Lush Review: Japan bathbomb collectie

Lush, de geliefde maker van allerhande (vegan) bad en body producten is al jaren hét merk als het aankomt op bijzondere bath bombs (badbruisballen). Niet alleen in Nederland kent Lush een enorme following maar ook ver over de grenzen is het merk ontzettend populair. Zo ook in Japan. In Harajuku bevindt zich zelfs de enige Lush bath bomb flagship store ter wereld. Hier vind je maar liefst 89 soort bath bombs, waarvan er 54 exclusief zijn voor Japan. Deze exclusieve varianten zijn vanaf 29 maart 2019 tijdelijk verkrijgbaar bij Lush winkels over de hele wereld, inclusief in Nederland.

Ter ere van hun 30-jarige bestaan laten ze de hele wereld nu tijdelijk genieten van deze bijzondere collectie. Zo vind je in de diverse Lush winkels wisselende selecties van deze 54 badbruisballen, en kun je online de gehele collectie scoren. Ontzettend goed nieuws voor met name de mensen met een bad, én liefhebbers van de Japanse cultuur. En laat ik dat nou net zijn! Ik kon dan ook niet wachten een aantal van deze badbruisballen in te slaan en eens uitgebreid te gaan badderen!

Kiezen is een uitdaging

Voor ik echter lekker in bad kon duiken moest er een belangrijke beslissing genomen worden: welke van de 54 specials zou ik gaan reviewen? De enige bath bomb die al direct op de lijst stond was uiteraard de speciale sushi variant, en de glitterende maneki neko.

Na lang wikken en wegen (en de gehele collectie driemaal te hebben doorgeklikt op de website) zijn daar nog de Yokozuna, Kappa, Ginger Ninja, Sakura, en Harajuku badbruisballen aan toegevoegd. De portemonnee gilde het inmiddels uit maar ja, we moeten wel een gemengde mix kunnen reviewen om een goed beeld bij deze collectie te hebben toch? Toch?!

Geurtjes te over

Voordat ik me kon bedenken drukte ik snel op de bestelknop en enkele dagen later kon ik mijn bestelling in ontvangst nemen. Nog voordat ik goed en wel zag wat voor pakje de bezorger me overhandigde rook ik het al. De doos die ik aanpakte barstte namelijk van de geurtjes, en het leek net alsof ik een echte Lush-winkel was binnengestapt. Enigszins overweldigend maar tegelijkertijd ook veelbelovend voor de baddertijd later die avond!

Expectations vs. Reality

Met alle geuren die me tegemoet kwamen uit de doos kon ik de verleiding niet al te lang weerstaan en moest deze natuurlijk open. Na wat graven door hun (volledig biologisch afbreekbare) schuimpjes had ik al snel de eerste “naakte” bath bomb te pakken. Deze worden naakt genoemd door Lush omdat ze zonder verdere verpakking verstuurd en geleverd worden. Dit om zo min mogelijk afval te hebben.

De eerste die ik in handen kreeg was de Yokozuna, ofwel de sumo-worstelaar geïnspireerde versie. Bij het zien moest ik echter een beetje huilen en lachen tegelijkertijd, want dit was wel weer een typisch gevalletje van een mismatch tussen expectations vs. reality.

Hier kreeg ik overigens nog wel een leuke reactie op van het Twitter team die nog maar eens benadrukte dat dit wel weer het handwerk liet. Al deze badbruisballen worden namelijk vers, enkele dagen voor levering, met de hand gemaakt. Ik vermoed echter dat dit handgemaakte proces soms nogal te lijden heeft onder tijdsdruk of andere onnauwkeurigheidjes.

Want ook de rest van de bath bombs zagen er allemaal net wat minder gelikt uit dan hun website broertjes en zusjes. Het mocht de pret echter niet al teveel drukken want in grote lijnen zagen ze er wel degelijk uit zoals het hoorde. En eerlijk is eerlijk, zo gauw ze het water raken zie je er toch niks meer van.


Laat het feest beginnen!

Inmiddels heb ik het gros van de bath bombs al mogen proberen. Alleen de Harajuku, Maneki Neko, en Sushi zijn op moment van schrijven nog over. Ik ben nog geen enkele keer teleurgesteld geweest met mijn keuzes want stuk voor stuk was het even lekker genieten, en bovenal afwachten wat er precies zou gebeuren qua geuren en kleuren!

Degene die ik tot nu heb geprobeerd; de Sakura, Yokozuna, Kappa, en Ginger Ninja hadden namelijk elk een eigen verrassing. De Yokozuna bracht een heerlijke geur met zich mee, door de sakura waande ik me echt eventjes tussen de kersenbloesem, en de Kappa maakt me vooral erg ongerust over de kleur van het water en de verwarring toen alleen zijn ogen overbleven in het water. Waarna ik alsnog heb kunnen genieten van de frisse geur.

Echte verrassing was echter de Ginger Ninja. Niet alleen kwam het hele bad vol te liggen met kleine glittertjes, en zilveren sterretjes, hij knetterde er letterlijk op los! Nadat het eerste bruisen voorbij was begon het hele bad zachtjes te knetteren. Alsof je in een bad bent gaan zitten vol knettersnoep en chocolade. Dit tilde de hele ervaring oprecht naar een geheel nieuw niveau en was de eerste bath bomb die ik het geld écht waard vond.

Echt een verwenmoment

Want hoe lekker ontspannen het ook is, en hoeveel genoegen je ook voelt als de bruisende explosie begint, het blijft een dure aangelegenheid. De gemiddelde prijs voor deze bath bombs ligt ongeveer tussen de €5,50 en €8,50 per stuk.

De prijs is natuurlijk ook niet zo heel erg vreemd want in tegenstelling tot veel andere bedrijven legt Lush een zeer grote nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn al hun producten 100% vegan, worden ze niet op dieren getest, én wordt alles met de hand gemaakt. Daarbij wordt ook nog gelet op het zoveel mogelijk reduceren van afval en/of werken met recyclebare materialen. En dat mag wat mij betreft ook echt wel wat extra’s kosten.

Maar dit houdt wel in dat deze producten niet voor iedereen even toegankelijk zijn. Dagelijks ermee in bad zal voor de meeste mensen niet mogelijk zijn, en zelfs 1x per week tikt al aardig hard aan. Het blijft dan ook een wat meer luxe product, speciaal voor die extra verwenmomenten na een lange werkweek. En stiekem maakt dat de ervaring dan ook eigenlijk weer extra bijzonder.

Lush Japan Collectie

Zelf ook de bath bombs uit deze bijzondere collectie proberen? Wacht dan niet te lang! Het is namelijk niet bekend hoe lang de collectie ongeveer beschikbaar blijft, vermoedelijk tot de zomer maar ook dat is niet zeker.

Alle Lush winkels hebben een wisselend aanbod beschikbaar, maar online kun je de gehele collectie vinden. En moeite met kiezen? Dan is mijn tip de Ginger Ninja!

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie