Maak je eigen Pocky hanger.

Maak je eigen Pocky hanger!

Pocky is één van de meest iconische, Japanse snacks. Met name buiten de grenzen van Japan heeft deze lekkernij een enorme populariteit verworven. Kun jij zelf ook geen genoeg krijgen van Pocky, of wil je een liefhebber ervan verrassen? Maak dan deze super leuke Pocky-hanger! Zo kun je je liefde voor Pocky delen, zonder de extra calorieën van een zoveelste pakje per dag.

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is:

  • printer
  • klei (bijv. fimo of fuwafuwa) in beige en bruin
  • schaar
  • lijm (+ evt. lijm kwastje)
  • buigringetjes en ringschroefjes
  • sleutelhanger, strap of kettinkje
  • tangetje

Het doosje

Om te beginnen hebben een Pocky doosje nodig. Print hiervoor het mini-pocky-printje hierboven uit op je gewenste grootte (bij het printen kan je vaak de grootte instellen, anders kun je bijvoorbeeld in een beeld bewerkingsprogramma of Word het verkleinen). De versie uit het voorbeeld is ongeveer op 5 cm uitgeprint.

pockyprintkl

Knip deze uit en vouw de randen om. Breng hier een klein beetje lijm op elkaar en vouw het geheel tot een doosje. Dit is nogal een priegelwerkje dus ik zou voor de zekerheid wat extra doosjes uitprinten om te oefenen. Eventueel kun je er ook voor kiezen een klein stukje hout, karton of iets anders aan de binnenkant te plakken.

pockydoosje
Let er op dat je wel genoeg inkt in de printer hebt en dat je de goede kleur-instellingen gebruikt!

Bevestig deze daarna aan het haakje van de hanger en bedek deze optioneel nog met wat extra mod podge of soortgelijk product zodat deze waterdicht is.

De Pocky-stick

Om het pocky stockje te maken heb je twee kleuren klei nodig. Desnoods kun je deze mengen met andere kleuren als je de gewenste variant niet kant-en-klaar kunt krijgen. Het stokje is een beetje een gebakken-beigebiscuit kleur. Hiervoor heb ik zelf huidskleur met oker gemengd. De chocolade is natuurlijk donkerbruin!

Hier maak je twee dunne sliertjes van, in de lengte van het Pocky doosje. Plak deze vervolgens aan elkaar met nog een klein beetje bruine klei en rol dit weer uit zodat het allemaal ongeveer dezelfde dikte is;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voeg daarna een ringschroefje of een buigringetje toe aan het einde. Deze kun je er voorzichtig in drukken. En als je Fimo klei gebruikt kun je het nu in de oven bakken! Heb je een andere klei dan moet deze wellicht eerst aan de lucht drogen. Kijk op de verpakking van je klei voor de exacte gebruiksaanwijzing.

Als je nog meer klei over hebt, kun je natuurlijk ook verschillende pocky-smaakjes maken. De aardbei-versie is bijvoorbeeld erg schattig en past ook goed bij kawaii kleding!

De hanger

Eenmaal ook het stokje af kun je alles aan elkaar gaan bevestigen. Maak met je tangetje het buigringetje los en hang het doosje en de Pocky-stick er aan. Zorg dat je alles weer goed dichtknijpt zodat het er niet af kan vallen. Bevestig het daarna aan je hanger naar keuze. Ik heb gekozen voor een strap-hanger die ik bijvoorbeeld aan mijn Nintendo DS kan hangen!

En klaar is je Pocky hanger!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dit artikel – Maak je eigen Pocky hanger! – verscheen voor het eerst op 12 november 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 12 november 2018.

Tags:
, ,
Petra
berkumpje@gmail.com

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

Geen reactie's

Geef een reactie