Goblin Slayer Manga Review.

Goblin Slayer (Manga Review)

Een jonge priesteres is net met enkele andere vertrokken op een missie maar al vrijwel direct bevinden ze zich in nood. De situatie lijkt hopeloos maar dan verschijnt daar ineens de beruchte Goblin Slayer – een man die zijn leven heeft gewijd aan het uitroeien van alle Goblins, op alle mogelijke manieren. De opluchting van zijn reddingsactie lijkt echter van korte duur te zijn want wanneer geruchten over zijn heldendaden beginnen te circuleren, is het niet te voorspellen wie er nog meer op hun pad zal komen!

Teleurstelling

Hoewel mijn verwachtingen om te beginnen al niet hoog waren, werd ik toch nog teleurgesteld. De Goblin Slayer begint als een generieke avonturen manga met een flinke portie geweld. En ook al lijkt het er in het begin op dat we wellicht ook nog een goed verhaal voorgeschoteld krijgen wordt al deze hoop voor het einde van de manga al de grond in geboord.

Qua artwork doet de manga het absoluut niet slecht, een eigen stijl lijkt een beetje te ontbreken maar al met al ziet het er strak uit. Waar de manga voor mij echt de fout in gaat is het verhaal.

Ik had gehoopt op een (op z’n minst generieke) avonturen-manga met een volwassen tintje. In elk geval een manga met een enigszins degelijk verhaal en personages die wisten te boeien. Voor mij deed Goblin Slayer echter helemaal niks. Het was eentonig, miste alle diepgang, had geen interessante personages en was gewoon een verzameling van manieren om Goblins te doden.

Creatief

En wat dat betreft zijn ze creatief genoeg. Tientallen variaties komen er voorbij om deze wezens te vermoorden en dat wordt uitgebreid en grafisch weergegeven in de manga. Natuurlijk perfect als dat je ding wel is, maar voor iedereen die op zoek is naar een manga met wat meer komt van een koude kermis thuis.

Wat mij betreft is deze serie dan ook met name een aanrader als je niet teveel diepgang of verhaal verwacht maar wel een groot liefhebber bent van gore en bloedvergieten. Bij deze doelgroep zal Goblin Slayer waarschijnlijk veel beter scoren en wellicht ook nog wel echt gewaardeerd worden.

Goblin Slayer
6.8 / 10 Ons cijfer
Verhaal6
Personages7
Tekenstijl8
Plezierfactor6

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie