Manga Review: Centaur's Worries

Centaur’s Worries (Manga Review)

Stel, je hebt vier benen (ja vier) en een staart. Maar ook een paar armen en hoofd en mooi lang haar. Dan ben je in ochtend toch even bezig om jezelf aan te kleden en te verzorgen. Vooral als je onderlichaam ook nog eens bedekt is met paardenhaar! Inderdaad, we hebben het hier over het leven met lichaam van een centaur.

Een antropomorf, van half mens half paard, die in een wereld als die van ons leeft maar dan met een net even andere gebruiksaanwijzing. Onder haar vrienden zitten namelijk eenhoorns, engelen, duveltjes, bakeneko, zeemeerminnen, faunen en andere mythische figuren.

Dagelijkse problemen

Eén ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen, ook hun dagelijks leven bevat allerlei problemen, sleur en lol, net als dat van ons. Nou ja, wij hoeven onze benen natuurlijk niet door een onderbroek te steken met 4 gaten omdat we maar 2 benen hebben. Maar als je een centaur was geweest, is ook een normale gang van zaken. Ook zullen er wat aanpassingen gedaan moeten worden in huis zodat je niet overal met je kont tegenaan stoot en het bad niet te klein voor je is. Vrij normaal, toch?

Image via impending-sky
Image via impending-sky

Het verhaal van Centaur’s Worries draait voornamelijk om het leven van Himeno de centaur, en haar dagelijks leven met haar vrienden op school en in haar vrije tijd. Hime is een best een verlegen paardje voor haar omvang en maakt zich redelijk vaak druk om haar uiterlijk, haar toekomst en wat andere van haar vinden, zoals de meeste tieners wel doen.

In het begin wordt er vooral ingegaan op haar alledaagse strubbelingen van het tiener-zijn, maar later ook over dat van haar vrienden. Want ja, als je een engel bent met vleugels en een halo van haar die kapper er per ongeluk afknipt, dan loopt je daarna toch wel een aantal weken behoorlijk voor schud. En met 3 kleine ondeugende bakeneko-zusjes erbij is je leven ook niet altijd even rustig.

Simpel

De verhalen zijn heel simpel is maar toch interessant. Het gaat over een normale dag op school met kleine gesprekken over wat voor beroep het beste bij Hime en haar vrienden zou passen als ze naar college gaan, het bijwonen van een dag bij Hime’s boogschuttersclub, een dagje op stap gaan met haar kleine nichtje, of het volgen van een zware gymles waarbij een pittig stukje om de omgeving waar Hime en haar vrienden wonen moet worden gerend en dat dit met 4 benen toch wel even iets makkelijker is dan op 2.

Image via mangareader
Image via mangareader

In latere hoofdstukken maakt Hime kennis met nog meer mytische wezens waar ze daarvoor nog nooit mee in contact was geweest. Een daarvan is bijvoorbeeld de Quetzalcoatl, een ras die Hime veel nare herinneringen heeft gegeven toen ze nog klein was, door het kijken naar slechte b-films waarin de Quetzalcoatl centaurs zoals zij altijd opgepeuzeld worden.

Toegankelijk

Het leuke aan deze manga is dat er op een inhoudelijke manier wordt uitgelegd tegen wat voor problemen al deze wezens in het dagelijks leven aan kunnen lopen. Want mythisch wezen of niet, iedereen heeft zijn zorgen om zichzelf en zijn omgeving. Of je nu een staart een paar hoorns of hoeven hebt!

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel -Manga Review: Centaur’s Worries – verscheen voor het eerst op 23 januari 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 23 januari 2017.

Tags:
,
Kurimu
belle.fleurs@hotmail.com

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Geen reactie's

Geef een reactie