Manga Review: Haven't you heard? I'm Sakamoto!

Haven’t you heard? I’m Sakamoto! (Manga Review)

Misschien ken je het wel (van vroeger), die ene persoon in de klas die knap, lief, leuk, grappig, slim, en super cool is. De persoon waarbij alles goed gaat en die ook gewoon alles kan. Sakamoto is zo iemand maar dan over-the-top. Hij is absurd cool en alle pogingen van klasgenoten om hem te saboteren lopen op niks uit. Sterker nog, hij lijkt er vaak alleen nog maar beter en cooler vanaf te komen.

De manga is in Japan al een poosje uit en ook is er al een anime van verschenen. Kortgeleden is deze echter ook als Engelse manga gepubliceerd en was het voor mij tijd om deze eens te proberen. De anime viel mij namelijk nogal tegen en wilde graag weten waarom mensen de serie dan toch zo leuk vonden.

Manga beter dan de anime

Ik ben iemand die de anime namelijk meestal leuker vind dan de anime maar in dit geval moet ik toch echt zeggen dat “Haven’t you heard? I’m Sakamoto!” hier een uitzondering op is. Ondanks dat de anime dezelfde verhaallijn en structuur volgt vond ik deze veel minder plezierig om naar te kijken en vaak eerder flauw dan grappig. Ik weet niet zo goed hoe het komt maar de grappen en komische situaties komen veel beter tot zijn recht in de manga en wist mij dan ook veel meer te laten lachen.

2a280dacaf20368422ae235bd3bb4a9c
i020

In de manga krijgen we elke keer een nieuwe dag in het middelbare schoolleven van Sakamoto te zien en iedereen dag bewijst maar weer eens hij fantastisch hij is. Dit kan vermoeiend uitpakken maar door de ontzettende toffe artstyle, de goed getimed panels, en de korte en krachtige teksten werkt het juist super goed. De komische situaties worden goed weergegeven en in plaats dat je zit te zuchten dat het zo flauw is zit je al snel te giechelen, zo niet keihard te lachen.

Geen rode drood

Jammer genoeg worden de situaties naar mate de manga verder volgt toch wat minder leuk en mis je een soort rode draad. Nu is deze serie bedoelt als episodisch en hoort er geen echte rode draad in te zitten maar toch mis je het. In die zin is het dan ook maar goed dat de manga slechts vier volumes kent en de anime ook niet te lang is. Zo blijft de serie kort en krachtig en zul je je ook tegen het einde zeker niet gaan vervelen met deze serie.

Haven't you heard? I'm Sakamoto!
7.5 / 10 Ons cijfer
Verhaal7
Personages8
Tekenstijl8
Plezierfactor7

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's
 • lou
  Geplaatst op 02:47h, 17 augustus Beantwoorden

  Ik ben iemand die de anime namelijk meestal leuker vind dan de anime

  • Joyce
   Geplaatst op 08:32h, 17 augustus Beantwoorden

   Ik meestal ook! Maar dit keer vond ik de anime minder overkomen dan de manga 🙂

Geef een reactie