Manga meets Fantasy op de Hooizolder in Nieuwegein!

Op 12 januari heb ik een bezoekje gebracht aan de spiksplinternieuwe tentoonstelling ‘gestript’op De Hooizolder in Nieuwegein. Hier kun je de werken van Kim Houtzager bewonderen! Misschien dat de naam Kim jullie niet zoveel zegt maar hopelijk zijn jullie al wel bekend met Keep In Mind / Studio Tsunami!

Onder deze naam staat Kim namelijk ook op allerlei conventies door het hele land. Naast haar werk voor Keep in Mind (welke ze verkoopt op conventies en daarnaast ook online te bewonderen is) maakt ze ook nog eens de wekelijkse webcomic ‘Pen-I’ voor www.pen.nl. Een drukke dame met veel talenten dus!

De stand tijdens Animecon 2013

De stand tijdens Animecon 2013

Zelf heb ik een aantal fantastische items van haar dus ik was dan ook helemaal blij toen ik te horen kreeg dat ze nu ook haar eigen tentoonstelling kreeg en ze eens flink in de spotlights wordt gezet! In deze tentoonstelling laat ze zien hoe een strip wordt opgebouwd en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast laat ze ook een aantal bijzondere  eigen werken zien en kun je je inschrijven voor een unieke workshop waarbij je zelf leert hoe je een comic kunt tekenen.

IMG-20140112-WA0028

Naast de ontzettende gezellige locatie en knusse sfeer was het erg leuk om de tentoonstelling te bezoeken. Je krijgt kort en bondig te zien waar een comic uit bestaat, waar je op moet letten en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Maar voor mij was het allerleukste toch wel het bezichtigen van Kim’s unieke werken. Haar stijl is namelijk een soort mix tussen manga en fantasy. De een zal het niet ‘manga genoeg’ vinden en de andere weer niet ‘echt fantasy-achtig’. Het is een benaderbare stijl die op unieke wijze er toch voor zorgt dat deze twee tekenstijlen heel leuk samen komen.

IMG-20140112-WA0003

IMG-20140112-WA0025

Het is misschien niet de grootste tentoonstelling ooit maar als je in de buurt bent is het zeker weten een aanrader! Niet alleen kun je Kim haar tentoonstelling bewonderen op De Hooizolder maar is dit onderdeel van een groter geheel; namelijk van museum Warsenhoeck. Deze bevindt zich op een wel hele bijzondere locatie; te midden van een windmolen en een kinderboerderij.

Het museum staat bekend om de tentoonstellingen met betrekking tot de geschiedenis van Nieuwegein en omgeving maar is zelfs voor mensen van ‘buitenaf’ (zoals ik) leuk om eens te bezoeken. ‘De Hooizolder’ bevind zich binnen dit museum en geeft lokale kunstenaars en kunst initiatieven een de ruimte om hun werk tentoon te stellen. Deze tentoonstellingen wisselen regelmatig dus zorg ervoor dat je de website goed in de gaten houdt!

De tentoonstelling ‘gestript’ is te bewonderen t/m 27 april 2014 en kost slechts €2,-. Daarnaast is er ook nog een kleine restaurantje in de buurt dus voor je het weet heb jij een hele middag opgevuld met een bezoek aan het museum, de tentoonstelling, kinderboerderij én een lekkere hap.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X