleding de winterkou aan! Heb je zelf nog leuke tips of wil je ons je winter outfit showen? Laat dan een comment achter!

 

Cover foto: Shelby in Happy Garden van Angelic Pretty – Shelby’s: Etsy winkel – Tumblr

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X